Čo sú toto za vyrážky?

alabama0011
23. mar 2016

Ahojte, neviete mi poradit co su toto za vyrazky. Maky? la (5ky? r.) ma trosku teplotu, upchaty nos a vyrazky.Inak je vesela ako obvykle, vraj to nesvrbi. Doktorka ordinuje az zajtra, tak ci nahodou nema niekto skusenost. Dakujem.

mata128
23. mar 2016

Podla mna jasne kiahne

alabama0011
autor
23. mar 2016

A kedy to svrbi? Az ked to praskne?
@mata128

lili007
23. mar 2016

Veru vyzera to na kiahne. Ak je to tak, tak do dalsieho dna ich bude viac...bude to jasny dokaz. My sme mali tiez prvy den dve a druhy uz asi dvadsat🙂
Potom zbehnut do lekarne pre hypermangan, dietatko v nom namacat - nie kupat!
Vyrazky nevytlacat. Nedovolit aby sa dietatko skrabalo. Drzat ho doma pri izbovej teplote, ziadne teplo ani zima...organizmus je absolutne oslabeny.

ivetka5
23. mar 2016

Tiez si myslim, ze kiahne, uvidite zajtra. A na natieranie nie tekuty puder, ale tanno hermal, je to tiez biele, super zabera.

lili007
23. mar 2016

My sme mali Tanno Hermal podla odporucani lekarky. Synovi sa zacal stav vyrazok pod tymto prostriedkom tak zhorsovat, ze sme skoncili na infekcnom oddeleni na Kramaroch. Tak mi povedali, ze len hypermanganove oplachy a nic ine. Dcerka mala kiahne po synovi, nepozivali sme uz Tanno Hermal a priebeh bol lepsi. Ale to moze byt individualne.

celasapremenim
23. mar 2016

kiahne, ani nerozmyslaj :D
podla mna najlepsie v tomto stave to natierat alpou, to tak ochladi a ako nahle to zacne zasychat, tak okamzite prestat s alpou a fenistil gel, teda tie, co su mokvave alpa, alebo aj fenistil podla toho ako to citi dieta
ale vacsinou to taketo deticky velmi dobre znasaju, neboj
kontrolovat treba pri vyseve, preve dni, sliznice....ci sa tiez nevysypavaju, tam konzultovat s lekarkou, ako na to
ale vacsinou to je len na suchej pokozke, neboj

charllotte
23. mar 2016

aj podla mna su to kiahne nedavno sme ich mali 😀

celasapremenim
23. mar 2016

inak este jedno moje najmensie nemalo kiahne, kebyze teraz neriesim jednu vec ako na klaviri, tak idem po ne :D:D:D:D

inka04
23. mar 2016

Kiahne, syncek mal asi 200 a nesvrbrelo ho takmer vobec. Takto zacinali i jemu.

silvikam
23. mar 2016

To sú kiahne.

alabama0011
autor
23. mar 2016

Dakujem za odpovede, "tesime sa" 🙂

celasapremenim
23. mar 2016

@alabama0011 nahodou uplne super obdobie na kiahne, lepsie nie je, este nie je prihoruco, ani minusy, fakt dobre je to

katkabg
23. mar 2016

Noooo my sme mali kiahne pred mesiacom....nastastie uplne kludny priebeh mali 🙂 a pupaky nam vizerali takto ako vase na fotke
@alabama0011

misel0806
23. mar 2016

Kiahne bez debaty nemusia svrbet a predsa robia sarapatu. Sup k lekarovi cim skor sa vyliecia tym lepsie😀

monicm
23. mar 2016

@alabama0011 Zavolaj zajtra lekárke skôr ako tam pôjdeš. Naša nás napr. nepotrebovala ani vidieť, zapísala to do karty na základe telefonického oznámenia. Je nevhodné ísť s kiahňami do čakárne. Kedysi na to boli infekčné časti čakárne, dnes to už nie je bežné.

zuz02
23. mar 2016

@monicm presne. Takto to funguje aj u mojej lekarky. Ak si je mamicka ista, ze su to kiahne, tak je pre dieta lepsie, ked ostane doma a nepojde do cakarne do infekcneho prostredia. Jednak nakazi ine deti a navyse si koleduje o to, ze pri oslabenej imunite este nieco bonusove chyti. Lekarka poda zakladne info aj po telefone.

sardinka335
23. mar 2016

Su to kiahne ako vyšité!!! My ich práve máme takze to mám ,,v oku,,...

gretocka
23. mar 2016

Tiez hlasujem za kiahne, teraz od januara ich mali vsetky moje tri pokladiky 🙂 A po skonceni kiahni pozor na imunitu, my sme kiahne preskakali v pohode, ale po nich synator dostal tak silnu anginu, ze sme skoncili takmer v nemocnici.

