icon

Svokra sa robí, že nepočuje. Ako zvládnuť situáciu?

Dnes o 08:32

Ahojte, prišla som sa troška posťažovať, lebo mňa z mojej svokry asi porazí. Aj vaše svokry sa robia, že nepočujú? Není taka stara ma 49 rokov, ale ja už tie návštevy nedávam. Normálne sa mi až čosik robí, keď viem, že prídu alebo ideme my tam. Ide o to, že keď prídeme alebo oni a náhodou plače, ale to nie klasicky plač, ale taky už, že neutiši ju ona, tak keď prídem k nej a poviem jej, že nech mi ju dá, že ju chcem utíšiť, tak odíde odo mňa a robí sa, že nepočuje a toto ma tak vie vytočiť, lebo ak kým jej nepovie svokor alebo dakto iný, tak mi ju neda a nechá ju trápiť sa. Alebo manžel jej povedal, že už ideme, že nech mi ju dá obliecť a ona nič. Tak jej možno po 2 minútach znova povedal, že nech mi ju da kym neplače (lebo už bola unavena a už sme potrebovali ísť domov) a ona, že veď si mi mal povedať. Ach. Alebo ju ma jej dcéra alebo jej mama na rukách a ani chvíľu ju nemôžu mať, lebo jej ju im hneď zoberie. Alebo minule prišli a som ju uspavala a furt za mnou chodila a pritom videla, že už skoro spí, tak ja už od nervov som jej ju dala, lebo ma vytáčanie, že furt chodí a aj tak ju neuspala, lebo furt musí na ňu kukať a štuchať do nej, lebo zas spí, keď príde do nas.. a potom celú návštevu bola nervózna, lebo nespala a zas to bolo tak, že keď riadne plakala, tak sa zas robila, že nepočuje. Alebo keď spí, tak ona ma rada tak plienku cez hlavu (nos ma vždy nezakryty) a furt jej musí tu plienku odokryvaťa kukať na ňu či spí..

anonym_fba608
Dnes o 08:52

@anonym_autor
A ty si nesvojprávna bez op?? Krista pána, ja som matka a moje slovo je zákon, vybavené! Bude ako ja chcem a poviem, bez zbytočného vysvetľovania. Zoberiem dieťa svokre z rúk keď je hluchá a neriešim. Urobí mi nadschvaly 2x, nebudem tam chodiť, nervy mám len jedny.
A aby sa tu svokry neurazali, áno, úplne rovnako reagujem aj pri vlastnej mame keď treba. A že treba a často veru!! Ja za odmenu zato nemám svokru, teda len na papieri.
Vezmi jej dieťa, keď uspavas, zhukni na ňu nech odíde a neotravuje. Ja neviem, veď pokiaľ si sama dieťa, nemala si ešte mať svoje. Inak mám po 40tke a malé deti ale rovnako by som jednak aj v 25ke. Nenechaj sa kožou manipulovať a ukáž jej, kde sú hranice aj následky. Pokiaľ by raz vzala dcére dieťa, zoberiem a dám švagrinej späť. Keď je blba, treba patrične ukázať.

anonym_e71add
Dnes o 09:01
@anonym_fba608

@anonym_autor
A ty si nesvojprávna bez op?? Krista pána, ja som matka a moje slovo je zákon, vybavené! Bude ako ja chcem a poviem, bez zbytočného vysvetľovania. Zoberiem dieťa svokre z rúk keď je hluchá a neriešim. Urobí mi nadschvaly 2x, nebudem tam chodiť, nervy mám len jedny.
A aby sa tu svokry neurazali, áno, úplne rovnako reagujem aj pri vlastnej mame keď treba. A že treba a často veru!! Ja za odmenu zato nemám svokru, teda len na papieri.
Vezmi jej dieťa, keď uspavas, zhukni na ňu nech odíde a neotravuje. Ja neviem, veď pokiaľ si sama dieťa, nemala si ešte mať svoje. Inak mám po 40tke a malé deti ale rovnako by som jednak aj v 25ke. Nenechaj sa kožou manipulovať a ukáž jej, kde sú hranice aj následky. Pokiaľ by raz vzala dcére dieťa, zoberiem a dám švagrinej späť. Keď je blba, treba patrične ukázať.

