icon

Čo to má syn na nohe?

21. máj 2022

Synovi som ráno našla na nohe. Umyť mi to nejde. Nemáte z tým skúsenosť?

Čo to má syn na nohe?
Strana
z2
rawmamka
21. máj 2022

@bluka2 Ja si myslím, že sa oblial nejakou tekutinou, ktorá takto zareagovala s textíliou (zrejme nové veci, tie obsahujú najviac chemikálií) a schytala to pokožka. Je vidno, že hore je to väčšie a tmavie, smerom dole je toho menej a slabšie vyfarbené. Je tam vidno aj taký akoby stekanec, čo by nasvedčovala tejto teórii. Ale najlepšie bude aj tak to dať posúdiť lekárovi.

anjelicek26
21. máj 2022

Podla vzoru akym to ide tak sa niecim oblial (je to vyslovene stecene) a pokozka zreagovala. Na pohotovost by som asi nesla, neviem, co by s tym robili, ked ho to neboli ci nesvrbi, skor vas brblajuc otocia, ze toto staci pondelok ukazat pediatrovi ci koznej (ak to dovtedy nezmizne)...

autor
21. máj 2022

@zuzubb007 nemam nič také doma

autor
21. máj 2022

@bluka2 nemal

h2
21. máj 2022

Ahoj autorka. Veľmi ma tento príspevok zaujal. Síce neporadím, čo to je, ale len pred pár týždňami som mala niečo podobné! Mala som to na ľavej nohe, ale len na chodidle zvrchu (na priehlavku), vyzeralo to presne, ako niečím obliate. Ale ničím som sa neobliala. Tiež to nešlo umyť, drhla som to aj kefou. Po niekoľkých dňoch to vybledlo a zmizlo. Netuším, čo to mohlo byť, okrem zmeny farby kože som žiadny rozdiel nepostrehla, koža bola na dotyk taká istá, ani to nesvrbelo, ani nič. Som fakt zvedavá, čo to je.

kabinka11
21. máj 2022

Tiež mi to príde ako obliate.

simona139469
21. máj 2022

Ahoj, síce neporadím, s ničím takým som sa nestretla, ale daj potom vedieť že či to zišlo alebo ak zistíš tak aj co to bolo. Je to veľmi zvláštne…

autor
21. máj 2022

@simona139469 zatiaľ čo som zistila, cez švagrinú, že je to zrejme fytofotodermatóza. Má známeho kožného lekára.

alexandra1990
21. máj 2022

Toto na fytofotodermatozu nevyzerá. Pri nej bývajú zapálené ložiská, vyrážky. A hlavne ju spôsobije kontakt s rastlinami a následne pôsobenie uv žiarenia. S akou rastlinou bol včera v kontakte? Bol nechránený na priamom slnku? Fakt to vyzerá ako obliate farbou, samoopalovákom, pekne vidno ako mu to niečo stekalo po nohe.

autor
21. máj 2022

@alexandra1990 tak boli sme vonku. A obliaty určite nebol ničím

ildiko36
21. máj 2022

Take hnede flaky niekedy môžu byť priznakom hypovitaminózy, nedostatkom vitamínov A, PP, S. Môže to byť príznakom chorôb, ako je neurofibromatóza, oblicky a pečene. Podobne flaky sa robia aj pri alergii na kov...podla mňa zober dieťa v pondelok k detskemu lekarovi nech mu spravia odbery a nech vas pošle na kožné

bimbina
21. máj 2022

Neskúšal samoopaľovak ? Nemáte doma nejaký ? 😀

andreatytler
22. máj 2022

Mne to nepride ako kozny problem ale ako podkozny problem. Nieco ako ten pigment alebo podkozne krvacanie, ale to by boli skor modriny.
Vzhladom na vek dietata a velkost a agresivitu ja by som zasla na pohotovost. Je tu kozna lekarka (Dextella14) skus sa jej opytat spravou.
Nemal nejaku chorobu (Covid19)... mozno je to novy, doteraz neznamy priznak.

erickatt
22. máj 2022

Daj vedieť ako ste dopadli

pieksamaki
22. máj 2022

Nemas ani betadine doma? Musel nieco zaspini ak sa oblial betadinom

autor
22. máj 2022

@pieksamaki nieje obliaty ničím, už neviem ako to napísať. Kebyže je obliatý, tak sa Vás nepýtam, že čo to je.

pieksamaki
22. máj 2022

V poriadku....mohla som sa spytat? Uz nebudem obtazovat.....

tatianka0000
22. máj 2022

A aké to ma dnes ? Rovnaké čo to zbledlo ?

autor
22. máj 2022

@pieksamaki tak ale nie raz som napísala, že obliaty nieje a stále sa na to obliatie niekto pyta

janage
22. máj 2022

Nepil bylinkový čaj? Ľubovník reaguje so slnkom napr.
Potom sú krémy s hnedým ichtamolom čo farbia, takisto jód, jodove tinktúry napr. Betadin, jox, propolisova tinktúra. Nič také nemal v dosahu?
Veci nosí vždy oprané nové? Lebo aj nekvalitné tmavé veci po kontakte s vodou, potom môžu pofarbiť pokožku.
Ak sú všetky odpovede nie, ja by som pre svoj kľud k lekárovi zašla

janage
22. máj 2022

A ešte aj niektoré krémy a lieky majú uvedené, že vtedy na slnko nie.

lalenka33
22. máj 2022

Hneď na začiatku diskusie píšeš, že si si myslela, že sa zašpinil, ale nejde to umyť a potom podráždene reaguješ, že sa ničím neoblial. Podľa tvaru to ale vyzerá na obliatie niečím, čo zafarbí kožu a nedá sa zmyť. Toto na kožnú chorobu nevyzerá už len podľa tých zatekancov na koži. Mne ostalo niečo podobné na stehne po vyliatí jodoveho roztoku. Trvalo pár dní, kým som to zmyla. Keď nebol ani pár minút sám a nemohol sa ničim poliať, tak choď k lekárke a uvidíš čo ti povie. Je veľmi veľa vecí, ktoré môžu takto zafarbiť kožu.

autor
22. máj 2022

@lalenka33 konzultovala som to z kožným, pozerala mu to švagriná, ktorá je zdravoťáčka a povedal tiež že to bude reakcia na rastlinu.

autor
22. máj 2022

@lalenka33 a presne na začiatku príspevku, potom som nie raz napísala, že to nemá poliate

Strana
z2