Čo sú tieto vyrážky?
Ahojte, prosím vás neviete čo to môže byť? Boli sme s tým dokonca aj pri kožnej, povedala že to určite niesu ani blchy ani ploštice. Mám to dokonca aj na veľa na nohách, chrbáte, rukách. Žiadne domáce zvieratko nemáme, všetko sme vypratali a hlavne ja dnes. Muž keď prišiel s týždňovky v robote nič no doma na druhý deň mal tiež kopu hlavne po nohách. Je to zo začiatku ako vyrážka, no ak sa poškrabem väčší pupenec. :/ Vylúčili sme aj ovocie nakoľko ho skoro vôbec nejeme. Máme vodu vlastnú zo studne mysleli sme že s toho, tak sme si kúpili zásoby vody, no aj tak máme tie ako povedala kožná ochvaty. Neviem čo mám robiť, včera mi ešte dcérka ku tomu začala soplíkovať, je nervózna všetko ju svrbí (aj napriek tomu aké nám kožná dala mastičky). Ku tomu som ešte aj sama, manžel príde až v utorok neviem čo robiť.

@katusska1 - tiez sa cudujem, ako si moze byt taka ista z par lokalnych fotiek, ktore si dieta pred tym este urcite skriabalo. Potom je to cele zacervenane. Ale tak lekar urcite bude vediet co robi, kym nieco predpise.
@mamulka211 v noci stipu skor plostice... ked uz....
@katrin21 : nastuduj si na nete o svrabe a potom sa tu so mnou hadaj, svrab svrbi tiez prevazne v noci, ked si telo zahrejes pod prikryvkou, v chalde je zas v utlme, najviac svrbia casti tela, ktore su zakryte, cize v teple a najviac to svrbi prave v noci.
@katrin21 - ale tieto potvory ich stipu aj cez den a ich vyrazky nemaju hnisavy stred. Vyrazky maju v zhlukoch - ergo - blchy. Vravim u babky sme sa ich zbavovali dlho a viem o tom svoje.
inak svrab vycinal teraz niekde , hovorili v spravach... tusim Pieštany??
Nehadam sa, ze to isto svrab nie je, len pisem, ze plostice stipu skor v noci...ale moze sa stat aj cez den vynimocne....
s tymi blchami mi je to divne, lebo mali sme mača, co sme si doniesli domov, spalo s dcerou v posteli , elbo pani tvrdila, ze je odblšene.... po 2 dnoch som si vsimla blchu !!! krvi by ste sa mi nedorezali.... maca sme vykupali v sampone od fy ALMUS , normalne blchy same dochli a vypadavali potom z kozucha mrtve... periny a vsetko sme prezliekli a blchy sa nikde neobjavili..len ten pocit bol hrozny.... ale nastastie nic....
ono , pre blchu je zviera vraj lepsi hostitel , ako clovek. ked ma moznost vyberu.... tak mozno aj preto..... ale blch sme sa na 1šup takto zbavili.. preto nechapem, ako sa moze zapelešiť s nimi cely byt,ale tak asi to možne je.. mali sme stastie 🙂
@mamulka211 si lepsia ako lekarka? 😀 ano takych mudrych guglovych ludi co si vyhladavaju mudre infosky na nete doktori miluju ;) a mam pocit ze na mk je takychto pseudodoktoriek mrte, bohuzial...nuz co 6rocne studium je vlastne vsetkym k nicomu ked laik ich schova s informaciou z netu do vacku 😀 pytam sa teraz vazne samej seba, naco studujem ked mi pacienti budu chodit s diagnozou a vraviet mi co im predpisat? 😅
@katusska1 pozor, aj lekari sa mozu mylit a dost casto..... mam s tym vlastnu skusenost ( endokrinologia)..... bohuzial... ale stava sa....
A niekedy nie su priznaky jednoznacne, alebo ta ani nenapadne ta ktora diagnoza....
to iste sa stalo, ked mal segrin syn cierny kasel -- ale kdezeeee.... segra nastojila na teste, lebo pri 3 vychovanych detoch este taky kasel nezazila...... a mal ho !!
a nam pred par dnami CRP menej ako 5 zatajilo zapal pluc u dcery... dobre co?? este ze o tom hovorili v spravach a mne sa ten jej kasel nezdal , ani 6 dni teploty.... tak sme sa vratili achceli RTG... a cuduj sa svete zapal pluc !!! no , co uz, stane sa aj dobrej lekarke.
@katrin21 - babka si to vsimla neskoro, macku uz mala druhy tyzden doma ked nam o stipancoch povedala, byvame od nej nie na skok, ze by sme chodili kazdy den kontrolovat. Tak sa jej uz pomnozilo doma 😖 U nej to bol uz extrem, museli sme ju vystahovat ku nam na par dni, odblsit zviera a postarat sa dokladne o cely byt.
