Čo sú to za vyrážky?

ivaneska5
10. jún 2023

Dobrý deň, moj maly 4 mesačný ma takéto vyrážky. Prvé sa objavili asi pred tyzdnom a pol najprv na brusku o 3 dni na stehne neskôr na druhom a teraz už len občas asi tak 5 denne len tak náhodne po tele dokonca aj na chodidle zospodu ale aj na hlavičke. Su hnisave teda majú bielu hlavičku. Ešte dodám že nemal horúčku, inak je zdravý. Pediater povedal že tu nie su kiahne, ani šarlach. Ďakujem za odpovede 🙂

aliaray1
10. jún 2023

@ivaneska5 ahoj, pedi povedal, co to nie je a aku dal diagnozu teda? Povedal aj co to je? Nieco odporucil?
Moze to byt prasok? Zmena jedla? Co na to davas?

aliaray1
10. jún 2023

@ivaneska5 spravil nejake odbery? Poslal vas ku koznej? Ak nie, pytaj sa k nej a natrela by som to ichtyolom a obviazala. Dovtedy co zistia ci sa nejedna napr.o bakterialnu infekciu, pripadne hemofilus a trvala by som na odberoch a rozbor aj na hemofila.

ivaneska5
autor
10. jún 2023

@aliaray1 povedal že to mohla byt nejaka viróza ale teda nepovedal nejaku presnú diagnózu. Dávala som imazol a v utorok povedal že už nemám davat nič už len premastovat nakoľko ma veľmi suchu pokozku. Dávam sudocrem a ten celkom pomáha. Je plne kojeny a prasok dávam stále ten istý i keď teda môže mat alergiu naňho až teraz len mi to nepride ako alergia keď sú to vyrazky s hnusak ja sama som alergik/atopik a toto teda som ešte nemala.

ivaneska5
autor
10. jún 2023

@aliaray1 nespravil a ku kožnej mame termín až v juli 🥲 ale teda asi skúsim zavolať nech nám da nejaký termín pre akútny pripad. ichtyol je dobrý nápad mame doma. Aj keď pomáha mu na to aj obyc. sudocrem len by ma zaujimalo prečo sa mu to stále tvorí 😭 len teda už vôbec nie tak veľa.

aliaray1
10. jún 2023

@ivaneska5 lenze to stale trva. Robia sa mu nove lezie? Ved to potom neni ze ukoncene a ano, mohla aj nemusela to byt viroza. Lenze to bez rozborov nezistis. K dermato sa pytaj a nech pedi spravi rozbor. Bol maly okolo nejakych deti, na oslave, v nejakom kolektive, navstevy....cca tyzden predtym ako si to spozorovala? Vylucil pedi 5.alebo 6.chorobu?

aliaray1
10. jún 2023

@ivaneska5 pardon, vidim ze mas termin na jul, zle som si precita. Kamoska co mali teraz hemofila bojovala s pedi, nakoniec musela vziat krv lebo dermato prikazala, nasadili sa atb a dovtedy kym boli vysledky z labakov, mastili ichtyolom a previazali obvazom. No bez rozborov nik netusi co to moze byt a tazko takto inak poradit.

aliaray1
10. jún 2023

@ivaneska5 dalsia fantasticka hojiva a premastovacia mast je Infadolan, vrelo odporucam. Od plienkovej dermatitidy po ja neviem co to riesi a asap zaberie. Mame doma a pouzivame. Sudokrem by som vysadila. Na prdel a zapareniny rybia mast, alebo Infadolan.

ivaneska5
autor
10. jún 2023

@aliaray1 objavujú sa mu nové pupaciky ale už len tak max 5 denne a to náhodne niekde na tele už nie tak v “skupine” ako na fotkách. Nevlastný syn 7 ročný chodi na víkendy a chodime k mojim rodičom/k svokrovcom a podobne. Skúsim zavolať pediatrovi v pondelok nech zoberie krv. A budem natierat ichtyolom.😊 áno aj infadolan mám len neznesie nič extra mastné lebo potom sa mu zas zaparuju záhyby lebo je tučnučky 🥲 takze ten maximálne na brucho dávam.

panda21
11. jún 2023

Neobliekas ho moc? Môžu to byť potnicky.

ivaneska5
autor
11. jún 2023

@panda21 Praveze asi až moc naľahko🙈 a doma je len v bodycku s krátkym rukávom a hole nohy. Tým to nebude a tie vyrážky sú dosť veľké s hnisom toto potnicky nie sú.

aliaray1
11. jún 2023

@ivaneska5 ten ichtyol moze vysusovat, daj len lokalne na kazdy pupacik alebo ako sa zadari ked sa vrti, jemne obviaz elastickym obvazom ale skutocne len lahunko, nestahovat. Ichtyol mu stiahne a doslova vytiahne hnis a zapal, zhoji to ved to poznas ked to mas doma, jasne. No a fakt tu krv nech mu vezmu. Ja by som sa tiez neuspokojila s tym, ze ved asi a mozno to bola infekcia. Pri takto malom babatku by som to nezanedbala, dobre na to ides a daj vediet ako zaberaju zabaly a co dalej.

Drz sa a krasny zvysok vikendu.

aliaray1
11. jún 2023

@ivaneska5 ked jemne pritlacis skleneny pohar na pupacik, zbelie? Ak by nezbledol a zostal cerveny, moze ist o podozrenie na meningokoky. Ziadna panika pls, len podozrenie. To tiez potom ak by nahodou, povedz pedi a spravia test aj na to....

ivaneska5
autor
11. jún 2023

@aliaray1 ďakujem 🙂

vladenajulo
17. mar 2024

@ivaneska5 Ahoj prosim ťa čo to nakoniec bolo ? Ďakujem 🙂

simonaturn
20. mar 2024

@ivaneska5 prosim vas, dcera ma podobne, zistilo sa co to bolo? dakujem