icon

Čo robiť, ak sa malý vyhádzal sa z ATB?

arcticcode
19. okt 2019

Co teraz? Prestat davat atb? Berie ich stvrty den. Kalcid, alebo tak dajak sa volaju. Pomohli, ale vyhadzal sa. Ma 14 mesiacov

meesha
19. okt 2019

Existuje takova vec, jmenuje se to telefon. Konzultuj s doktorem, asi vysadit, ale bez lekare ne.

arcticcode
autor
19. okt 2019

@meesha Je sobota 9:47. Jakemu doktorovi sa dnes dovolam?

snehulienka8
19. okt 2019

@arcticcode aj nas sa vyhadzal a kazali nam brat dalej..ale ked bol uz cely cerveny-vyhadzany, tak to stopli a dali kortikoidy..ale to bol tak vyhadzany, ze aj doktorka dvihala obocie.

veronikaszabova
19. okt 2019

@arcticcode
Staci zavolat na pohotovost a skonzultovat stav

arcticcode
autor
19. okt 2019

@veronikaszabova To sa da volat normalne na pohotovost?

veronikaszabova
19. okt 2019

@arcticcode ja mam v tel normalne cislo na nasu pohotovost v meste a ked sa mi cez vikend nieco nezda, zavolam. Bud ma navedu, co a ako, pripadne mi povedia, ze mame prist.
Staci si najst na nete cislo a zavolat.

kika831
19. okt 2019

@arcticcode aj nas maly sa nam po 3 dnoch uzivania Klacidu vyhadzal. Treba prestat antibio uzivat, zavolat doktorke a ta predpise ine antibio. Pravdepodobne Suprax, nakolko ich pre tak male deti tolko nie je. Niekedy sa mozu deti vyhadzat aj po kombinacii antibio s nejakou stravou- staci zla kombinacia s ovocim ci napojom. Ale urcite to treba vysadit.

arcticcode
autor
19. okt 2019

No zavolal som na pohotovost do PP, ta hlupa pitcha sa na mna vyvrieskala, ze ci si myslim, ze oni su nonstop support abo co. A ze mame prestat uzivat atb

arcticcode
autor
19. okt 2019

Dali sme mu fenistil 6kvapiek, vykupali ho V rebricku a harmanceku a uvidime, co to spravi. Bojim sa vsak len tak z nicoho nic prestat mu davat atb, bo sa mu vrati choroba, alebo zrezistentie bakteria

zuzka38
19. okt 2019

@arcticcode z nicoho nic nepresanes davat atb, vyhadzal sa ti ma alergicku reakciu, samozrejme, ze treba vysadit a konzultovat s lekarom v pondelok.. ak bude zly zdravotny stav dietata, stale mozes ist na pohotovost

lubik87
19. okt 2019

@arcticcode ukaz.foto.hned.ti.poviem.ci.je.to.z.liekov.alebo.lrn.odchádza. choroba

lubik87
19. okt 2019

@arcticcode a alergicka reakcia.byva do.24 hodín.od.užitia.alebo predávkovanie.kedykoľvek....davas aj.pribiotika ? Mal.horúčky ?

optimistka
19. okt 2019

Nie je pravda, ze reakcia musí byt do 24 hod. Napr.typická penicilínova reakcia je taka, ze sa dieťa vyhádže až na 10-ty deň od užitia prvej tabletky. Ale lekári radia vysadiť v prípade výsevu, nasadiť fenistil kvapky a v pondelok by som zašla k pediatrovi. Urobí CRP či ešte vôbec nejaké ATB treba, ak nie, telo to už dobojuje aj samo. Stalo sa nám 3x, tak viem o čom píšem.

barboratoth
Autor odpoveď zmazal
arcticcode
autor
19. okt 2019

Vysadili sme. O siedmej ma dostat davku, ale nedostane, uvidime co to bude zajtra.

ukulela
19. okt 2019

@arcticcode je rozdiel pohotovosť urgent a bývala LSPP, teraz ambulantná pohotovostná služba, kde do 22 0 0 slúžia normálny pediayri obvodaci. ak sa ti tam nechce ísť tak nájdi si číslo na ambulantnú pohotovostnú službu pre deti a dorast v Poprade a s konzultuje to s tým pediatrom či netreba predpísať iné antibiotiká a tak by ste tam s malou dobehli. ak ste poisteni v dôvere tak aj tam je 24 hodinová telefonická služba kde na telefóne sedí lekár a môže ti poradiť aspoň.

ukulela
19. okt 2019

@arcticcode mne sa tento týždeň malý ručný vyhádzal po augmentine. Ale až na siedmy deň. tak doktorka povedala že už stačilo a pozrela uška, že sa stav zlepšil a netreba ich dobrať. 4 dni antibiotiká sa mi zdá málo.

namornicka
19. okt 2019

Nedaj sa odbit, zavolaj este raz na pohotovost a ked bude hnusna pytaj si meno. Uvidis ako zmeni ton. Ak nie, pis staznost. Mne sa toto raz stalo ze som sa vyhadzala, isla som na pohotovost a pichli mi injekciu, nasledne zmenili atb. Liecbu netreba prerusovat lebo atb nestihli este poriadne zabrat. Bav sa s lekarom, nie so spojovatelkou alebo zdravotnou sestrou.