icon

Čo robiť, aby dieťa nechytilo sopeľ od iného dieťaťa?

vivi1112
29. aug 2020

Prosím vás,potrebujem poradiť.Dcerka 2,5 roka, dnes strávila celkom dlhý čas v prítomnosti dieťaťa, ktoré malo sopel - priesvitný,stekajuci. Bolo to vonku a snažila som sa,aby neboli pri sebe,ale aj tak... Dcérka má aj iné problémy,a preto aj nadcha u nás je vždy ťažká.Vedeli by ste mi poradiť,čo jej dať,či už je neskoro? Teraz som jej dala Cebion a zajtra Echinaceu sirup. Je niečo,čo sa vám osvedčilo? Ďakujem!

Strana
z2
ajka0207
30. aug 2020

@vivi1112 inak sa dá poradiť len častejšia hygiena rúk a budovanie imunity stravou, otužovanim, pohybom... Ale to všetko sú dlhodobé riešenia, nie krátkodobé

marca12
30. aug 2020

@vivi1112 priesvitny sopel nie je hrozba. Nerozumiem,preco sa v nasej krajine robi taka veda z obycajneho sopla.

ajka0207
30. aug 2020

@marca12 ak má človek zlú imunitu či vrodené problémy, tak bohužiaľ aj priesvitný sopel je problém, keďže je nákazlivý.

marca12
30. aug 2020

@ajka0207 ale je to len sopel a teraz sa vsetci zavrieme doma,lebo nieko ma v haji imunitu??? Znova opakujem len v nasej krajine sa idu matky utlct kvoli soplu

tslobik
30. aug 2020

@ajka0207 treba ale riešiť imunitu v prvom rade, ale u nás sa radšej riešia až následky. Mnohé matky sa drzo dožadujú liekov.

ajka0207
30. aug 2020

@marca12 tak toto už neviem posúdiť, nemám skúsenosť ako je to v iných krajinách. Tak deti so slabou imunitou nie sú v kolektíve?

babatkoo
30. aug 2020

@viestta ja by som uz ani taky obycajny sopel nebrala na lahku vahu. Moj syn sa pre obycajny sopel dostal na operaciu pluc, mal hadicky v plucach, 10 dni na ARO, 2 roky mimo kolektiv a vyradeny zo skolky a ja spat na rodicak... pre obycajny sopel mal oslabenu sliznicu v nose, na nu dostal v skolke zlateho stafylokoka a ten sa mu dostal do pluc. Takze pre mna uz sopel nikdy v zivote nebude iba na mavnutie ruky.

1adrika1
30. aug 2020

@vivi1112 nám lekárka odporučila sirup kaloba, a začať dávať hneď po stretnutí s chorobu osobou. Zatiaľ vždy zabralo.

babatkoo
30. aug 2020

@vivi1112 skus par krat do dna, par dni striekat Vincentku no nosteka alebo morsku vodu. Zvysit C, D a pripadne B komplex. Nam pomohol rakytnik. Stava alebo olej z neho

vivi1112
autor
30. aug 2020

@1adrika1 Ďakujem. Kalobu poznám, vyskúšame.

vivi1112
autor
30. aug 2020

@babatkoo Ďakujem. To sa aj snažím,vystriekat nos. Rakytnikovy jej varím čaj od včera. Pozriem aj tu stavu ako sa robí,lebo sestra má na záhrade krík rakytnikovy,tak by sme to mohli využiť 🙂

babatkoo
31. aug 2020

@vivi1112 to by bolo najlepsie. My zial nemame, ale kupujem od farmara uz hotovu stavu. Drzim palce

fiafia
31. aug 2020

@vivi1112 broncho vaxom. Mali sme ho na tri mesiace. My sme nemali šťastie na trojdňové sople. Mala keď ochorela tak na dva týždne minimálne. Vysoké teploty,strašné kašle, liekom sme sa väčšinou nevihli. Podotýkam až v škôlke, dovtedy zdravé dieta. Vitaminov vyskusanych xy. Po Tom vronchovaxome síce ochorie ale má miernejší priebeh za tri dni je fit copredtym neexistovalo. Neznášam vetu tipu veď čo to je Len soplik 👿 ako pre koho. U nás to znamenal boj na dva týždne a ja chorá s ňou

Strana
z2