@katusska1 a ty si co uz mala plostice, ci svrab, ci blchy, ze sa zapajas?
@katrin21 nepisala som o neomylnosti ale o tom ako vsetci mudruju a to mi je dost zvlastne... Mna ked sa teraz niekto opyta ze mu mam poradit co by nejaka choroba mohla byt poviem neviem aj ked tusim ale necitim sa ako clovek co by mohol rozdavat rady ohladom zdravia a uz vobec nie som lekar len student s nulovymi praktickymi skusenostami cize moje pravo na to aby som niekomu davala rady je nulove. Preto mi je cudne ked si na to niekto trufne... a neryka sa to konkretne len tejto diskusie uz som si to tu vsimla viackrat... a ano lekari sa mylia su to len ludia ale urcite maju vacsie vzdelanie v tejto oblasti ako maminky z mk... ale koniec koncov nech si kazdy utvori svoj nazor ved od toho tu diskusie su ;)
@mamulka211 zakaz mi sa zapojit 😀
no baby aj my sme mali vyrazky doma tyzden dva dozadu. dcerka este ma po nich stopy na rukach. a vera ze to tak nejako vyzeralo ako na tychto fotkach. z vecera do rana bola dcerka vysypana, hlavne na jednej ruke, par na druhej, po jednom kuse na lytkach. druha dcerka na druhy den mala 1 ks a ja tiez asi 3ks. a vobec sme nevedeli prist na to ze co to je. ale bolo jasne ze len od ustipnutia niecim, nocneho ustipnutia. ale po 3dnoch sa nove vyrazky neobjavili, este vidno u dcerky kedze si to dost skrabala fleky na ruke, co ja viem necele dva tyzdne je po tom. mohli to byt blchy? nestipali by dalej? ci mam cakat ze znova sa to objavi? ja som ich mastila mentolovym tekutym pudrom a tiez fenistil kremom.
Kozna diagnoza sa urcuje tazko.ale si myslim ze blchy a svaby to nie su pretoze to je hmyz a nie duch.vsimla by si to.blcha skace a sice je mala tak clovek si ju vsimne.ak to mate vsetci traja tak to ani alergia nebude bude to nieco infekcne.na utlmenie svrbenia iba ten fenistil a necakat ist k dr hned vsetci.ak sa to zhorsuje tak na pohotovost
@katusska1 ja len ze iste si mala vsetko ked sa tu tak naparujes 😀 , vsetko si na vlastne oci videla a tak sa smejes nam laikom, aki sme tupi, lebo ty jedina asi vies, ze ide o zltacku :D
Ahoj, podla mna su to plostice. Skus dat tie cierne kakance do kuska vody. Ked sa to zacne sfarboivat do cervena, je to zaschnuta krv vylucena plosticou. V takomto pripade treba vystriekat cely byt profesionalmi, vsetko pradlo, oblecenie dat do vriec a vystriekat biolitom. Potom vyprat na 90C. Bude to pracne, ale nie si prva ani posledna.
Hlavne klud. Kolegyna to mala tiez tiez. Pod postelou mala nejaku bambusovu rohoz a tam mali hniezdo. Trvalo to par dni, ale zbavili sa toho.
Nuz nech je to cokolvek,sposobuje to nepohodu Vam vsetkym.Isla by som co najskor v trojici k lekarovi trebars aj na pohotovost,nech vidia,ze to mate vsetci a opisala by som sposob akym sa to prejavuje a kedy,tak ako si to opisala tu,kedy to zacalo atd.a hlavne sa neuspokojit s tym ze to prejde same,mi je tazko len to vidim na fotkach a nie to vidiet na mojich detoch a nevediet im pomoct...Ono je velmi zlozite identifikovat choroby castokrat je to pokus omyl nie kvoli nevedomosti ale preto ze aj jedna choroba sa u roznych ludi moze chovat rozne.To svrbenie musi byt neznesitelne ☹ Svrab na zaciatku vobec nesposobuje hmisave loziska,tie sa objavuju az ked samicka kladie vajicka. Drzim palce na skore uzdravenie.