@anonym_fba608 To, že je autorka matka a ako taká vie najlepšie, že čo potrebuje jej dieťa,to je pravda, ale možno hukat po matke svojho partnera/manžela by sa nemalo.

anonym_23c467
Dnes o 09:01

Mala som to podobne pri prvom dietati. Akoby si kompenzovala nieco. Bolo to narocne. Casom pochopila ze je babka. Nie matka. Ze aj jej cas pride ked to bude vyhovovat vsetkym. Nielen jej.

anonym_e71add
Dnes o 09:03

@anonym_autor Čo,ak naozaj ma problém so sluchom.Moja svokra tento problém roky popiera a pritom je to verejné tajomstvo v rodine

mirage
Dnes o 09:03

@anonym_autor bože môj, ja mám 48 a mám deti, najstaršie má 18. Čiže aj ty budeš veľmi mladá, alebo taká jednoduchšia. Veď si povedz, ako chceš ty. Je to tvoje dieťa.

anonym_fba608
Dnes o 09:10
@anonym_e71add

@anonym_fba608 To, že je autorka matka a ako taká vie najlepšie, že čo potrebuje jej dieťa,to je pravda, ale možno hukat po matke svojho partnera/manžela by sa nemalo.

@anonym_e71add
Už si to niekedy zažila? Ak nie tak môžeš teoretizovat. Mne stačila vlastná mama a des a hrôza. Sorry ale pokiaľ je niekto blbý a nepochopí po jednom vysvetlení dôslednom, treba konať. Ja som dlho v kľude vysvetľovala, prečoaly nebude sladké. Ledva mi niečo zjedol a po polhodinovom vysvetľovaní dostanem hneď otázku - a to ani zmrzlinou? Do nepríčetnýa vytočila. A potom zahlási, že som psychicky labilna. Ona vyslovene hnusne cielene provokovala. A táto svokra robí to isté. Na debilnychvdebilne, inak nepochopia, žiaľ. Odzite, odskúšané, následky ničive. A keď som zareagovala odmljou, zrazu sa správala do kože. Akonáhle by sa to opakovalo, končím a už možno na dobro. Ja to tu nepíšem ako nejaká drzaňa ale zrelá žena, ktorá si nenechá 💩 na hlavu - ani od rodičov.

danielahamar
Dnes o 09:16

Možno sa nerobí, že je hluchá, možno naozaj je. Veľa ľudí si to nechce priznať, že zle počuje. Ak by teda boli inak vzťahy medzi Vami ok, ak nie sú, beriem späť, počuje čo iba chce😉

anonym_e71add
Dnes o 09:21
@anonym_fba608

@anonym_e71add
Už si to niekedy zažila? Ak nie tak môžeš teoretizovat. Mne stačila vlastná mama a des a hrôza. Sorry ale pokiaľ je niekto blbý a nepochopí po jednom vysvetlení dôslednom, treba konať. Ja som dlho v kľude vysvetľovala, prečoaly nebude sladké. Ledva mi niečo zjedol a po polhodinovom vysvetľovaní dostanem hneď otázku - a to ani zmrzlinou? Do nepríčetnýa vytočila. A potom zahlási, že som psychicky labilna. Ona vyslovene hnusne cielene provokovala. A táto svokra robí to isté. Na debilnychvdebilne, inak nepochopia, žiaľ. Odzite, odskúšané, následky ničive. A keď som zareagovala odmljou, zrazu sa správala do kože. Akonáhle by sa to opakovalo, končím a už možno na dobro. Ja to tu nepíšem ako nejaká drzaňa ale zrelá žena, ktorá si nenechá 💩 na hlavu - ani od rodičov.

@anonym_fba608 Zažila aj horšie, ale vždy ma držalo na uzde to,ze svokor a svokra sú rodičmi môjho manžela a preto neprekročím hranicu slušného správania.Netvrdim, že vďaka rôznym snahám "ukázať mi,,a ponížiť, som sa nesnažila minimalizovať návštevy u svokrovcov, ale nikdy som po nich nehukala

januska12323
Dnes o 09:21

Však si zober dieťa sama aj ju vyprevaď z izby keď má spať. Nemusíš všetko dookola vysvetľovať a čakať kedy sa jej uráči dať ti vlastné dieťa.

martinka13
Dnes o 09:30

No zrejme nie si dosť rázna. Mňa by isto počula na prvý krát.

anonym_3e5622
Dnes o 09:48

A ty si nesvojpravna, ze nevies zobrat dieta aj ked ona je pri nom? Neviem, ci si vykate alebo tykate normalne by som prisla, ze "Dovolite?" A zobrala by som dieta. Keby sa tvarila, ze nepocuje tak jemne rukou by som jej naznacila, nech sa ma odsunut. Ja sa niekedy az cudujem ako nesvojpravne sa spravaju niektore matky 😂

minenkaa
Dnes o 09:54
@anonym_e71add

@anonym_e71add ale malo ak nereaguje na slušne upozornenie a ak robi len polovicu z toho čo píše utorka by mala ak po rukách dostať ,keď berie to decko v nevhodnej chvíli

anonym_e71add
Dnes o 10:05
@minenkaa

@anonym_e71add ale malo ak nereaguje na slušne upozornenie a ak robi len polovicu z toho čo píše utorka by mala ak po rukách dostať ,keď berie to decko v nevhodnej chvíli

@minenkaa Nikdy by som nevyužila také čosi,aj keď som si užila so svokrovcami svoje.Radsej sme tam chodili len minimálne,aby nemali dosah na starostlivosti o môjho syna.

barbie79
Dnes o 10:13
@mirage

@anonym_autor bože môj, ja mám 48 a mám deti, najstaršie má 18. Čiže aj ty budeš veľmi mladá, alebo taká jednoduchšia. Veď si povedz, ako chceš ty. Je to tvoje dieťa.