misulienka84
23. mar 2016

Su to kiahne! Teraz je 6 tyzden..co som s detmi doma! Vsetci 3 postupne...najhorsie 7 mesacny znasal..boli sme na infekcnom! Tanno hermal zakazali davat...len hypermangan plus potierat Imunoglukanovou detskou mastickou..
Tanno hermal mu sposobil hnisave loziska velkosti 1cm...

celasapremenim
23. mar 2016

@misulienka84 to co zase za debilinu na to vymysleli? uz mam pocit, ze to tu funguje pokus omyl

gretocka
23. mar 2016

ja som starsich dvoch natierala pudrom, lebo tych pluzgierikov mali len par, zvysok boli len cervene male vyrazky a chcela som mat prehlad ktore su nove - nemali sme ziadne zapalene loziska ani nic podobne....
Najmaldsi (4 mesiace) dostal kiahne na chate a puder sme tam nemali, takze toho som nenatierala nicim a bolo tiez dobre... tak neviem. U nas vsetko prebehlo v pohode

manifika
23. mar 2016

Kiahne,teraz ich je vsade vela. Twraz to u nas obaja prekonali. Lekarke by som iba zavolala. S kiahnami sa nechodi von. My sme so synom skoncili v nemocnici,pridali sa mu k tomu vracacky. Kupat v hypermangane a na noc som davala bud fenistil kvapky,alebo dithiaden. Drzim palce,u nas to malo hrozny priebeh,som rada,ze je to za nami.

monicm
23. mar 2016

Teraz čítam, že pri kiahňach sa nemá podávať Nurofen, resp. liek s účinnou zložkou ibuprofen. Pre mňa úplne nová info. U niektorých detí to môže podporiť podstatné zhoršenie priebehu. http://wiki.szsbb.eu/lib/exe/fetch.php?media=zi...

mamickajanka
24. mar 2016
Používateľ mamickajanka je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od mamickajanka.

urcite behnite k lekarke ak su to kiahne nech vam da masticky

sardinka335
24. mar 2016

V žiadnom priapade nechodte s kiahnami do čakarne lekara!!!!! Je to vysoko infekčne ochorenie, a nie kazde dieťa moze a chce ochorieť. Snad tam nechcete s kiahnami sediet s inymi chorymi deťmi, ktore maju tiež oslabenu imunitu a uz ich kiahne len ,,dorazia,,. ..Niektore doktorky maju ,,infekčnu miestnost,, niektore nie. Doktorke treba telefonovat, ze čo ako. Ak dieťa nemá nejake vyrazne problémy tak vam ani nič nato neda...max. fenistil kvapky. Kiahne treba ,,len prežiť,, nič ine.
Pupaky vobec neriešim - max potriem vatou namočenou v alpe....ak sa mi stazuje ze svrbi, fenistil kvapky a na chrastu stači aj sudokrem.V lekarni uz poradia ak niekto potrebuje ,,niečo špéci,, nejake mentolove maste a pod...

gretocka
24. mar 2016

suhlasim so @sardinka335, ze doktorke treba najskor volat nie tam ist. My sme ani s jednym u doktorky neboli, len sme volali a povedala nam ze ak nebudu problemy, tak nemame chodit.
V lekarni mi povedali, ze mentolovym ich mazat nemam lebo ked je vela pupakov deti zvyknu reagovat, ze ich to pali. Ked svrbelo, davali sme fenistil kvapky, ale nasi to naozaj prestali uplne v pohode.

inka04
24. mar 2016

Ano nicim nenatierat, iba vnutorne fenistil, ak svrbi; my sme na odporucanie pediatricky nicim nenatierali, v nicom sa nekupali a priebeh bol velmi dobry a ani jeden znak po kiahnach. A mal ich okolo 200. A chodit netreba k lekarke, iba volat.

celasapremenim
24. mar 2016

@inka04 my sme tiez davali fenistil kvapky, deti to nesvrbelo, len asi dve tri sme aj natreli fenistilom
alpu som si davala ja na to :D

marduliena
24. mar 2016

Aj podla mna su to kiahne, brali sme fenistil gel, a od horucky paralen

tomtom24
19. aug 2017

Áno súhlasím. Keď má vaše dieťa vyrážky, ktoré NEPOZNÁTE, tak netreba ísť k lekárovi. Stačí keď ho natriete niečim čo nájdete doma, napr. bravčovou masťou a necháte ho piť odstátu vodu z doma vypestovaným penicilínom. Určite netreba ísť k lekárovi. Ten roky študoval hlúposti. Rozhodne sa stačí na internete opýtať množstva odborne znalých ľudí ktorých nepoznáte.
A hlavne treba dieťa poslať do škôlky aby sa nakazilo zdravím od ostatných detí.

PS: Áno súhlasím že ak sú to kiahne, tak radšej lekárovi najprv volať ako tam hneď ísť. Len môj malý mál na pohľad úplne rovnaké vyrážky a kiahne to neboli.
A ešte jeden príklad. Mám známeho čo si myslel, že keď bol malý už kiahne mal. Ale nemal. Chytil ich v 35ke... Už nepotrebuje antikoncepciu...