@mamulka211 Zena zlata napisala som ze som student s nulovymi skusenostami...ani naznak naparovania na to si davam velky pozor pretoze nasa skola ti vie dobre zrazit hrebienok ;) a tiez som napisala ze si netrufam stanovovat diagnozy... mne si proste len prisla komicka s tym ze si lepsia ako dr ze ako si to dovolujes o sebe tvrdit to je cele a to je podla mna naparovanie 😅
ale vazne baby, aky je priebeh ak su to blchy? stipne to stale dookola kym sa to nepostrieka alebo to moze stipnut len sem tam, raz za tyzden, alebo ako? cize mali by sme tie stipance stale a stale by sa nove tvorili ci je mozne ze to prestane samo od seba alebo...? dakujem
@katusska1 ja sa vobec nenaparujem, v zivote by som si nedovolila radit niekomu v diagnoze, ktoru som nezazila, ale ako napisala lucindao, hmyz to s velkou pravdepodobnostou nie je, lebo keby vsetci boli dostipani, tak by si snad uz len niekto nejaky hmyz vsimol, za dalsie, alergiu nemozu mat naraz vsetci v byte a vsetky priznaky vedu k svrabu, najma nocne svrbenie, ale aj pocas dna, co asi plostica by ju pocas dna nestipala, ked zije v posteli, za dalsie, svrab sme mali, tak viem, ako to vyzera, mala to ma na fotke aj na dlani, medzi prstekami a su to po dve vyrazky vedla seba a ma to aj pod pazuskou. a za dalsie, jej manzel pracuje mimo domu a prespava na ubytovni, tak odtial uz strasne vela ludi svrab dovlieklo a kedze som zazila, ze lekarka mi nevdela stanovit diagnozu a napchavala ma mesiac liekmi proti alergii, tak preto jej radim, nech sama sa spyta, ci to svrab nie je, aby lekarom pomohla, kedze nevedia sami stanovit diagnozu a nie je to vobec vynimka dnes. A ano trufam si povedat, ze clovek, ktory ma problem si moze lepsie stanovit diagnozu aj sa sam lepsie liecit, ako ho liecia neraz nasi neschopni zdravotaci.
@zuzulik27 - ano moze stipnut a naklast vajicka a je spokojna aj tyzden-dva... potom sa vyliahnu dalsie a to uz taka sranda nie je. Samo od seba prestane, ked si ju napr. utopila pri sprchovani ci hodila do pracky, ak si mala to stastie, ze to bol len jeden kus ;)
neviem ci viete ale blchy zvieracie nejdu na cloveka su aj blchy ludske co idu priamo na ludi to mi vzdy hovorila babka vzdy povedala... neboj sa neskoci na teba ,to by musela byt ludska blcha.... ked mala kocura a ci to je ozaj tak to je ?
@katusska1 no, ja som tiez jedna taka " mudrujuca" , ale mna medicina bavi od mladosti, nebyt chemie, ktoru nemam rada, sla by som ju aj studovať.. viem toho celkkom dost. napr. aj tu stitnu zlazu som si urcila sama, ze mam a doktorka nechapala a mala som... proste ma to vzdy zaujimalo a zaujima a mam dobru pamat, takze si vela nadlhsie zapamatam... napadne ma spojitost a tak.......
no ale jasne, ze nechcem sa pasovať za vsevedka, lenze clovek kee cita, aj sa dozvie a ma prehlad... takze preco neporadit? ved kazdy nech si to potom overi este u lekara, ale mozes upozornit na veci, ktore by dotycneho ani nenapadli... takze 🙂
@ivuska6 ano, aj ja mam tu skusenost a aj prakticky to tak funguje. nasi mali jeden cas dost zablseneho psa , lezal pri dverach, hned za dverami bol koberec celoplosny, nikdy tam nic nepreliezlo, alebo tak...
pes, macka, su lepsi hostitelia a nejdu na cloveka.... mozno jedine ak toho psa - macku v dosahu vobec nemaju....
ale blchy mozu byt aj ludske.... to je potom horsie...
@mamulka211 tak na toto ti mozem napisat len tolko a to ze ti zelam aby si pomoc od neschopnych mantakov nikdy nepotrebovala 😔
@mamulienka30 a akoze kde nakladie vajicka? matrac, obliecky, vankus, perina? ci aj oblecenie pyzamo a tak? ci uplne vsade moze?
@zuzulik27 - vacsinou koberec a skary pri stene priamo okolo miesta, kde sa "obet" vyskytuje, teda vacsinou v oblasti, kde lezalo domace zviera, alebo teda kde spi clovek. Staci teda osestrit textilie, je to lepsie ako plostice, tie su vsade, v nabytku, v madracoch, v zastrckach, tam jedine - volat profikov.

@katusska1 katuska moj muz to dovliekol tiez z Blavy z jednej ubytovne a viem o com pisem, lekarka nam nevedela mesiac stanovit diagnozu, napchavala ma xyzalom a pichala mi dithiaden a kedze nepomahalo musela som si sama nastudovat na nete,ze aku mam asi diagnozu a s tym som za nou sla a predstav si, ze to bol svrab . Nie som lekarka, ale v tomto pripade som bola lepsia ako lekarka a radim tejto pani len to, cim som si sama presla a co mi pomohlo, je to sice smutne, ale ked sa s tym lekarka nestretla este, tak ti diagnozu nemusi vediet spravne stanovit, svrab sa velmi ponasa na stipance, aj ekzem aj alergiu.