Čo všetko pomáha vaším deťom s adhd?

vilki
25. okt 2016

Ahojte, viem že je tu už pár podobných tém, ale chcem sa opýtať či vám už niečo konkrétne pomohlo pri adhd. Lieky od neurologičky dávať nechcem, nemyslím si že má moj syn také štádium aby som ho pchala takými liekmi. Má 10 rokov a je dosť nepozorný a zo školy nosí dosť často poznámky typu vyrušoval, nedával pozor, naháňal sa..... najhoršie že namá žiadneho kamaráta.... ☹ pomáhajú vám nejaké vitamíny, homeopatiká alebo niečo iné? Ďakujem

vilki
autor
25. okt 2016

Nikto ?

marissenka
25. okt 2016

@vilki Vcera dávali v tv neaky m ovy šport..six...niečo sa to volá...hrajú 4 na branku,kazdy proti kazdemu
.a zevraj to pomáha deťom s adhd..a dnes v spravach dávali ,že niekde .tus martine majú novy pristoj,co monitoruje spánok ..a zevraj adhd niekedy zle diagnostikujú a je to len porucha spánku..také niečo som tam zacula...

vilki
autor
25. okt 2016

Ahoj, so spankom problem u nas nie je vobec.

vilki
autor
25. okt 2016

Neskusali ste niekto homeopatika na ukludnenie? Alebo najake bylinky?

marissenka
26. okt 2016

@vilki medovka je na upokojenie...

pencil
26. okt 2016

@vilki ahoj, skusali sme vselico, skusala som karnozin, skusala som pediakid, skusali sme peritol, skusala som omega3, skusala som probiotika... nic, proste nam nepomohlo vobec nic.
Teraz hladame lepsieho psychologa, psychoterapeuta, ktory bude vediet mojmu dietatu pomoct, usmernit, podporit a poradit nam. Rozhodne odmietam dat mojmu dietatu Ritalin - len cez moju mrtvolu.

adka2112
26. okt 2016

@vilki neskusali ste esprico? Ja o tom uvazujem pre syna. Tiez ma adhd a 10 rokov.

pencil
26. okt 2016

@adka2112 co to je?

adka2112
26. okt 2016

@pencil toto som nasla na internete:ESPRICO je dietetický prípravok pre špeciálne lekárske účely určený na užívanie pri poruchách, nedostatku pozornosti / hyperaktivity, ktoré sú sprevádzané poruchami koncentrácie a učenia. ESPRICO obsahuje vyváženú zmes oleja z morských rýb a pupalkového oleja a je tak bohatý na polynenasýtené mastné kyseliny.

pencil
26. okt 2016

@adka2112 dakujem, uz som si to nasla a v popise to vyzera dobre, skusala si? Nejaky efekt?

adka2112
26. okt 2016

Ja zatial nie, ale asi to skusime.

pencil
26. okt 2016

@adka2112 ked to vyskusate, prosim, mozes dat vediet, ci to aspon trosku pomohlo, alebo iba opat penazenku preriedilo?

adka2112
26. okt 2016

Pokusim sa.

hettinka
26. okt 2016

@vilki podľa ma by naviac synovi pomohlo zmeniť školu a nájsť takú pani učiteľku, čo nevypisuje hlúposti do žiackej knižky, ale deťom sa skutočne venuje. Je začlenený? Boli ste v CPPPaP pre odporúčania, ako s ním v škole pracovať? Ak nie, určite by som šla.
Na koncentráciu som dávala Hviezdičkov od Walmarku http://www.novomestskalekaren.sk/sk/katalog/w-h..., ale tam je nižší obsah účinných látok, tak skús pohľadať niečo v tomto zmysle, aj kvalitnejšie.
Ak je moc živý, pomôž aj dieta, čím menej cukru v strave, tým lepšie.

katuska268
26. okt 2016

Dvoma vecami chodenim do skolky a do centra pedagogicko psychologickeho poradenstva...

vilki
autor
27. okt 2016

espirico berie teaz asi druhý týždeň, nemám pocit že by sa niečo zlepšovalo....neviem ako dlho to treba brať aby to začalo účinkovať....
v cppap sme boli = chodíme pravidelne, škola o tom vie....
školu zmeniť nemôžeme...

