Čo sa dá robiť s novorodeneckou žltačkou?
Pisem z nemocnice, stale nas nechcu pustit domov lebo malej skace bilirubin ake mate s tymto skusennosti ? Dakujem .
@emmka19 ach.... presli sme si tym prva dcerka v pohode zltacka presla ale druha dcerka to sme si presli to ze mala zlomenu krcnu kost sme to dali ale zltacka to bolo dni tyzdne v nemocnici,mala popichana vkuse hlava,ruky,nohy,bola 2krat pod lampou.Moj stav nedovoloval ju kojit ja vkuse horucky,krv z krsnikoch,Dieta mi az 1krat doniesli na trosku vkuse ju mali mimo.3tyz v nemocnici tak ju pustili s tym ze ak jej nexaberie cierne uhlie a bilirubin stupne hned nemocnica.Neprajem nikomu ak dieta ma silnu zltacku a trapia sa v nemocnici
@sta31 deti prikrmuju buď umelým mliekom alebo mlieko z banky.
Moju dcéru prikrmovali Nutrilonom
@janulik270 zaujímavé že ho nedajú pod svetlo ale len berú krv hodnoty dnes 301 tak zbytočne tu čakáme mohli už dat pod svetlo
@sta31 neviem aké hodnoty musia byť aby išli pod svetlo.
Moja prvá dcéra pod svetlo nešla slabá žltačka.
Druhá dcéra malú nás pustiť na 5den ráno sestrička oznámila ostávame dcéra má zltacku.
Dali jej liek netuším aký súvisí to zo žltačkou a nepomohli.
To isté odbery denne raz klesali,potom stúplo,potom masaker stúplo tiež váhali nevedeli čo ďalej a tak mi oznámili že musí ísť pod svetlo.
Potom bolo ok a tak opäť pod svetlo.
V nemocnici po pôrode sme kôli dcére a žltačke boli 2tyzdne

@emmka19 ahoj, odporucam vela, vela dojcit, ak je babo spave, tak i budit - zober na ruky, pozobliekaj,prebal, daj si ho na seba skin to skin... potrebujes, aby vela cikalo a kvoli tomu musi vela pit. To je najlepsie. Moji mali vsetci zltacku, ale az posledna vaznejsiu - bola pod lampou a aj potom doma este chvilku trvalo, kym to uplne preslo. Ale jedze v porodnici som bola rada, ze som rada, mnohe info som si zistovala az dodatocne, doma. Odporucam nenechavat spat babo v perinke - predlzuje mu to spanok, ale ty potrebujes, aby sa zobudilo a dojcilo. Mat ho vela pri sebe, na posteli. Ja som do postielky dala len ked som musela na wc al do sprchy.