Čo sú tieto vyrážky?
Ahojte, prosím vás neviete čo to môže byť? Boli sme s tým dokonca aj pri kožnej, povedala že to určite niesu ani blchy ani ploštice. Mám to dokonca aj na veľa na nohách, chrbáte, rukách. Žiadne domáce zvieratko nemáme, všetko sme vypratali a hlavne ja dnes. Muž keď prišiel s týždňovky v robote nič no doma na druhý deň mal tiež kopu hlavne po nohách. Je to zo začiatku ako vyrážka, no ak sa poškrabem väčší pupenec. :/ Vylúčili sme aj ovocie nakoľko ho skoro vôbec nejeme. Máme vodu vlastnú zo studne mysleli sme že s toho, tak sme si kúpili zásoby vody, no aj tak máme tie ako povedala kožná ochvaty. Neviem čo mám robiť, včera mi ešte dcérka ku tomu začala soplíkovať, je nervózna všetko ju svrbí (aj napriek tomu aké nám kožná dala mastičky). Ku tomu som ešte aj sama, manžel príde až v utorok neviem čo robiť.

@tanapeta - aj blcha hryzie prevazne zatylok, clenky, zapästia. A takto zhlukovo. Plostice maju iny vzor stipancov. A hlavne by nehryzli aj mimo postele napr. pri pozerani telky dietatom...
@tanapeta - stipance plostic maju krvavy stred hnisavy, takto asi... http://mkskimg1.asmirasro.netdna-cdn.com/tBF2dl...
svrab je to
@mamulka211 a to si ako na to prisla pani lekarka
@modkon78 : malicka to ma aj na dlaniach a medzi prstekmi je to svrab, ak tvoj manzel chodi niekde na sluzobky a prespava v hoteloch, alebo ubytovniach urcite vam to zavliekol odtial. Chod k lekarke a povedz jej, ze ide zrejme o svrab. Svrab je silne infekcne ochorenie, mate pod kozou parazita zakozku svrabovu, ktora si robi pod kozou chodbicky kde kladie vajicka. Je neviditelna volnym okom, pretoze je strasne malicka. Predpisu vam krem infectoscab, ci ako sa to vola, ak ti bude chciet dat sirovu mast neber to, je to strasny smrad potom, ktoreho sa nezbavis ani o rok zo skrin a z oblecenia, pytaj ten infectoscab.
@mircalla : nechaj si svoje debilne poznamky.
@mircalla preco by to nemohol byt svrab? prave ze moze. inkubacna doba je tyzden az tri. kolko je doma manzel a ako dlho bol prec? pripadne to mohli chytit 1-3 tyzdne dozadu niekde vsetci. Prenasa sa okrem pohlavneho styku aj beznym kontaktom clovek-clovek a velmi lahko sa da ziskat aj v hoteloch, atd.
Takze kludne o svrab moze ist.
@mawka
@mamulka211 ....ale ked je vsrab tak sú to až také krvavé chrasty nie? Ja proste neviem, ležím si, sedím ...a zrazu je to čerstvé.... dieťa to malo na začiatku aj v podpazuší .... je to zhruba už asi 3 týžden ....no nespomínam si velmi čito začalo keď prišiel muž... oni bývajú v takých malých nezateplených domčekoch .. :/ napadlo mato žeby to mohlo byť preto .... no neviem ...
@modkon78 no svrab moze byt taky roztahany, ked sa nelieci. ale moze to byt aj ta blska aj plostica. a hlavne ked pises, ze kde byvali, no.... lahko od niekoho prebehlo k nemu a doniesol domov. bohvie kolko ich tam je spolu a kazdy ma doma nieco ine a kazdy ma inu uroven hygieny... ale rozhodne by som to nenechala len tak. treba prist na pricinu.
@modkon78 : svrbi ta to aj v noci, nemozes zaspat, budis sa na svrbenie? Svrab zacne vyvadzat hlavne v noci, ked je telo zahriate pod perinou, ked si naobliekana, proste v teple, ak to mate aj na nohach, na narte, medzi prstami ruk a noh, na bruchu, zapasti a v miestach ako je podpazusie , tak to je svrab na 90 percent. Okrem toho, ze nelieceny prechadza az do hnisajucich lozisk a infekcii, je aj vysoko nakazlivy a je mozne, ze ho od vas chyti aj vasa navsteva, preto by som to riesila cim skor.
