Čo robiť, keď sa dieťa krčí a trvá to hodiny?
Pekný deň chcem sa opýtať na problém ktorý máme cca od 4mesiacov,či sa s tým náhodou niektorá z Vás nestretla.Ide o to ze pri obliekaní alebo ak má malicka bolesti,prejavuje to krcnenim.To krcenie vyzera tak,že nohy priťahuje k brusku,ruky priťahuje ku tvaricke.Niekwdy to trvá 1hodinu,inokedy to trvá niekoľko hodín.Neuro je v poriadku,boli sme síce len na ctg,ale nič sa tam nebaslo také aby bola nutná magnetická.Nas lekar tvrdí že ide o atakove krce.Riesim to už pomaly 2 roky,čiže boli sme na konzultácii aj pri iných lekároch.Jeden povedal,že qtak krce sa vyskytujú až po 2rokoch,ďalší že to je bruško.Usg Q všetky vyšetrenia brucha,žalúdka atď v poriadku.dalsi mi povedal ze to prejde a nemám si to vsimat.Ak by ste mi vedeli poradiť,bola by som vdacna
Niekoľko hodín aj teraz už takáto väčšia je, že leží a ťahá rúčky a nožičky k sebe ?
Robi si zaroven aj ulavovu polohu
Ctg? Asi tazko
@majenka2401 Zda sa ze riesite pricinu bolesti a to je dobre, ale nerozumiem ze preco takto reaguje pri obliekani. To jej to obliekanie sposobuje stres? Psychologa ste neskusali?
@majenka2401 2.5 rocna - neviem do akej miery vam uz rozprava, ale ona sama vie vyjadrit, ci ju v tej chvili nieco boli, alebo co pocituje?
@klip0 áno,včera to trvalo 5hodin v kuse,ja už som totálne vyčerpaná a zufala
@klip0 áno,zvykne to byť pravidlo po kúpaní.Osusim ju oblečiem a začne.Az kým nepôjde späť.Obcas to robí aj v spanku
@taga nie nerozpráva uplne,teraz zacina postupne komolit slova,ale vidím podľa očiek ze ich ma ubolene tak z toho usudzujem ze ju niečo boli keď sa krci.Inokedy ich ma normálne,reaguje keď jej ukazujem hracku,aj odpovie keď sa jej niečo opytam
@andreatytler nie psychológa som neskúšala.Ani by ma to nebolo napadlo.Myslite ze by to mohla robiť zo stresu?
@taktotedanie mate pravdu ctg to nebolo,pomýlila som sa
@danielahamar je pravda ze s jedením ma problém od samého začiatku.Som rada ze vôbec niečo do nej dostanem.Mlieko pije len na večer.Ma obdobie ze ho pýta aj počas dňa.A neustále bojujeme aj zo zápchou.
@majenka2401 vysadiť úplne mlieko, stačí aj lyžička a ak ho nemôže, spôsobuje veľky problem. Skúste týždeň bez mlieka, ani glk, to znamená ani maslo, ani sladké, ani slané, ani jogurty. Existujú vseliake iné náhrady, išla by som do ryžových produktov, nie sójových.
@danielahamar ďakujem za radu,len bez toho mlieka hlavne na večer to bude ťažké.Skusime to určite.A čím na vecer môžem nahradiť mlieko?
@majenka2401 skúste ryžové alpro, nie je husté, ale je sladšie, možno sa ujme. Pripadne skúste na večer urobiť krupicou kašu.
@majenka2401 ja naopak by som určite nevysadila mlieko, skôr by som teda žiadala testy na lepok, laktózu, abkm.. ale nevysadzala len tak. Nám to napríklad aj lekárka z gastra zakázala kým nespraví testy
Keď to trvá takto dlho a, v podstate viac ako dva roky a trvá to niekoľko hodín. Tak neviem či ste boli alebo nie ale žiadala by som aj hospitalizáciu nech to odpozoruju
@klip0 bolesti ma len večer, test na mlieko objednanie môže trvať aj 2mesiace,treba to dieťa toľko ešte trápiť? Nemyslím si a je cudne, že doteraz tie testy nik nerobil
@danielahamar nie test vie spraviť aj pediater a hneď. Keď vysadí mlieko, žiaden test jej to neukáže, ak naň má alergiu
@klip0 eliminacny test je nadradený nad krvné testy😉 mame doma abkm, krvné testy negatívne. Takže nestrielam len tak a ak je alergia, par dni bez neskresli len tak vysledky.
@danielahamar nie doteraz jej testy nikto nerobil.Zijeme v nemecku a musím sa doslova doprosovat o nejaké vysetrenie.Na Slovensku som bola akurát u 2neurologov,5 pediatrov,ale ani tu to nikoho nenapadlo.Vraj sa to stratí samo.l,a nemám si to vsimat,zaver posledných 2lekarov.
@majenka2401 správ eliminacny test, keďže máš takúto situáciu. Za 3 dni uvidíš výsledok určite, osobne si myslím, že už po prvom nepodani mlieka ho uvidíš, ale tie 3dni sú tak akurat. Skus si prečítať o eliminacnom teste niečo, ako to funguje a medzi tým ju objednaj na testy, ak budú vôbec ochotni to spraviť.
@danielahamar ďakujem veľmi pekne idem to pozrieť na inyernete
@majenka2401 Pred tym kupanim pije mlieko, alebo je nieco mliecne?
@andreatytler nie vôbec..Ona pije mliečko len pred spanim,občas fakt len občas pred poobednym spánkom ho pýta.
@majenka2401 ak su aj problemy so zapchou,urcite je tam nejaky problem,alergia,intolerancia.Roky som trpela bolestami a krce v bruchu,je to priserne,trvalo to aj hodiny.lekarka dlho nic neriesila,az som v 18tke skoncila na akutnej operacii zlcnika,potom sa niekto.zacal tym konecne zaoberat.Nenechaj sa odbit.Moj syn tiez je papierovo a podla krvnych testov v poriadku ,no je na uolne bezmliecnej diete inak ma problemy
@majenka2401 Tak potom mlieko asi nebude spustac toho krcenia po kupani. Ty myslis ze jej vadi to obliekanie?
@danielahamar suhlasim s tebou.syn je tiez podla vysledkov v poriadu no mlieko vobec nemoze,ani trocha,ani bezlaktozove
@andreatytler nemusi to byt az to vecerne mlieko ktore pije,moze to byt cokolvek co zjedla pocas dna a obsahovalo to mlieko
@majenka2401 aj lepok to moze byt
@mmoni89 Ano, moze byt ze to je nieco co jedla cez den.
@majenka2401 Mna napadlo nieco ako autizmus. Problemy s jedenim, obliekanim. Preto som navrhla pschologa.

za mna lepok, alebo mlieko, proste strava, možno aj HIT