Čo ste dávali jesť 11-mesačným deťom, keď zvracali?
Čo ste davali bábätkam jesť pri zvracaní ? Akú dietu dodržiavali ?
Ak dieťa zvracia, minimálne dve hodiny nedávať nič jesť ani piť. Po dvoch hodinách od posledného zvracania skúsiť dávať po lyžičkách minerálku Budiš (vybublinkovanu). Opakovať to párkrát po cca 10-tich minútach. Ak udrží tekutiny, môže sa skúsiť napr. Kulíšeķ na rehydrataciu. Jedlo začať niečím ľahkým ako napr. starší rožok, tyčinky, sucháre, keď si dieťa začne pýtať. Ak je dieťa kojené, je to super a môže mamička kojit, koľko dieťa potrebuje. Samozrejme tiež to trošku regulovať, najmä na začiatku. Určite nedávať piť čistú vodu. A čo sa tyka jedla, keď už diét je schopné jesť, tak je super varená ryža, mrkva. Neskôr zeleninový vývar a postupne pridávať potraviny, aké samozrejme ľahšie. Mliečnym výrobkom a mlieku sa vyhýbať kľudne aj pár dní. Snáď som to napísala zrozumiteľne.
@neznamaznama prečo nie čistú vodu?
@july0 paradoxne je ťažká na žalúdok. Tiež som bola prekvapená, ale je to tak. Samozrejme, sú ľudia, ktorým to nevadí, ale neodporúča sa. Prípadne napr. čierny osladený čaj, ideálne glukopurom, ale ak nie je ten, tak aj cukrom.
@neznamaznama vdaka 🙂 a co môže byť dôvodom toho vracania ?
@july0 ťažko povedať. Môže byť, že niečo dieťa zjedlo, čo mu nesadlo, ale tiež viróza. Prípadne ak je chorý a má nádchu, tak aj z nej.

U nás boli aj hnačky pri zvracaní. Dávala som HiPP ors. Ale predovšetkým som mu dávala veľa piť. Skúšali sme piškóty, ryžu, mrkvu varenú, neskôr čisté pečivo so šunkou, mäso na prírodno, banán. Vyhla som sa mliečnym výrobkom aj UM sme dávali po menej a viac vody radšej.