pencil
7. nov 2016

Zdravim maminy, su tu aj rodicia deti s ADHD, ktore su uz starsie? Ako sa Vam dari, ako zvladate skolu, strednu skolu a pod?
Som casto zufala z totalne nizkeho sebavedomia, frustracie, neuroz, ktore sa pridavaju a akosi nebyvam schopna vidiet svetlo na konci tunela.

ella_smella
7. nov 2016

@vilki @pencil @adka2112 Ahojte baby, podte k nam do skupiny, ktora je prave na toto urcena... https://www.modrykonik.sk/group/1824/

katuska268
28. nov 2016

Ahojte.Mate niekto skusenosti s liekom ESPRICO?Moj syn ma ADHD plus nerozprava v lekarni mi doporucili prave tento je skvely na rozvoj mozgu a reci.

vilki
autor
29. nov 2016

@katuska268 ahoj nam pri adhd nepomohol. Mozno s tou recou pimoze. To neviem. My sa chystame k neurologicke. Pomohol niekomu luek concerta?

katuska268
29. nov 2016

@vilki neurologicka ti nepomoze my sme tam boli tiez podla EEG sa mentalna uroven neda urcit skuste geneticke vysetrenie

vilki
autor
29. nov 2016

@katuska268 geneticke? A to sa kde robi? My sme boli u neurologicky. Urcila nam adhd.

katuska268
30. nov 2016

@vilki geneticke vysetrernia v ziline.a neeurologicka vam akym sposobom dala diagnoza ADHD.Nam dala psychologicka takuto diagnozu.U ktorho neurologa ste boli.?

andreasiskova3
30. nov 2016

@pencil ahoj, môj starší syn má diagnostikované Adhd a Add. Má už 14,5 roka. Nikdy som mu na to nič nedávala, neodporucila mi ani psychologická nič konkrétne. Myslím, že u neho je dosť výhoda, že má vynikajúcu pamäť a vlastne , keď aj v škole nedával pozor, tak si všetko nejak pamätá. Aj učiteľka mi hovorila, že na to ako nedáva pozor a je mimo diania v škole, tak vždy všetko vie. V nižších ročníkoch to bolo horšie, ale zdá sa mi , že ako dospieva, tak sa to všetko snaží viac ovládať. Nosil kedysi veľa poznámok ako nedáva pozor, vyrušuje, púšťa si lietadielka na hodine, odchádza z lavice k spolužiakom, mrnka si , je mimo mysľou...... Teraz je už 9. , pred tromi rokmi sme zmenili školu a čuduj sa svete, poznámky nenosí. Takže škola fajn, ale má problém s tým, že musí stále chodiť, proste nedokáže vydržať na jednom mieste ani chvíľu. Musime mu stále hovoriť, sadni si na chvíľu, postoj chvíľu....On , že to sa nedá, že proste stále musí niečo robiť. Ale keď je na internete tak vydrží 😀 V novej škole sa mi nik nesťažoval ani na rodičku na neho, takže asi to neni také hrozné.

pencil
30. nov 2016

@andreasiskova3 to znie uplne fantasticky 🙂 ake povzbudive, ani si nevies predstavit..

andreasiskova3
30. nov 2016

@pencil 🙂 on bol aj dosť uzavretý a nespoločenský, nízke sebavedomie....Ale postupne vidím na ňom, že sa prekonáva a robí pokroky v tom, čo je pre iné deti prirodzené. Naučila som sa ho brať takého aký je, len upozorniť a zbytočne ho netlačiť do niečoho, čo by ho moc rozrušilo.

pencil
30. nov 2016

@andreasiskova3 s tym mozem ozaj suhlasit

vilki
autor
30. nov 2016

@andreasiskova3 ahoj no to je super ze vidis zlepsenie. Pamat ma aj moj dobru len napr. v matike je to na nic. S tou mame dost problem. Ale taky dejepis a rustina to moze byt kazdy den.

katuska268
30. nov 2016

@vilki a podla eeg vysetrenia sa mentalna uroven neda urcit

vilki
autor
30. nov 2016

@katuska268 no ale nam neurologicka urcila diagnozu. Ako je to mozne?