@mirage presne som ti iksla napisat

anna777115
Dnes o 10:14

V dnešnej dobe sa chodí okolo deti, ako okolo sviatosti oltarnej. Dakedy sa zilo dvoj troj generecane a deti vychivavala cela rodina a široké okolie. Teraz sa na decko, už pomali nemôžeš ani pozrieť, aby to mamimku nerozrušilo. Chapem ze každá žena, matka je citliva na svoje dieťa, ale ked mi to natolko prekáža, tak stanovim určité pravidlá a keď sa nebudú dodržiavať, alebo sa budu naschval ignorovať a porušovať, proste nebudem tam s deckom loziť. A je jedno, že je to mužova matka, babka, sestra, alebo tetka z tretieho kolena proste k zivotu ich nepotrebujem, pokiaľ oni neakceptuju mňa

anonym_2e0952
Dnes o 10:18

@anonym_autor už ako si to napísala si slaby kus...kokos tvoje dieta pridu ku nej a povedz jej Jozefa okamzite mi ju daj/dajte a este raz si toto dovolite tak sem malá prestane chodit.....viac si to nedovoli postav sa jej teraz lebo neskor to uz neurobís a najma to urob pre svoje dieta....ved bud trocha asertivna jemine ak nie prídem jej to vysvetlit za teba

anonym_f7bf1d
Dnes o 10:21

teraz to bude drsné, ale … ďalšia NESVOJPRÁVNA matka 🤦🏼‍♀️ načo si prosím Vás robíte deti, keď si neviete poradiť ani s tým, či Tvoje dieťa bude alebo nebude uspávať/mať na rukách svokra ..

anonym_652f95
Dnes o 10:23
@anonym_f7bf1d

teraz to bude drsné, ale … ďalšia NESVOJPRÁVNA matka 🤦🏼‍♀️ načo si prosím Vás robíte deti, keď si neviete poradiť ani s tým, či Tvoje dieťa bude alebo nebude uspávať/mať na rukách svokra ..

@anonym_f7bf1d ono niekedy to asi aj svokra vidí, že je nesvojprávna, tak sa snaží vychovávať

anonym_6ef3b2
Dnes o 10:24

Prepáč, ale keď som si to prečítala musela som sa zasmiať. To už je len vážny problém. Keby si mala moju svokru vtedy, by si pochopila, čo znamená naozaj zlá svokra.

autor
Dnes o 10:27

Ona neni hluchá všetko počuje, len toto akosik sa snaží prepočuť. Viete ja som taka povaha, že nechcem kaziť vzťahy v rodine a predtým sme v pohode vychádzali kým som neporodila. Ale mate pravdu musím byť razna.. je to moje prvé dieťa a preto zažívam toto prvý krát nemyslela som si, že sa bude tak správať.

autor
Dnes o 10:53
@anonym_f7bf1d

@anonym_f7bf1d ja a nesvojpravna? Troška slušnosti by nezaškodilo..

anonym_7ddd77
Dnes o 10:56

tiež mi príde že autorka je jednoduchšia. Napísané kade jak, ani som nevedela že to píše o decku, lebo ho ani len nespomenula.

anonym_fad6d9
Dnes o 11:01

@anonym_autor moja robievala to isté. Musela počuť ako na ňu hovorím a predsa sa otočila iným smerom a odišla s dieťaťom na rukách ďalej odo mňa. Na dvore to robievala najčastejšie, tam sa mi aj dieťaťom vždy tak postavila, aby som na ňu napríklad nevidela z altánku, nech mi zacláňa krík, roh domu, strom v záhrade. Potom sa vždy urazila, keď na ňu manžel zhrúkol, že mi má malú dať. Tak isto sa urazila, keď som sa jej opýtala, či má čisté ruky keď brala dieťa z kočíka. Hlavne keď išla zo záhrady. Lebo furt jej obchytkavala rúčky a ona si ich vopchavala do úst. S ňou by to bolo na knihu. Máme zlé vzťahy, ona sa tvári, že je všetko ok, ale stačí, že ostanem bez muža pri nej a už začína rýpať. Je pasívne agresívna. Takáto sa nikdy nezmení. Ja sa snažím s ňou vychádzať už 10 rokov a bez úspechu. Keď sa s ňou mám stretnúť, tak ma až boli žalúdok.