icon

Čo robiť s detskou hyperaktivitou?

kate1616
7. mar 2013

Mamičk poradte mi čo mám robiť s dcérkinou prehnanou hyperaktivitou. Je nesposedná a vrtivá. Nevie sa kludne hrať ani 3 min. Stále musí niečo robiť a pomali mi ani nespí. Za 24 hod. mi spala len 6 hodín. A má energie za 100 chlapcov. Existuje nieaký bezpečný prípravok? Alebo čo robiť? Dcerka v apríli bude mať 3 roky.

mata90
7. mar 2013

ahoj, no my sme natom podobne, zatial to neriešim, ale už strácam nervy, mne moj este k tomu aj papuluje a robí napriek, a rozmýšľam ho poslať do školky, či mu to nepomôže.

kacena4
7. mar 2013

je tu uz vela tem o hyperaktivite ci poruche pozornosti skus pozriet poradia ti. ale je to normalne ze dieta v tomto veku chce byt vsade a vsetko robit a funguje ako perpetu mobile tj. stale 😀 😀 a ked spi 6 hodin je to super, nasa poobede nespi vobec vecer niekedy ide s nami o polnoci a o 6 uz vstava so skolakmi a to je aj starsia dcerka hyperaktivna. treba jej nast kratkodobe cinnosti, alebo nenutit ju robit dlho jednu vec, ale prisposobit sa jej v striedani cinnosti a vydrzat a usmernovat ju, nech ti neprerastie cez hlavu, lebo potom to len bude horor 😅

rainbow0508
7. mar 2013

ahoj...najprv treba upresnit, ze hyperaktivita je vazna nervova porucha u deti. Niekedy je casto zive a neposedne dieta mylne rodicom oznacovane ako hyperaktivne. Na oznacenie takejto diagnozy u dietata je potrebne vysetrenie psychologa a neurologa. Takze ak ste toto zatial neriesili, nestresuj sa, ze by bola hyperaktivna...je mozno len ziva.
Okrem toho by som radila mrknut nieco z tohoto: http://www.martinus.sk/?uMod=list&uTyp=search&u... su to velmi dobre knihy. A jedna dobra rada z vlastnej skusenosti - ucim v skolke a mala som uz v triede take deti, co mali aj od dokiho papier, ze maju ADHD...zhodou okolnosti som vtedy chodila na vysku a prave chytila pisat seminarku o tomto vsetkom. Najvacsim prinosom a zistenim bolo pre mna, ze niekedy staci len stravu upravit a dieta sa upokoji. Ide vlastne o to, ze sa v strave aspon obmedzia (najlepsie vylucia) prisuny cukrov a farbiv, ktore dodavaju nervovej sustave cukor a ine "sajrajty" a tym nervova sustava dostava "energiu", aby mohla fungovat ovela pruznejsie a dieta je zive a neposedne. Konkretne sa jedna o potraviny typu med, sladksoti, tak isto kakao - obsahuje cosi (uz nepamatam presne) co tiez povzbudzuje, vsetko, co obsahuje farbiva - cukriky, zuvacky, niektore ine sladkosti...a je potrebne nasadit (zvysit) prisun ovocia a zeleniny. Urcite nie banany, odporucaju sa napr. jablka, hrusky, a zaujimave zistenie bolo tiez, ze grep znizuje ucinky tychto vselijakych nevhodnych veci, takze sa odporuca dietatu sem-tam aj mesiacik-dva grepu zjest. Ked sa osupe aj koza na mesiaciku, nie je taky horky.
My sme toto vsetko konzultovali s rodicmi, ktorych maly bol sialene nezvladnutelny. Dali si povedat, (inak potvrdil im to aj doki) a maly sa do dvoch mesiacov tak ukludnil, ze sme zirali. A inak je potrebne zamestnat, zamestnat, zamestnat...aby nemalo dieta cas na to, co nechceme, aby robilo. Je to niekedy nadludske, ale ver, ze ked bude mat takych 15, budes sa kochat v tom, ake je to dieta uz super zvladnute. Drzim palce...

cerez
7. mar 2013

S rainbow0508 musím súhlasiť a mám to odskúšané na dcére. Ako náhle som jej vysadila sladké poprípade minimalizovala sladkosti a sladké príchute, pila čistú vodu a čaj bez cukru, jedla ovocie a zeleninu, cez deň fungovala a večer bolo vidieť aká je kľudná, nepodskakovala.

romanka22
7. mar 2013

🙂 Nič si stoho nerob 😉 aj moja je taka a ma uz 6,rokov bud rada ze nie je chora.