icon

Ako pomôcť dieťaťu zbaviť sa nádchy?

24. jan 2024

Zeny, poradte 🙏.
Sopliky aj celkom tecu, len ked spi, chrapci jej to tam a pocut ,ze sa tazsie dycha.
Odsavacka neprichadza do uvahy, skusili sme princip palacinky (s dekou) ale tak sa hadze, ze to skor dojde k urazu... Fakt to nejde po dobrom ani po zlom.
Streknut do nosa si da ci sterimar alebo nasivin soft.
Za kazdu radu budem vdacna.🙏

pe_mi
24. jan 2024

Ahoj,naparovat pod dekou nad hrncom.musis ju donútiť smrkat , keď nechce odsavať.
Môže mať zápal prínosových dutín,ale taký,že jej ihly budú do nosa pichať.
Ty sa prekonaj a nejak to musíte urobiť.
Zbytočne sa jej to tam všetko kopí,zateka.budete mávať o to dlhšie priebehy chorôb

autor
24. jan 2024

@pe_mi och, no az mi zle ostalo z tych ihiel.😱 Smrkat nevie. Skusali sme aj vselijake hry, ale nejde to. Ten hrniec vyskusam, len rozmyslam, ako to urobit,nech sa este neobari 🧐. Joooj,dokelu. Keby sa aspon tak nemetala pri tej odsavacke,ze mam pocit,ze si vyklbi koncatinu alebo zlomi vaz...

pe_mi
24. jan 2024

Vieš čo,ja som staršieho zasadla.a tak sme oddávali.lebo mal zelené sople a lekár povedal,že toľko soplov ešte zatekať nevidel, že sa máme spamätať ,lebo pôjde na ihly.ze to není sranda.
Môjmu dedkovi to ako decku robili.
Počas tejto choroby skúšaj smrkat.jednu dierku zápchaj a nech smrkne.
Možno na začiatok nech aj sama vyskúša smrkat.mozno jej to pôjde.
Na noc jej daj nakrájanú cibuľu do izby k postieľke na tanieriku.to veľmi pomáha.
A naparujte,keď aj tak kúsok od hrnca a nezakryte.aj to pomôže .
A do vyššej polohy vankúš,keď aj dva.v takom polosede.nebude jej to tak zatekať.
Fakt si daj záležať a denne skúšajte smrkanie.
Možno ju záujme,keď si sama bude vyberať vreckovky a tak podobne

ibajaanikiny
24. jan 2024

Nech to znie akokolvek drsne,ja som malu do slova schmatla,obkrutila a drzala a chlap odsaval. A takto robim aj preplach nosa alebo vstreky morskej vody. Po dobrom to nejde,ale ked sa niekolko dni nevyspi ani dieta a ani ty a pohrozi aj lekar,treba konat. Plus inhalovat co podrzi,aj ked nie dlho,ale skusat niekolkokrat denne,vincentku napr,nech jej to uvolni. Zatecie jej to,nevie este vykasliavat,bude ti chrchlit k tomu este,to ti netreba…

dzescebuly
24. jan 2024

Bez milosti odsavat,kvapkat,môj tiež plače ale pár sekúnd vydrží predsa,sople mu pozatekaju,môžu zísť na priedušky, uška môžu bolieť.na zriedenie sinupret,do nosa dávať najprv morskú vodu,počkať,odsať a dať napríklad nasivin pre deti. Dobre poradiť vie aj @janinah

ema22270
24. jan 2024

Inhalovat, ale to tiez neviem ci by chcela, ked si odsat nechce dat, mozete inhalovat vincentku - to ju nepopali..okolo 50-60e stoja take detske inhaltori a mozete to aj vy pouzivat, dospeli

beata_k
24. jan 2024

Prilahnut dieta nie je dobry napad. Automaticky ide do obranneho kopania a metania sa. Posad si ju radsej na kolena a tak ju pevne drz. Kludne aj do deky zamotaj, ale nech si sedi a odsaj lebo zapal stredneho ucha si zivo pamatam aj po 25 rokoch. Neprajem nikomu

pininka1
24. jan 2024

U nás jednoznačne fenistil kvapky a odsavat. Tak.male dieťa by som určite nenaparovala, máme s tým v rodine veľmi negatívnu skúsenosť.

marianarem
24. jan 2024

My sme v tomto veku tiez odsavali s velkym cirkusom, ale nedali sme sa a akoniec si na to zvykol. Rad to mat nezacal, ale zmieril sa s tym.

autor
24. jan 2024

@pe_mi
@ibajaanikiny
@dzescebuly
@beata_k
@pininka1
@marianarem dakujem zeny za rady! Musel pomahat aj muz, drzal ju zabalenu v deke ako cervika. Revala ako tur a hrozne sa metala, ale zvladli sme.Cuduj sa svete, teraz,ked isla spat, povedala,ze chce "odat" (odsat), a nebolo treba ani do deky balit. Necakala som,ze po prvom raze pochopi,ze jej to pomoze.. no ten zapal stredneho ucha musel hrozne boliet, neviem si to predstavit.. fenistil kvapky malej davam, idem teraz nakrajat tu cibulu 🙂 vyvyseny vankus tiez ma. Pininka, obarilo sa u vas dieta pri naparovani? Vdaka zeny este raz, pomohli ste mi. Vlastne,stw ma posmelili a vystrasili zaroven. Pekny vecer!

beata_k
24. jan 2024

S tou cibulou opatrne. Ja som len raz dala a letela von do 10 minut. Dietatu sa z nej strasne sople pustili.

zuzuliennka1
24. jan 2024

pomoze jedine mat ciste dutiny, takze streknut morsku vodu a odsavat, odsavat.
prvy, druhykrat to bude s nervami, potom aj dieta pochopi, ze sa lepsie dycha 🙂 neskor uz syn nahanal mna s vysavacom a odsavackou, ze odsat 🙂 vyuzivala som u syna odsavacku dost dlho, lebo vyfukat poriadne nevedel, tak radsej takto a poriadne vycistit nos
a este je fajn zvlhcovat vzduch

pininka1
25. jan 2024

Áno bratranec, pri tak malom dieťati stačí jeden blbý pohyb a katastrofa je na svete