icon

Čo pomôže 8 týždňovému bábätku na soplík a občasný kašeľ?

mondulka
25. sep 2012

😒

nikolet_89
25. sep 2012

Ahoj my sme boli u lekarky a dala nam Stoptussin 8 kvapiek a Pamycon kvapky do nosa 4x2 kvapky a samozrejme odsavanie vysavacom

mamaveronika
25. sep 2012

v lekárni si kúp Vincentku, je to taká minerálka,alebo niečo také ako keby morská voda...funguje úžasne, mám overené:D vytierať nošteť, alebo nechať zovrieť a dať na noc vyparovať v izbe...my ju vylejeme do zvlhčovača a dame vyparovať...za 2 dni je po soplíkoch 😉 niekedy aj na druhý deň 😉

oliverko5
25. sep 2012

ahoj..nam starsne pomohol Libenar je to pre uplne male deticky od narodenia a vytahovanie soplikov vysavacom.

tenty
25. sep 2012

ja by som najskor zasla k lekarke 😉 mozno ste aj boli, nepises podrobnosti, ale nie je soplik ako soplik ... u tak maleho baba moze sposobit aj vaznejsie ochorenie, kedze vacsinu dna lezi a sopliky mu zatekaju, kasel je toho dokazom, aby sa mu neusadilo na prieduskach a nesposobilo zapal 😒

macka23
25. sep 2012

Libenar kvapky / je to len fyziologicky roztok/ odsavat sopliky, zvlhcovat vzduch /zavesis mokru plienku na postielku/ zvysena poloha. Sinupret kvapky, ked ma hustejsie sopliky.

nikolka2
25. sep 2012

odsávat odsávat odsávat ,,,,aby mu to nezislo dolu na priedusky 😉

gabkostanka
25. sep 2012

my sme tiez mali takto nadchu 😒 odsavanie soplikov vysavacovou odsavackou na najmensom vykone, predtym kvapky Mar nastriekat, chvilu pockat a odsat, ked je silna nadcha tak Nasivin kvapky pre novorodencov, drzim palce nech vam to skoro prejde 🙂 A este je dobre aj vyvisit matrac, my mame taky klinovy vankus a na tom spinka

nika77nika
25. sep 2012

Keďže je to veľmi malé bábo, treba s ním ísť najskôr k lekárovi. Aj moja dcéra mala ako 7 týždňová prvú nádchu - boli aj zelené soplíky, tak sme najskôr dávali nasivin a keď začala mať zelené soplíky, tak dostala pamykon kvapky. Ale v prvom rade som s ňou bola u lekárky, ktorá povedala, že keď ešte nemá 3 mes. musí ju vidieť. Odsávať soplíky odporučila vysávačom, ale max. 3 - 4 x denne, lebo časté odsávanie môže spôsobiť opuch nosnej sliznice a dieťaťku sa môže veľmi zle dýchať. Ďalej treba nadvihnúť predné nohy postieľky, aspoň na 30 stupňov, aby bábo spalo nie na rovine ale na šikmom. A čo najčastejšie ho dávaj ležať na bruško, aby mu soplíky samé vytekali von z nošteka.

krpcok
25. sep 2012

Odporučam libenar nakvapkať na vatove tyčinky a povyberať nám to veľmi pomohlo. 🙂

jankagun
25. sep 2012

nám pomohol LIbenar a kvapkala som aj materské mliečko do nosteka,a pomohlo.a samozrejme vysavat vysávačom,aby sa nedostal hlien na priedusky ako tu baby uz pisali 😉

mamiedi
25. sep 2012

Jednoznačne Libenar! 🙂

strapco13
26. sep 2012

@mondulka ....pozri do mojho fotoblogu na clanok o toalete nosa

lucia_79
7. okt 2012

Ahoj, my práve riesime soplíky u nasej 5 mesacnej slečny a nam najviac pomaha zvlhcit nostek roztokom Physiomer, nasledne odsavame vysavacom. Ked bola sliznica zdurena davali sme kvapocku Olynthu, ale len raz denne. Pijeme vela fenykloveho cajika, ktory tiez pomaha riedit hlieny, aby sa lahsie vysmrkali príp. vykaslali. Uprimne, nepríde mi uplne správne dávat hned Pamycon kvapky - je to lokalne antibiotikum a liecit ním kazdu virusovu nadchu , príp. nadchu bez zvysenej teploty je neefektívne. Nielen ze sa nevytvorí imunita, ale casom moze nan vzniknut rezistencia. Kazdopadne, treba radsej ist k lekarovi a poradit sa - a na zaciatok skusat len to vyplachovanie a odsávanie - az ked to nezaberie po cca 3 dnoch a pridruzí sa teplota, treba jednoznacne nasadit silnejsiu liecbu, ktoru uz vsak musí urcit lekar.

erzulik
9. okt 2012

Odsavat odsavat odsavat,my sme mali zlateho stafylokoka a odsavali sme 2 mesiace