Čo so zapáleným miestom po vypálení bradavice?
Dobrý večer, v piatok sme boli s dcérkou na vypaľovaní bradavice dusíkom. Spravil sa jej tam akoby pľuzgier a okolo to má začervenané - zapálené a bolí ju to. Čo s tým máme robiť?
Ďakujem.
Dobrý deň. Mne vypalovali na koncekoch prstov pred 4 dňami ,stále ma to bolí, ale mne sa nespravil žiadny pluzgier. Doktorka mi to kázala močit v repíku a natierat kremom Fucidin. O dva týždne mám ísť znovu, bojím sa, lebo tá bolesť bola hrozná, lebo na prstoch sú zakončené nervy. Aj doktorka ma na to upozornila, že to hrozne bolí. Mal to niekto aj bez pluzgiera, ako ja? Prosím o radu. Ďakujem.
@olaolga ja som bola pred rokmi na vypalovani bradavice na ruke (dlani). Dr. mi to spravila tak, že priamo iba na bradavicu pritlacila na dlhšiu chvíľu (najprv som cítila chlad, potom pálavu). Pár dní po zákroku vyzeralo, že sa nič nedeje, po čase sa mi začala šúpať okolitá koža a bradavica vypadla (a mala som pokoj). Nedorastla, netrebalo ísť opakovane.
Dnes som bola opäť na vypalovani dusíkom (tentoraz som ich mala na prstoch - 1 centrálnu a z nej sa asi rozosiali ďalšie 3 menšie). Bola som u inej Dr. Táto mi to vypalovala tak, že každú bradavicu potrela iba na chvíľočku, ale skákala z 1 na ďalšiu na striedačku (na každú išla na viac krát ale na kratšiu dobu a skôr potierala iba povrch než tlačila na btadavicu a myslím, že chytala aj okolitú kožu). Na 1 z nich sa mi spravil dosť veľký a bolestivý (štípajúci) pľuzgier. Mám podozrenie, že tým, že bola zasiahnutá zdravá koža sa spálila? Je dosť možné, že vznik aj vyhubenie bradavice a aj vytvorenie pľuzgieru závisí aj od spôsobu (technológie) odstránenia.
@evciska veľmi pekne ďakujem, mne vypalovala na troch prstoch, veľmi pritlacila ,myslela som si že od bolesti odpadnem. Doktorka ma upozornila že to hrozne bolí, lebo na koncekoch prstov je zakončenie nervov. Je to už týždeň, mám to celé omodrene, podliate krvou a ešte ma to bolí. Mám stoho strach, či mi to dobre spravila. Močim si to v repíku anatieram kremom Fucidin. Vyzerá to hrozne 😥😥😥. Pekný deň.
@evciska ano, urcite je pluzgier zo spalenia koze, ale napriklad pri kurich okach, alebo bradaviciach na nohach je to svinstvo zatlacene do koze a niekedy je vacsie, nez sa zvonku zda, takze ta doktorka aj keby chcela, nevypali len to postihnute miesto. Pri tych, co trcia von je to jednoduchsie. Aj vsetky tie laky funguju na principe palenia.
@jankacaa ak s takým pľuzgierom máte ososbnú skúsenosť viete mi prosím povedať kedy spľaskne? Mám ho na pravej ruke - ukazováku - dosť mi zavadzia. Nechcem si ho prepichovať ani do neho šťúrať ale už ho tam mám 5 deň v nezmenenom stave :(
Práve preto, som písala, že pľuzgier/nepľuzgier závisí asi najmä od spôsobu vypaľovania, lebo Dr. mi robila 4 ks (2 väčšie, tým sa nič nestalo), a 2 maličké - dlhšie mi to na striedačku potierala a aj okolitú kožu a zrovna na nich sa mi ten pľuzgier spravil. Preto som z toho aj trošku sklamaná a naštvatá, keď si viem porovnať 2 prac. postupy a výsledky.
@jankacaa prepáčte nechcem Vás už zahlcovať správami, no neviem, či sa bavíme o takom istom type pľuzgiera. Ked mi ju vypaľovali 1x, tak mi akoby poodumierala okolitá koža (ako princíp leptania vodičkami), a bradavica (striedok vypadol - alebo som mu dopomohla - vystrihla ho/vytrhla). Tiež som to mala hlboké (vodičky mi vtedy nezabrali). Teraz sa mi na ukazováku spravil veľký pľuzgier (obrázok hore, pri konci prsta), na tom istom prste nižšie mám ďalšiu ktorá sfialovela ale nespravil sa pľuzgier. Na druhom obrázku je 1 ktorá nijak nezareagovala. Neviem čo s tou hornou navretou, neviem si predstaviť, že by som do toho mala strihať 😨
@evciska mamina mojej švagrinej robila celý život na kožnom a keď som mala kedysi bradavicu na ruke, tak mi hovorila, že sa to musí dať preč, lebo ak sa to nechá tak a koža sa zahojí, tak to tam ostane. Ten pľuzgier prepichnite a odstrihnite preč. Je to mŕtva koža, nebude to bolieť. Ono v podstate o to ide, musí sa to nejako umrtviť, lebo bradavice sú vírusové ochorenie a keď krvácajú, tak sa rozširujú do okolitej kože, takže jedine to fakt vypáliť a potom to buď samo odpadne, alebo to odstrihnete. Ja by som Vám odporučila to odstrihnúť a potom to pretrieť ešte nejakým lakom alebo zájsť za kožnou nech tú kožu prezrie, či to netreba ešte vypáliť. Ja som mala teraz v lete na nohe, dala som si to vypáliť, vyzeralo, že je to všetko preč, keďže mám dve decká, vykašlala som sa na to a nešla už ku kožnej a včera som si objavila zasa na tom istom mieste bodku. Ako fakt radšej si to nechať vypáliť x krát a zbaviť sa toho, ako to mať stále dokola :/.
