Čo robiť pri častých zápaloch močových ciest u bábätka?
Ahojte prišla som sa poradiť či niekto nemal tiet takéto problémy pretože už som zúfalá. Prvých 6 mesiacov bolo bez problémov. Keď mala malá pól roka tak mala prvý krát zápal obličky, bola hospitalizovaná podávali antibiotiká intravenózne a bolo to dosť vážne. Asi mesiac po doliečení začala mávať taký zvláštny výtok a zistili nám zápal močových ciest, to som zistila tak že som jej doma odobrala moč a dala testovací prúžok na leukocyty. Teraz cca 10 dni po dobreti antibiotik sa výtok opäť objavil opäť som jej urobila prúžok a opäť máme leukocyty. Samozrejme to zajtra budem riešiť s lekarkou, na pohotovosť nemá zmysel ísť minule nás otočili domov. Ale teda moja otázka je či niekto nemával podobne ťažkosti? Ja už fakt neviem čo robíme zle, vlhčené utierky už vôbec nepoužívam, vo vode sa nekúpe a ihneď po stolici ju idem umyť a stále sa to vracia.. ďakujem za všetky možné rady..
@anonym_autor trvaj na tom aby vás detska dr odoslala na nefrologiu. Moja ma vrodenú chybu na obličke, do roka bolo všetko v poriadku a potom sa začalo kaziť asi všetko. Dlho bola na profylaxii užívala lieky takmer 3 roky v kuse. Držím prsty
@4stanka4 tam sme už boli a na nič neprišli ale je pravda že urobila len jedno sono no nepozdávalo sa mi to. O 2 mesiace mame vyšetrenie u iného lekára skôr nás nevie zobrať.. posledné pri hospitalizácii jej tiež robili ultrazvuk všetko bolo v poriadku.. ale ja to nechápem doberie antibiotiká a hneď sa nám to vráti..
A vám sa zápaly často vracali ?
@4stanka4 tam sme už boli a na nič neprišli ale je pravda že urobila len jedno sono no nepozdávalo sa mi to. O 2 mesiace mame vyšetrenie u iného lekára skôr nás nevie zobrať.. posledné pri hospitalizácii jej tiež robili ultrazvuk všetko bolo v poriadku.. ale ja to nechápem doberie antibiotiká a hneď sa nám to vráti..
@anonym_autor Áno vydržala max 6-7 dní a zapal bol nazad. Nerobili jej cystografiu? Ci sa jej náhodou moc nevracia naspäť?
@anonym_autor Áno vydržala max 6-7 dní a zapal bol nazad. Nerobili jej cystografiu? Ci sa jej náhodou moc nevracia naspäť?
@4stanka4 Ďakujem za odpoved.. no toto vyšetrenie zatiaľ nerobili ale v nemocnici spomínali že ak by sa to často opakovalo tak sa to bude musieť spraviť. Horšie je aj to že to spôsobil taký kmen ecoli baktérií ktorý je odolný voči bežným antibiotikám takze aj tuto komplikáciu mame.. no už začínam byť zúfalá
Ahoj. My sice nemáme tieto problemy ale prešli sme si zápalom obličky skrz ecoli. Skus zájsť aj za urologom nech pozrie dieta. My sme boli,urobil nam kompletne vyšetrenie aby som sa uistila ze dieta je v poriadku. Nefrologa navštevujeme raz ročne.
Co nam este nefrolog poradil je Uroval sirup,neskúšala si dávať ? Je to na prevenciu.
Ahoj. My sice nemáme tieto problemy ale prešli sme si zápalom obličky skrz ecoli. Skus zájsť aj za urologom nech pozrie dieta. My sme boli,urobil nam kompletne vyšetrenie aby som sa uistila ze dieta je v poriadku. Nefrologa navštevujeme raz ročne.
Co nam este nefrolog poradil je Uroval sirup,neskúšala si dávať ? Je to na prevenciu.
@anonym_2b62e5 ďakujem tiež nad tým rozmýšľam že zájdem ešte na urologiu s ňou.
Uroval je až od 1 roka a mala ide mat len 8 mesiacov tak mi to neodporúčali ešte :/
@anonym_2b62e5 ďakujem tiež nad tým rozmýšľam že zájdem ešte na urologiu s ňou.
