icon

Čo robiť, ak dieťa mohlo zjesť cudzí predmet?

Včera o 10:41

Ahojte mamičky, varila som pre dieta a pri skrabani ovocia sa mi pokazika skrabka nejako som neriesila opravila som to pokracovala dalej. Neskor som zistila az pri dalsom vareni o 4 hodiny ze sa nejaka cast odlomila a preto sa pokazila avsak supky som presla tam to nie je a tak mi aj napada moznost ze to ostalo v jedle ktore som dala 9 mesacnemu dietatu. Neviem ako ostre to mohlo byť
, ci ju mam dať skontrolovat alebo cakat ze to vyjde crevami, co robit poradte. Dakujem.

autor
Včera o 10:42

Prikladam aj fotku tej casti kde je to odlomene, bola to ako keby len okruhla dierka a tu vidno ze sa z toko kovu aj nieco odlomilo

2691
Včera o 10:57

Poradila by som sa s detskou lekárkou.
Možno by som na tú pohotovosť zavolala a poslala by som im aj to foto.
Ale osobne si nemyslím, že by to mohlo poškodiť crieko.

anonym_3b9834
Včera o 10:57

mozno to odletelo uplne niekam inam ... a ked to aj zjedol... uz to pravdepodobne vykakal.. pokial nema vyrazne bolesti, nechaj to tak

anonym_32283a
Včera o 10:58

Zavolaj na pohotovosť a oni zhodnotia či treba prísť alebo nie.

2691
Včera o 10:59
@2691

Poradila by som sa s detskou lekárkou.
Možno by som na tú pohotovosť zavolala a poslala by som im aj to foto.
Ale osobne si nemyslím, že by to mohlo poškodiť crieko.

@2691 možno to bolo vypadnute už pred tým, ako si so škrabkou začala pracovať, ale poraď sa, je to predsa len bábo

anonym_6150b0
Včera o 11:02

Myslím že dieťa by pri jedle reagovalo ak by sa mu do ust dostali niečo takého
Tiež si myslím, že to spadlo niekde inde
Ale zavolaj, uvidis co povedia

domka222
Včera o 11:17

Zavolaj si pre kľud na 116117,tam ti poradia,čo máš sledovať, prípadne ako postupovať.

janinah
Včera o 11:20
@anonym_6150b0

Myslím že dieťa by pri jedle reagovalo ak by sa mu do ust dostali niečo takého
Tiež si myslím, že to spadlo niekde inde
Ale zavolaj, uvidis co povedia

@anonym_6150b0 nereagovalo by
Teda aka velka cast chyba? Jw to kov ci plast?

anonym_81b76e
Včera o 11:24

Ak je to kov, bude to pekne vidiet na rtg. Ak plast, neuvidis nic. Ak je to kazdopadne malicke a okruhle cize nic ostre, tak nieco dieta s vysokou pravdepodobnostou vykaka, ak by to aj realne zjedlo. Zavolala by som priamo na pohotovost a poradila sa a dieta sledovala.

autor
Včera o 11:25
@janinah

@janinah je to kovove, manzel mi hovori ze to je podla neho len stlacene a ze nic nevypadlo ale neviem.

autor
Včera o 11:29
@janinah

@janinah a moze tovmat velkosz max 3-4mm (3x3mm cca) nie je to velke

anonym_6150b0
Včera o 11:32
@janinah

@janinah reagovalo by. Cítilo by to

jeennyv
Včera o 11:35

@anonym_autor poznam deti co zjedli peniaze kovove a kolecka z auta a to dobrovolne…co myslis co im na pohotovosti povedali..pohrab sa v 💩 ked to vytoto to zjedol..ked nie moze ist k dr, ale inak si za mna premotivovana, no ktore dieta by toto v jedle zjedlo, ked ledva zjedia…nase pripady to boli cieleni gurmani…😀😀inak poznam aj dospeleho co zo standy zjedol peniaz a tu je …😀

autor
Včera o 11:36
@jeennyv

@anonym_autor poznam deti co zjedli peniaze kovove a kolecka z auta a to dobrovolne…co myslis co im na pohotovosti povedali..pohrab sa v 💩 ked to vytoto to zjedol..ked nie moze ist k dr, ale inak si za mna premotivovana, no ktore dieta by toto v jedle zjedlo, ked ledva zjedia…nase pripady to boli cieleni gurmani…😀😀inak poznam aj dospeleho co zo standy zjedol peniaz a tu je …😀

@jeennyv mne ani tak nejde o to ze zjedlo nieco co nemalo ale o to ze ak sa to dostalo do jedla tak to bolo ostre kedze sa to ulomilo a tie ostre hrany by mohli poskodit sliznicu creva atd. Skor to riesim

janinah
Včera o 11:38
@anonym_autor

@jeennyv mne ani tak nejde o to ze zjedlo nieco co nemalo ale o to ze ak sa to dostalo do jedla tak to bolo ostre kedze sa to ulomilo a tie ostre hrany by mohli poskodit sliznicu creva atd. Skor to riesim

@anonym_autor dietatu davat zemiakovu kašu,chlebik bez kôrky a sledovať jeho aj nocnik,tak malu vec vykaka,ak ju vobec zjedlo,pre pokoj duse zavolaj pediatričke

anonym_aded66
Včera o 11:38
@anonym_autor

@anonym_autor moje dieťa tiež minule zjedlo odlomenú škrupinu z pistácie. Tiež som mala strach práve kvôli ostrej hrane. Ale chvalabohu to prešlo bez problémov.

janinah
Včera o 11:40
@anonym_6150b0

@janinah reagovalo by. Cítilo by to

@anonym_6150b0 3mm vec by si nemusela citit ani ty

autor
Včera o 11:44
@anonym_aded66

@anonym_autor moje dieťa tiež minule zjedlo odlomenú škrupinu z pistácie. Tiež som mala strach práve kvôli ostrej hrane. Ale chvalabohu to prešlo bez problémov.

@anonym_aded66 dakujem za odpoved volala som na tu linku tak mi povedali ze urcite mam ist na pohotovost vzhladom na to ze je to kovove

domkakvet
Včera o 12:13
@anonym_autor

@anonym_aded66 dakujem za odpoved volala som na tu linku tak mi povedali ze urcite mam ist na pohotovost vzhladom na to ze je to kovove

@anonym_autor daj nam vediet co ti povedali na pohotovosti.

2691
Včera o 19:32

Ako si pochodila na pohotovosti?