Čo poradíte pri hnačke u ročného dieťatka?
Maminky čo pomohlo vaším detičkam pri hnačkách ? Boli sme u dr. ten nám dal smectu a nutrilon B ale zatiaľ nepomohlo :( Mala pije pekne vodičku a v lekárni som jej kúpila enhydrol ale nechce spapať nič okrem mlieka (pije hipp).
Hlavne vela tekutin aby sa k tomu nepridruzila dehydratacia suche rozky chlebik piskotky urcite nie mliecne vyrobky
Zrus mlieko. Cajik s glukopurom, banány, ryžu, chrumky, čučoriedková výživa a probiotika napr Infant Dophilus. Zarobíš ich do vody, nemajú ziadnu príchuť ani vôňu
@lae20 enterol a cas
mlieko sa neodporúča,aj keď toto vaše konkretne nepoznám....z liekov Hylak a diétu ako ti radia,u nás bolo naj protihnačkové jedlo ryžová kaša/robená na vode bez mlieka/ a posypaná strúhanou horkou čokoládou
pokial sa nechce vzdat mlieka, zarabaj ho do ryzoveho odvaru (lyzicu ryze povar v litri vody, az kym sa skoro nerozvari, preced a z tej vody sprav UM). skusk sladky cierny caj po troske, pripadne skus slane tycinky po kuskoch, ale inak nemusi jest, nic sa jej nestane, ak len trosku zobne, ale musi pit. ak nechce banan, skus ho rozmixovat do toho mlieka, aspon nejaka energia je z toho. probiotika neucinkuju hned, to treba brat dlhsie, cize oni hnacku velmi nevyliecia, len pomozu crevam
Nám veeeelmi pomáhal pri takýchto problémoch ryžový odvar zatiahlo 🙂
Ahoj, my sme pred 2 tyzdnami tiez hnackovali. Lekar mi povedal ze biogaia neublizi ale ze nevie ci pomaha. V kazdom pripade je fajn nejake to probiotikum po hnackah, ale treba prisposobit davkovanie, v letaku je 5 kvapiek/den, ale toto je mala davka pre novorodenca, ked je hnacka treba viac.
Na jedenie davaj suchare chlieb banan ryzu nejake keksiky mrkvu voda caj ... ja som po 4-5 dnoch zrusila dietu lebo mala mi nic nejedla (uz mala "plne zuby" tych sucharov a bananov) a hnacky potom prestali, myslim, ze to mala zo zubkov.
Ak nemate zvysenu teplotu a nevracia, tak to prejde za chvilku. Najma aby sa nedehydrovala takze snaz sa vela tekutin. Mliecne vyrobky urcite nie.
Nam pomohlo velmi probiotikum Enterina. A davala som kusok podrveneho cierneho uhlia. Vek 2,5 roka. A jasne ze dieta. Nepomahala smecta, hylak ani biogaia. Uz to vyzeralo na hospitalizaciu ale preslo to po cca 8 dnoch.
Pri hnacke treba aspon prvu noc davat len cisty ryzovy odvar ak nie tak zarobit bezlaktozove mlieko donho napr. Nutrilon Low Lactose. Slaby cierny caj + probiotika. Tycinky.
kulišek, rehydratačný roztok po lyžičkách
Tak dnes som s ňou bola u doktora zmenili sne probiotika na biogaia tie viem že prehltne narozdelie od nutrilonB s tých ju napinalo a dal nám Kulíšek len nechce ani ten tak ak máte nejaké nápady ako ho do nej dostať budem vďačná.. A samozrejme odber stalice a steri nás čakajú zajtra keďže dnes sme šli neskoro bo dcérka ľúbi dlho spať ráno.
Ďakujem za každú radu a skúsenosť hádam jej už niečo zaberie
@lae20 nam pomohla doteraz vzdy Enterina ... je to drahsie ale zabrala u nas vzdy superrychlo
@barborazilina už som o tom počula dnes mi to znama hovorila že jej už na druhý den nič nebolo ale ešte chcem počkať čo povie dr. či nebude mať zle steri nech zbytočne do nej toho nepchám veľa..ale ďakuje za radu 🙂
Mne dala doktorka ACTILAC baby sáčky .sú od 1 roka aaju banánovú príchuť.

Biogaia kvapky aj 10 kv..
Ale najlepsie Probiotikum je probiofix len neviem ci vam prehltne ..
u. vacsich deti mam overene...a vzdy s kuskom jablcka aby sa tie probioticke kultury osidlili v creve..
Nezapijat horucim...