Čo spôsobuje opakovaný zápal očí u dieťaťa?
28. jún 2025
Dobrý večer,4 ročna dcéra má od marca 5 ty krát zapálené oči,4x to mala aj s hnisavym výtokom,teraz už týždeň iba úplne červené bielka bez výtoku a stále si ich trie. Dr nám dala uniflox kvapky a Tobrex masť,predtým nám to aj po dvoch dňoch zabralo a teraz nič,žiadna zmena. Dr.nam stále vraví,že to má z toho že jej často tečie z nosa a to niekedy zasiahne uši alebo oči,vraví nám aby sme dali vybrať nosnú mandlu,ale na ORL nám povedali,že nieje zväčšená a netreba ju vybrať,spravili jej výter z nosa a zistili streptokoka,teraz dobera antibiotiká. Boli sme aj na alergologii,z kožných testov jej nevyšla žiadna alergia,z krvi budeme vedieť výsledky o mesiac. Nemáte niekto skúsenosť čo by to mohlo byť,ja už som zúfalá.

No tak pokiaľ to ani po ATB neprechádza, bude to alergia ... mne takisto z kožných testov nič nevyšlo až z krvi áno ... skús dať dieťaťu antihistaminiká, či sa to zmierni ... vôbec to nemusí súvisieť s nosnou mandľou, to len mnohí Dr. to chcú takto riešiť ... dcére som ju dala vybrať a nič sa nezmenilo ... nakoniec imunoalergologička dala Spirabel (a to jej ešte ani testy na alergie nerobila, až v septembri bude) a dieťa odrazu červené oči nemá.
@limassol