@mamulka211 - toto svrab nebude, aj ked mas pravdu, priznaky su podobne. Malu nieco stipne, poskriabe sa a ma cerstvu vyrazku na novom mieste - to znamena kontaktny hmyz. Kazdopadne by som si zavolala na identifikaciu deratizera - poradi, ukaze, vysvetli, najlepsie sa v tom vyzna.
@mamulienka30 : to nie je pravda, aj pri svrabe si vlastne tie vyrazky narobis skriabanim, stale vznikaju nove.A vsimni si, ze ich ma na tej fotke dve vedla seba, takto sa prejavuje svrab, su to chodbicky.Ved si to precitaj na googly.
@mamulka211
@mamulienka30
@mawka
čawte tak toto som si všimla na mojom spodnom nohavicovom pyžame ... :/ je to akoby zaschnutá krv .... možno také tri bodky boli také hrudkovité ..ostatné hladké ..ako zaschnutá krv.... ja sa určite neškrabem do krvy...
si si ista, ze si sa v noci neposkriabala do krvi?
@mamulka211 nie určite ja to viem vydržať....radšej som v klude 5 minut a prestane to ... ešte ku tomu som aj túto dosť skoro nespala kvôli malej ... :/ nevem čo to môže byť... ale ak blšky kakanice tak super... už mam dosť nervy... zufala som už s toho
blchy by si videla, keby ste vsetci boli tak dostipani, tak urcite nejaku najdes.
@mamulka211 ako neviem je mi čudné že vôbec som nič nevidela .... proste ja tu chodím , lietam, sadnem, trocha poležím ....dačo ma svrbí, poškrabem sa a už pupenec... ešte som nevidela žiadnu blchu ..a to často stávam k dcére aj v noci ...a cez deň za vidna a pohybu ? ... :/
hovorim ti, ze ked sa mala budu v noci je to svrab. Chod v pondelok za lekarkou a daj nam vediet som fakt zvedava.
@mamulka211 keď mi vydržia nervy do vtedy ....ale dám vedieť určite 🙂
@modkon78 - kazdopadne chod este raz k lekarovi, tentoraz takemu, ktori sa vyzna. Hlavne daj malej fenistil aspon, nech jej to tak nepuchne.
@modkon78 :mozes is aj na pohotovost, povedz ze mas podozrenie, pozri, nech ti lekar predpise infectoscab a uvidis ci zaberie, ak hej, tak to je svrab.
😀 diktovat lekarovi co ma predpisat?
@mamulka211 ty mas medicinske vzdelanie?
@modkon78 podla mna su to plostice, teraz su strasne premnozene, je ich plna Blava, Trnava aj ine mesta... ddes a hroza.... mozu byt aj v sedacke.... pod lištami, v knihach, za obrazmi..... vsade....
ries to cim skor...
skus oblepit postele lepiacom paskou tak, aby lepiva cast bola zvonku sčasti... to robia ludia, ked ich chcu chytit.... ale to len ako dokaz... inak treba posttrek a nie len vasho bytu, ale cely vchod ak ste v cinzaku... necakajte uz ani den !!! postrek treba opakovať viackrat....
su svetloplache, takze vyliezaju len pocas nosi a take bodky krvave - cierne nechavaju vraj.. takze...
je o tom tema na modrej streche.. precitaj si.... ludia ti poveddia, ako vyzeraju stipance...

Okamzita pomoc kym zozeniete spreje je skutocne - vsetko prezliect, oprat, vsetko povysavat - sacik vyhodit. Seba a dieta natri octovou vodou, dost ich to odpudzuje. A potom uz vystriekavat a vysavat do radu po tri tyzdne. Nie, ze ked stipance zmiznu, ze prestanete. Ono sa vam este okotia dve dalsie generacie v tyzdnovych rozostupoch, musite odchytit aj tie.