Čo robiť, aby dieťa nechytilo sopeľ od iného dieťaťa?
Prosím vás,potrebujem poradiť.Dcerka 2,5 roka, dnes strávila celkom dlhý čas v prítomnosti dieťaťa, ktoré malo sopel - priesvitný,stekajuci. Bolo to vonku a snažila som sa,aby neboli pri sebe,ale aj tak... Dcérka má aj iné problémy,a preto aj nadcha u nás je vždy ťažká.Vedeli by ste mi poradiť,čo jej dať,či už je neskoro? Teraz som jej dala Cebion a zajtra Echinaceu sirup. Je niečo,čo sa vám osvedčilo? Ďakujem!
@viestta ja by som uz ani taky obycajny sopel nebrala na lahku vahu. Moj syn sa pre obycajny sopel dostal na operaciu pluc, mal hadicky v plucach, 10 dni na ARO, 2 roky mimo kolektiv a vyradeny zo skolky a ja spat na rodicak... pre obycajny sopel mal oslabenu sliznicu v nose, na nu dostal v skolke zlateho stafylokoka a ten sa mu dostal do pluc. Takze pre mna uz sopel nikdy v zivote nebude iba na mavnutie ruky.
@vivi1112 broncho vaxom. Mali sme ho na tri mesiace. My sme nemali šťastie na trojdňové sople. Mala keď ochorela tak na dva týždne minimálne. Vysoké teploty,strašné kašle, liekom sme sa väčšinou nevihli. Podotýkam až v škôlke, dovtedy zdravé dieta. Vitaminov vyskusanych xy. Po Tom vronchovaxome síce ochorie ale má miernejší priebeh za tri dni je fit copredtym neexistovalo. Neznášam vetu tipu veď čo to je Len soplik 👿 ako pre koho. U nás to znamenal boj na dva týždne a ja chorá s ňou

@vivi1112 inak sa dá poradiť len častejšia hygiena rúk a budovanie imunity stravou, otužovanim, pohybom... Ale to všetko sú dlhodobé riešenia, nie krátkodobé