icon

Čo robia sestričky s novorodencami?

3. jan 2025

Dobrý vecer, čo robia tie sestričky s deťmi keď ich zoberú na chvíľu preč ? Stále mi vrátia dieta spokojne, kľudne a spí.

Keď je pri mne, tak stále niečo. Napr. keď ho dokojim a dam ho lahnut, tak sa stále hýbe, otvára usta, hýbe rukami a poplakava.
Nakŕmeny je, lebo ma hneď stolicu a aj mokrú plienku, tak si nemyslím že to je hladom.

Čo robiť, aby bolo take spokojne ako od sestričiek ?

Strana
z2
marcellka32
3. jan 2025

@berenika39 ak ide dieťa na vyšetrenie, nikto ti ho neberie, stále je tvoje ...nesmieš byť veľmi prevelmi naviazaná na dieťa, daj mu dýchať nech je v akomkoľvek veku

berenika39
3. jan 2025

@marcellka32 a co kdyby to dítě (kdykoliv v pozdějším věku) potřebovalo, aby tam maminka byla s ním? Jak nechat dýchat? Tříleťák bude ve stresu, když ho vezmou pryč a nebude vědět, co se bude dít... s novorozencem je to to isté, jen to není vidět.

bubuzu
3. jan 2025

@kp7333 áno, toto som aj ja videla,.keď som po sprche prišla pre syna, trčala mu z úst drevená palička s tamponikom na konci, som si vtedy vydedukovať, že bol nepokojný, tak mu dali glukózu cumlat

ajuga
4. jan 2025

@berenika39 uf ,no ja tiez oci otvaram, ze tu zeny pisu, ako im sestricky dietatko doniesli spokojne atd.. ja som rodila dvakrat a ani raz mi moje dieta nikto z izby neodniesol. Odkedy som moje deti vytlacila, boli pri mne. Kupala som ich ja, cistila pupok, krmila, este aj na vysetrenie som isla s detmi aj ja

renesance80
4. jan 2025

@nika23t dieta aj tak do 9 mesiacov nerozlisuje osoby ktore sa on staraju

kikusenka1
4. jan 2025

Je to glukózou

simona92101
4. jan 2025

Mam 3 deti,vsrtky boli somnou nonstop na izbe.kupanie bolo vecer v sesterni za mojej asistencie,kazdej ukazali ako okupat,natierat,odvazili zapisali.na vysetrenia vzdy len somnou.deti mamiciek po cisarskom,ktore boli u sestier,krmili glukozou aby neboli placlive

kulumulu123
4. jan 2025

@zuzulka558 presne môj syn priam vrieskal od zúrivosti keď bol v čomkoľvek zviazaný 🙈

cyberk
4. jan 2025

S niektorymi premotivovanymi mamickami musela byt zabava v nemocnici 😅

svetlonos
4. jan 2025

@danyelia
a to fakt vzdy kúpu len sestričky?? My sme si kupali samy aj na kazde jedno vyšetrenie som s nim isla, vrátanie zavedenia kanily na infuziu.

svetlonos
4. jan 2025

Dajú detom um, glukozu, závitu. Vtedy su ukludnene. A ta glukóza veru robi zázraky 🙂. Mne ju dali aj domov trochu. Keď nebolo treba nemal ju a veru vtedy robil to, čo kazde babo 😁 ako píšeš.
Pytala som sa sestričky tiez na tých mojich.

svetlonos
4. jan 2025

@marcellka32
píšeš teda riadne bludy! Takto funguje ešte stále to postkomunistických myslenie a je to smutné! No v dnešnej dobe nových poznatkov je to čudné, tazo tvoja reakcia. Mna moc nechceli pri zavádzaní kanály, vyzerá to brutalne dost. Vedela som, ze to treba a povedala som, ze nemám v pláne robit sceny ale byt len pri nom. V takom prípade ma nechali aj povedali, ze ho môžem hladkať tisit aj dat tu glukózu. Videli ze nie som histerka. To nie je o tom, ze mu nedáš dýchať pre Boha! Keď dr vidia, že aj toto zvladne ako matka dobre, extra ta zavolajú práve aby ta dueta citilo, počulo.

svetlonos
4. jan 2025

@renesance80
a ďalšia blbosť z minulého storočia 🤯🙈

sisska96
4. jan 2025

Vedia ako treba s nimi manipulovať. Ty ešte nie . Opýtaj sa ich

petronela1985
4. jan 2025

Ja som rodila v 11/2024, čo som odpozorovala, tak sestričky dávali bábätkám glukózu zo striekačky, pevne ich zväzovali do perinky. Môj synček prišiel uspatý ešte aj po odbere krvi (novorodenecká žltačka), po strihaní uzdičky. Ale napríklad keď bol na fototerapii, sestrička mi ho často nosila na dojčenie, že je strašne nepokojný, na konci svojej zmeny mi vraví, že zlý je, no. Hm. Ale tak chápala som aj ju. Doma synčeka zviazať neviem, reve jak tur, pritom by sa zišlo skrz Moorov reflex, ale strašne plače pri tom, nedá mi to. Sestričky majú svoje vychytávky, veľmi obratne aj vedia s bábätkom zaobchádzať. To ja som mala rešpekt, pritom moje druhé dieťa, ale veľmi opatrne som s ním manipulovala.

tinkavvv
4. jan 2025

@biba_18 o babatka sa staraju matky (pokial z nejakeho dovodu nemoze matka, tak sestricky). Ale je uplne bezne, ze toto vsetko bezne, co si spomenula sa deje na izbe a doktorka so sestrickami pridu s pomockami (vaha, stetoskop, meranie zltacky...) priamo na izbu. A na vsetky odbornejsie vysetrenia (sono...) ide aj matka s dietatom.

biba_18
4. jan 2025

@tinkavvv tak vidíš že úplne bežne nie ☺️

tinkavvv
4. jan 2025

@biba_18 no je to bezne. Staci sa ozvat, dieta ma pravo na pritomnost zakonneho zastupcu pri vysetreniach.

biba_18
4. jan 2025

@tinkavvv 🤦‍♀️

samik88
4. jan 2025

Vedia ho dobre zavinúť. Tak u nás sa tiež všetko robí v izbe za prítomnosti matky. Jedine keď ho zobrali na odber krvičky kvôli žltačke . O glukóze som nevedela. Ale pri druhom synovi ma zobrala sestrička so sebou aby som videla ako mu mám ošetrovať pokožku (mal nejakú reakciu na plienku) a všetky bábätká tam tak kľudne spinkali ,zatiaľ čo na izbách samí plač 😅

samik88
4. jan 2025

@renesance80 to je riadna hlúposť. Odkiaľ to máš?

Strana
z2