Co s alergií u ročního dítětena kote?
Ahoj, pred asi 3 tydny jsem si poridila kotatko. V tu dobu byly moje deti nachlazene a tak jsem to moc neresila, avsak i ted kdyz je maly zdravy, jsem si vsimla, ze kdyz vezmu kote dovnitr do kuchyne a maly se k nemu priblizi,zacne mu tect z nosu.Staci kdyz je v dome jenom chvilku. Zkousela jsem se objednat k doktorovi, ale meli bohuzel plno ( tady v uk to je docela na nic, na vsechno se musi objednavat ☹ hned nevezmou nikoho). Taky mu obcas vyrasily vyrazky, jenom par, ale kdyz jsem dala kotatko ven ( ma na zahrade pristresek), tak je uz nema. Snazim se ho od kotete drzet co nejdal, dodrzujeme prisnou hygienu( umyvame ruce po kazdem styku s kotetem). Jinak kote nepoustim do domu, jenom do kuchyne , kde je jenom na zemi. Mate s tim nekdo zkusenost? Jak jste to resili? Kote nechci davat pryc, je uplne zlate, poslusne, je videt, ze k nam citi naklonnost. A taky bych tu pak na zahrade mela mysi od sousedu ☹ Od porizeni kotete je klid. Poradte mi co delat prosim,maly je jinak uplne v klidu, krome te rymy a obcasnych vyrazek. Praci prostredek a jidlo mam stejne jako pred porizenim kotete, tak me napada jenom ta alergie... ☹ No kouknete na to kote je to malinky zlaticko🙂 Dali jsme mu jmeno Monty 🙂 Ale samozrejme prednejsi mi je zdravi meho detatka. Omlouvam se za mozne chyby, pisu to ve spechu 🙂

Tak kym sa nepotvrdi alergia, tak by som to zatial riesila ako pises. Ak sa alergia potvrdi, potom by som pravdepodobne macku nechala vylucne vonku. Ak nema astmaticke zachvaty a ide "len" o tecenie z nosa a vyrazku, mozno by nebolo zle to nechat tak. Velakrat sa alergia stykom s alergenom trochu zlepsi. Samozrejme vsetko az po konzultacii s lekarom, aby nehrozil astmaticky zachvat.