@evciska a do budúcna - pri zemiakoch zvykne rásť taká burina, Lastovičník sa volá. To je úplne najlepšia vec, aká existuje na bradavice. Keď som chodila ešte do školy, mala som na ruke a jedna teta mi s mliekom z toho bradavičníka potrela dve a oni sčerneli, vypadli a v živote sa mi už neobjavili.
My sme dnes boli u kožnej, syn má na nohe chodíme vypalivat dusíkom. Pľuzgier nemáva. No na ruke mal malilinky vyrástok asi pol mm, tak aj na to mu striekla dusíkom a poobede sa mu urobil veľký pľuzgier. Ten vyrástok asi bradavica, bola asi 10% z toho co ma pľuzgier. Neviem ci mu to nechať tak, alebo pre pichnúť. Hm?
@adkavar mne dievčatá hore radili to prepichnúť a odstrihnúť. Nespravila som tak z vlastnej intuície (všade sa píše že pľuzgiere neprepichovať lebo si môžete zaviesť infekciu). Ja som ho mala ešte väčší (viď fotto vyššie) a ešte sa aj inak správal podľa nálad počasia (niekedy som ho mala viac napučaný/napnutý, niekedy menej). Po cca týždni mi ten pľuzgier zmenil farbu do červena/hneda splaskol a zošúveril sa (vyzeral skoro ako chrasta. A cca do 3 dní odtiaľ sa mi to ako chrasta odluplo. Chcela som ísť na kontrolu ku kožnej, ale keďže ma objednala na neskorý termín som tam nakoniec ani nešla. Teraz tam nemám nič (len červenú kožu akoby jazvu bez pľuzgiera aj bradavice), ale typujem, že sa mi odstránila iba vrchná časť kože a bradavica opäť narastie. Takto nejak mi to vyzeralo ku koncu (ked už bola polka chrasty odstrihnutá), žiaľ lepšiu fotto nemám. Celé od pľuzgiera do zlezenia to trvalo asi 1,5 týždňa. Píšem len svoju osobnú skúsenosť, keď tak, brnknite doktorke čo s tým.
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať. Včera som bola na vypaleni bradavice dusíkom. Spravil sa mi tam akoby pľuzgier. Ale je to tvrdé a ako keby podliate krvovou. Co s tým mám robiť?
Vypalovali mi ešte ďalšie dve tam sa mi nesprvailo nič len mam okolo takú bledšiu kožu.
Ďakujem vopred za rady.
mne vypaľovali na vnútornej strane stehna a kožná mi na to dala framykoin masť...týmto som si to týždeň natierala, ale natierala hneď po zakroku a nemala som ani pluzgier ani nič, bolelo strašne ale myslím, že tá masť pomohla

na chodidle môže byť bradavica alebo kurie oko. Rozdiel v nich je len ten, že bradavica je vírusová - infekčná a kurie oko vzniká tlakom a nie je prenosné. V oboch prípadoch tie svine siahajú hlboko a zbaviť sa ich dá len tak, že sa postupne umrtvuje "koža" a dáva sa preč. Keď vám to vypália a urobí sa pľuzgier, treba ho odstrihnúť a tým sa zbavíte časti bradavice alebo kurieho oka, ale ak je veľké a je hlboko, tak keď to už nedáte znova vypáliť a necháte to len zahojiť, onedlho sa ozve znova, lebo v tej koži to svinstvo ostalo. Ja som mala pred troma rokmi, vypálila mi to a dala na to ichtyolovú masť, že tá bude tú kožu dalej "páliť". Po troch dňoch som tam mala už taký pľuzgier, že som ho zboku praskla a odstrihla. Nič ma nebolelo, lebo to bola odumretá koža. Po týždni od prvého vypaľovania som si to šla vypáliť znova a tak isto. Tretí raz som vypaľovať nešla, lebo sme šli na dovolenku. Aj sa mi zdalo, že tam ešte vidím takú malú bodku, ale vykašlala som sa na to a tá sviňa sa sa po 2 rokoch vrátila. Takže aj keď to bolí, radšej viac krát vypáliť nech je to preč nadobro