icon

Čo robiť, keď dôjdu antibiotiká pre dieťa?

6. apr 2025

Ahojte , dcérka má predpísané antibiotiká na 7 dní. Len sa stal taký prúser že dnes na piaty deň nám došli . Pani lekárnička v lekárni nám ich miešala , a bolo toho málo . Večer jej už nemám čo dať . Vo fľaštičke som to nemohla odhadnúť , lebo nebola priesvitná . V pondelok zavolám lekárke . Len už asi nebude môcť nasadiť rovnaké , nie ? Poprípade môže hneď nasadiť iné ? Ďakujem

koniarova
6. apr 2025

Keď sa jej stav zlepšil, neriešila by som to už. Veď dobrala celú dávku

anavixy
6. apr 2025

To je cudne, predpisala zlu davku, mnozstvo alebo lekarnicka zle namiesala? 🤔 5 dni by mohlo byt dostacujuce, zajtra zavolaj pediatricke a porad sa s nou, mozno nebude potrebne uz nic

tinkavvv
6. apr 2025

Ake mala atb a ake ste mali davkovanie?

autor
6. apr 2025

@tinkavvv cefzil 250 , 5ml každých 12h
Mala ich brať až do utorka . Už na večer nemáme .

autor
6. apr 2025

@anavixy zavolám jej . Lebo nám povedala že 7dní.

anavixy
6. apr 2025

Hm, tak Cefzilu by malo byt 60ml, takze hocijako na 7 dni by nevyslo.

autor
6. apr 2025

@anavixy tak potom tomu nerozumiem , že prečo povedala na 7 dní. Ale ďakujem za info . Zajtra jej zavolám

tinkavvv
6. apr 2025

Urcite myslela, ze by ti predpisala nasledne este jedno balenie, aj nasa to tak robi. Zavolaj jej hned rano, myslim, ze jedna vynechana davka vadit nebude. Ale dolezitejsie bude ich uzivat dlhsie, aby sa choroba nevratila.

taktotedanie
7. apr 2025

@anavixy inac to sa stalo aj mne, vydrzali 5 dni aj to posledna davka len rano a v polovicnej davke , v lekarni tvrdili ze liecba 7 dni a liek vydrzi - vraj
Riesila som pediatra, samozrejme ze to bolo dni liecby, predpisala dalsie balenie a sla som ho uz vybrat do inej lekarne a vydrzali tak ako mali
Na moju otazku ked som sa informativne sla opytat so tej prvej lekarne ako je to mozne, ze to riedia “zle”, “nespravne”? Napzaj je to tak rozriedene spravne alebo si ohrozujem dieta? mi nevedela odpovedat relevatne ani jedna z 3 lekarniciek, vraj sa asi kolegyna pomylila a nerozriedila spravne? Nevedia
Dakujem, tu lekaren uz do istoty nenavstivim, avsak paradoxom je, ze ta lekaren je v budove detskej polikliniky 🤷🏻‍♀️