Čo robiť pri štvordňovej zápche u trojročného dieťaťa?
prosim piste mi len tie ktore to zazili. dostala dvakrat cipok. bola u lekarky. rektalne ju vysetrila ze stolica je makka nie tvrda tak ju nemohla vybrat rucne dala jej cipok nezabral. dieta uz ma nechutenstvo. snazi sa tlaci dlho a vela az sa,trasie a poti a bpli ju to ale nevie to vytlacit.
prosim kto toto riesil a. vyriesil. teple kupele a masaze bruska pohyb tekutiny forlax nezabrali
Ano, bezne sme to tak robili u dietata ked zadrziavalo. Cipok a ked to nanho prislo za 10-15min, ze bolo vidiet ze chce (ale nechce), tak som ho zobrala, riadne chytila do zachodoveho posedu a same to z neho vyslo, aj ked sa branil, holt smola uz v situacii kedy niet na co cakat.
A ešte chcem dodať,potom najbližšie 2 týždne, ak uz bude mať po... dávať stravu, ktorá pomaha na vyprázdňovanie
Je to veľmi dôležité lebo ak ma blok/strach,tak to môže pokračovať dlho a niekedy veľmi dlho
@anonym_autor u svagrovej zabrali slivky. Jedla aj take surove, aj vyzivu slivkovu. A do jedla pridat 1 cl extra panenskeho olivoveho oleja, to pomoze premastit crievka, aby sa lepsie smykalo.
No naša si dala aj vankúš medzi nohy a pretačala s ním. 3/4 roky mala uz fakt neviem nie a nie aby to vytlačila tiež keď už to slo drb zadržala a to sedela si spomínam na nočníku. Večer som jej šupla čipok a rano sadla na serbel a bolo . Ona sa mi bála to vytlačiť lebo pred tym mala pevnejšie
@anonym_autor náš malý mával zápchu často.Davala som aj olivový olej,slivkový džús a podobne.Ked už bol po 3 dňoch nervózny,tak som mu dala miniklistir a ten zabral do 15minut.Tie čipky nie každému zaberajú.
@anonym_autor náš malý mával zápchu často.Davala som aj olivový olej,slivkový džús a podobne.Ked už bol po 3 dňoch nervózny,tak som mu dala miniklistir a ten zabral do 15minut.Tie čipky nie každému zaberajú.
@stranakovazuzana0 taky ten laxik ? kolko tej spicky si mu zaviedla dnu? a za kolko od zacedenia sa vykakal?
@stranakovazuzana0 taky ten laxik ? kolko tej spicky si mu zaviedla dnu? a za kolko od zacedenia sa vykakal?
@anonym_autor áno laxik sa volá ten klistir a zaviedla som mu tak,že tam je asi riska tuším.Treba pozrieť návod.,vytlačila a chytila riťku.aj tak mu trochu vytieklo a vykakal sa za 15min a potom znovu asi za pol hodinu.
@anonym_autor áno laxik sa volá ten klistir a zaviedla som mu tak,že tam je asi riska tuším.Treba pozrieť návod.,vytlačila a chytila riťku.aj tak mu trochu vytieklo a vykakal sa za 15min a potom znovu asi za pol hodinu.
@stranakovazuzana0 dakujem. a ako si vseobecne manazovala jeho vyorazdnovanie? strava doplnky pohyb alebo celkovo co vam pomohli aby sa to neopakovalo
@stranakovazuzana0 dakujem. a ako si vseobecne manazovala jeho vyorazdnovanie? strava doplnky pohyb alebo celkovo co vam pomohli aby sa to neopakovalo
@anonym_autor dávam mu veľa polievok,omáčky, každý deň kefír,často strukoviny a miesto ryže radšej zemiaky,taktiež pridávam lyžičku olivového oleja do jeho misky k obedu a veľa tekutín.Vobec mu nedávam žiadne suché jedlo k obedu,vždy musí byť omáčka.No a daj pozor na veľa pečiva a hlavne dru tyčinky a rôzne kekse a čokoláda.
@anonym_autor sa mi to odoslalo..ešte samozrejme veľa ovocia a zeleniny.My máme problém,že malý zje len niektoré druhy,tak na prechádzku nosím na plátky jablka a keď by niečo chrumal,tak mu dám to,lebo aj uhorku nakrájanú.
@anonym_autor sa mi to odoslalo..ešte samozrejme veľa ovocia a zeleniny.My máme problém,že malý zje len niektoré druhy,tak na prechádzku nosím na plátky jablka a keď by niečo chrumal,tak mu dám to,lebo aj uhorku nakrájanú.
@stranakovazuzana0 tak to mate super stravu... u nas tento problem nebol kym neprisla o plienku
@stranakovazuzana0 tak to mate super stravu... u nas tento problem nebol kym neprisla o plienku
@anonym_autor tak asi aj náročky zadržiava stolicu?ako ste dopadli s klistirom?ešte nám vie pomôcť makový koláč taký kde je fakt veľa maku.z toho sa pokakal,alebo teraz veľa melónu,alebo sliviek čerstvých.Mne nezje veľa normálneho jedla,ale keď tak dávam vždy omackove.Moj má len 2 roky a mám problém,že je strašne mliekovy.Aj starší bol taký,už som z neho chorá,vkuse by mlieko pil.
@anonym_autor Mojej dcerke zabralo toto:
Od pani sme si kupili kurz a sli podla neho. Len sme zmenili komunikaciu a zo dna na den to bolo lepsie a lepsie. Je to psychoterapeutka. Lekarka vravela, ze to bolo super rozhodnutie. Nasa mala to riesila asi 3 mesiace, pediatrickin syn asi 3/4 roka, to je fakt dlho. Dava tam rady ohladom komunikacie, stravy, pristupu. Stalo to cca 15 ecok, ale stalo to za to.
My sme tieš s tim mali problém mali zadržiaval naschvál ras ho to bolelo a dostal blok skúšala som asi všetko olej na lačno, slivkový kompót, psilium s lekárne probiotika no kade čo a nič nezabralo až sa mu urobila tvrdá zátka a stolica začala obtekat tekutá dookola tak som zavolala na gastro čo stim a poradili mi kamilkovy klystír pre deti ci chcel či nechcel vyskúšala som, to boli fukoty na záchod ale popraskala mu aj rytka ake to mal tvrdé troška som sa zľakla kedže tolko krve s toho bolo ale upozornena som bola že sa to stane a aby sa to nezopakovalo davala som tri dni forlax alebo bol sirup dulcosoft takže ten forlax by som skušala dlhšie aj dva krat za den ono ju to donúti ist čipky by som nedávala to nezaberá už vám iba držím palce viem aké to je trápenie aj pre vás aj pre ňu .

Tlačí alebo zadrziava?niekedy to môže vyzerať podobne
U menších deti sa odporúča,ked tlačí zobrať na ruky a dať jej nohy do M,skusila by som to aj u nej