Uroval je až od 1 roka a mala ide mat len 8 mesiacov tak mi to neodporúčali ešte :/
@anonym_autor urcite by som sla. Po zápale ked sme sli k nefrologovi hned nas poslal aby urológ doplnil vysetrenia. Aha som nevedela ze je od roka az. Držím palce 🙂
@anonym_autor oj ja keď toto čítam,je mi to ozaj lúto,lebo ja dospela osoba trpiaca často na mocove viem,aka je to neskutočna bolesť :( jednoznačne navštívte nefrologa a aj urológa...keď sa to riadne neprelieci vraacia sa to....u takto maličkých detí ...davajte probiotika najlepšie nám zabral probiofix. davali sme pliebky pam...rs (neviwm ci mozem cele uviest) ale vzdy tak divne smrdeli po vycikani taqk som z netu objednala ciato bavlnene jednorazove plienky...odsledovat kolko vypije zapisujte si to a vodu som vzdy prevarila az 2x....moja to mala ako ročna...vydupala som si kompletne odberi aj moc aj krv ,vyter zo stolice...
@anonym_autor ja by som dva mesiace nečakala...auto snad mate ak nie z rodiny nech vas zavezu obvolat sestricke hned povedat ze sa jedna o babatko...jemine zenska sak trosku bud agresivna,lebo ozaajbtym bude trpiet casto
@anonym_autor urcite by som sla. Po zápale ked sme sli k nefrologovi hned nas poslal aby urológ doplnil vysetrenia. Aha som nevedela ze je od roka az. Držím palce 🙂
@lady18 no my bývame v ba a tu je to riadn problém. Nefrolog má zobral len jeden a ten urobil sono a že nič visc no celé odflaknute ale posledne keď sme boli hospitalizované som povedala aký mame problém tak nás vezmú tam ale až na jeseň takze toto obdobie buď pôjdem tam kde som nebola spokojná alebo neviem.. a čo dom zbežne pozrela urologa tak to tiež nie je hudba sláva ale nemám problém ani iné mesto keď tak to budem riešiť tak.
@anonym_autor oj ja keď toto čítam,je mi to ozaj lúto,lebo ja dospela osoba trpiaca často na mocove viem,aka je to neskutočna bolesť :( jednoznačne navštívte nefrologa a aj urológa...keď sa to riadne neprelieci vraacia sa to....u takto maličkých detí ...davajte probiotika najlepšie nám zabral probiofix. davali sme pliebky pam...rs (neviwm ci mozem cele uviest) ale vzdy tak divne smrdeli po vycikani taqk som z netu objednala ciato bavlnene jednorazove plienky...odsledovat kolko vypije zapisujte si to a vodu som vzdy prevarila az 2x....moja to mala ako ročna...vydupala som si kompletne odberi aj moc aj krv ,vyter zo stolice...
@anonym_c7b2f5 ďakujem za odpoved. Áno ja to iste non stop zápaly tak mi to je strašne ľúto že taká malička a už takto trpí :/
U nás je problém to že aj kontrolný moc má dobrý že až úplne sterilný a potom po nejakom čase sa to vrátilo a teraz ro bude to iste asi minuly týždeň som zaniesla moč na kontrolu a dnes sa to začalo že aj keď chcú robiť odbery každý mesiac tak to tak či tak nepomáha a musím ju sledovať aj pomedzi a striehnuť a odoberať moč a pásik dávať..
a tým že sme boli 2x v nemocnici tak tam všetko možné spravili rôzne vytery aj gynekológ ju bol pozrieť lebo posledné aj v pošve to mala aj zo stolice pediatrička tiež hneď krv brala toto nemôžem povedať riešia len neviem už čo ďalej
@anonym_autor ja by som dva mesiace nečakala...auto snad mate ak nie z rodiny nech vas zavezu obvolat sestricke hned povedat ze sa jedna o babatko...jemine zenska sak trosku bud agresivna,lebo ozaajbtym bude trpiet casto
@anonym_c7b2f5 ja som obvolávala aj iné mesta všade je cakacka 2-3 mesiace.toto vyšetrenie čo mame o 2 mesiace som si vyslovene vydupala v nemocnici robím čo môžem

@anonym_autor trvaj na tom aby vás detska dr odoslala na nefrologiu. Moja ma vrodenú chybu na obličke, do roka bolo všetko v poriadku a potom sa začalo kaziť asi všetko. Dlho bola na profylaxii užívala lieky takmer 3 roky v kuse. Držím prsty