icon

Čo sú tieto vyrážky?

modkon78
29. nov 2014

Ahojte, prosím vás neviete čo to môže byť? Boli sme s tým dokonca aj pri kožnej, povedala že to určite niesu ani blchy ani ploštice. Mám to dokonca aj na veľa na nohách, chrbáte, rukách. Žiadne domáce zvieratko nemáme, všetko sme vypratali a hlavne ja dnes. Muž keď prišiel s týždňovky v robote nič no doma na druhý deň mal tiež kopu hlavne po nohách. Je to zo začiatku ako vyrážka, no ak sa poškrabem väčší pupenec. :/ Vylúčili sme aj ovocie nakoľko ho skoro vôbec nejeme. Máme vodu vlastnú zo studne mysleli sme že s toho, tak sme si kúpili zásoby vody, no aj tak máme tie ako povedala kožná ochvaty. Neviem čo mám robiť, včera mi ešte dcérka ku tomu začala soplíkovať, je nervózna všetko ju svrbí (aj napriek tomu aké nám kožná dala mastičky). Ku tomu som ešte aj sama, manžel príde až v utorok neviem čo robiť.

Čo sú tieto vyrážky?
Strana
z5
mamulka211
29. dec 2014

@katusska1 trubka heh 😀

ivi_kiwi
21. jan 2016

Co si myslite baby? :-/

anina285
13. apr 2016

ahojte....ja sama som už na dne....prečo by nám malo byť dobre?niekdy si vravím ,že som sa mala narodiť ako iný občan a neštvalo by ma to.Asi pred 5 rokmi sme mali od vonkajšej mačky blchu a len čo sme to zbadali že sa niečo deje,hned sme začali upratovať,mali sme šťastie vyskočila a bol to jej posledný výskok.Presne o rok sa to zopakovalo,síce sme nič nenašli,ale aj tak sme vyhodili koberec a mesiac na to sme sa sťahovali do nového domčeka,ľudia tam bývajú ale nič nehovoria,takže sa nám to podarilo zlikvidovať.V novom dome sme tretí rok a,však vravím prečo by nám malo byť fajn.V januári sme s dcérou zostali poštípané,svrbelo ako šľak,zahájila som milión percentné upratovanie.hoci upratujem stále lebo som doma a posadnutá čistotou.Už si veľakrát vravím,že dosť ,že som nie normálna a potom sa stane niečo takéto a som v háji s nervami.Nič sme ale nenašli,len tak prestali pribúdať štípance.A aby čert nechcel,ked som už začala normálne spávať,tak po dvoch mesiacoch pred týždňom,sa to začalo znova.Ako prvé dcéra,ja nezaostávam,ostatní traja členovia rodiny,sú v pohode,muž mal asi dva štípance.Teraz mi volal,že si našiel na nohe tri.Neštípe nás to každý deň ale ak som sa správne dočítala,štípanec od ploštíc sa prejavuje do troch dní, tentoraz nie sú také svrbivé ako boli od blchy pre pár rokmi a v januári,neviem od čoho, hoci nespávam poriadne,držím stráž,po troch dňoch kľudu,som si našla ja tri štípance.Dnes som volala už zúfalá s firmou čo môžem urobiť zatiaľ ja.Nepovedala mi nič nové čo som aj pred tým neurobila,len teraz som použila prípravok na ploštice,lebo po rozhovore si myslí,kedže ešte nič nevyskočilo,že máme ploštice.Už mám za sebou spáleň,len malý spí,tak nemôžem pokračovať.Vyhadzujem všetko čo nepotrebujem,nikdy som nepatrila medzi zberateľov a veci ktoré po čase zistím,že sú mi na nič,okamžite vyhadzujem a tak isto s oblečením.Ešte mi odporučila fazuľové listy ale kým nám fazuľa vyrastie bude leto.Tak ak niekto máte aj s plošticami skúsenosť,uvítam radu a pridám foto štípanca,aj tá pani vravela,že sú identické ako blšie,takže je to ťažko rozlíšiť a má pravdu,len fakt ma to teraz menej svrbí a sú trošku menšie,presne ako dala pani tú fotku.ešte jeden rozdiel,medzi pred tými štípancami,že sa rýchlejšie hoja.Prepáčte za kvalitu ale nemám dobrý foťák na mobile.

anina285
13. apr 2016

A ešte som zabudla,mám pri posteliach v miskách aj tú vodu so saponátom ,s lampami a zatiaľ sa nič nechytilo,okrem maličkých mušiek a mám akurát jeden typ,v každom dome,byte máme rôzny hmyz pavúky,mušky a kadečo a na to je dobré,na viečka alebo tvrdý papier už niekoľko rokov to dávam,dvakrát do roka to mením,v kútoch,teraz v pohotovostnom režime aj pod posteľami,lepidlo na myši.Chytí sa tam množstvo hmyzu a divím sa čo všetko do domácnosti nalezie.Len žiaľ to čo teraz potrebujem chytiť,tak to sa mi nedarí.

lindsey
12. nov 2017

@modkon78 čo ste mali nakoniec?

kavicka12
10. sep 2022

@modkon78 ahoj no čo to nakoniec spôsobovalo?moja 3 ročná to ma ale ja nie ani 6 ročný syn ,stále sa jedny zahoja a iné objavia🤦

Strana
z5