Čo všetko je alergická reakcia u kojeného bábätka?

veronika81
11. júl 2009

Ahojte,
chcem sa opýtať, akými možnými spôsobmi sa prejavuje u kojenca alergická reakcia na jedlo? Myslím tým na nejaké jedlo, čo som zjedla ja.
Malý má 4 mesiace, je plne dojčený, doteraz sme problémy nemali žiadne a dnes po obednom kojení (na jednom líčku) a potom aj poobede (na druhom líčku) sa mu na líčkach vyhodili také malé červené fliačiky, niekde sa to zlialo do takého veľkého fľaku. Neboli to vyrážky. Ťahalo sa to od líčka až popod uško ku krku. Do hodiny mu to zmizlo.
Môže sa takto prejaviť alergia? Neviem konkrétne na čo by to mohlo byť, ale včera som jedla prvýkrát broskyne, že by z toho? Znamená to, že ich už počas kojenia nemôžem vôbec jesť?
Ďakujem.

missymici
11. júl 2009

Muze to byt z broskvi...Danik ma atop.ekzem,ktery se mu zacal projevovat stejne jak popisujes.Cervene fleky na tvarickach a v nich male pupinky,pak za usima a po krkem.MEl to hodne suchy.Zmizelo to a zas se to objevilo.Mi jsme na UM,ale kdyz se mu to objevilo poprve tak jsme jeste na prikrmech nebyli.Skus ovoce ze svyho jidelnicku vynechat a uvidis reakci maleho.

veronika81
autor
12. júl 2009

missy, on v tých fliačikoch nemal pupenčeky, tak neviem. No v každom prípade to zmizlo, zatiaľ sa nevrátilo, ani večer to už nemal. Ale broskyne už radšej toto leto nebudem jesť.. Neviem, či to mohla byť alergická reakcia na ne.

wensdy
12. júl 2009

veroniko81 je to možný že to byla nějaká reakce na broskev.Mě se tohle stalo s malou když jsem snědla meruňku.

petruci6
12. júl 2009

http://www.piskac.cz/Pavel/AtopickyEkzem.htm

to vyzera na ekzem,skus si toto precitat
hlavne vyradit z jedalnicka kravske mlieko a vajcia

veronika81
autor
12. júl 2009

ďakujem petruci, preštudovala som to.

Dnes som si všimla na jeho líčkach (na oboch stranách) taký fliačik červený, v priemere asi 2-3mm, no pripísala som to komárovi, ktorého som ráno zabila v spálni 😖 Myslíte, že by to mohol byť ten atop. ekzém? Doteraz sme žiadne problémy nemali.. Mal to tam ešte pred hodinkou, keď išiel búvať.
V záhyboch ani nikde inde som mu nič také nespozorovala.

Mám ísť hneď zajtra k doktorke alebo ešte počkať, čo z toho bude?

Vajíčka veľmi ani nejem, ale mlieko..to mám veľmi rada.