icon

Čo všetko pomáha vaším deťom s adhd?

vilki
25. okt 2016

Ahojte, viem že je tu už pár podobných tém, ale chcem sa opýtať či vám už niečo konkrétne pomohlo pri adhd. Lieky od neurologičky dávať nechcem, nemyslím si že má moj syn také štádium aby som ho pchala takými liekmi. Má 10 rokov a je dosť nepozorný a zo školy nosí dosť často poznámky typu vyrušoval, nedával pozor, naháňal sa..... najhoršie že namá žiadneho kamaráta.... ☹ pomáhajú vám nejaké vitamíny, homeopatiká alebo niečo iné? Ďakujem

erikaah
30. nov 2016

@adka2112 Esprico nepomáha ... je to len marketingový ťah a je to zbytočne drahé 🙂 To si radšej kúp klasické omega + vitamíny, výjde ťa to lacnejšie a má to ten istý účinok 🙂 Niektoré baby v skupinke písali, že im to trochu pomohlo na koncentráciu (fakt ale malé %), ale na impulzívne správanie to nemá účinok žiadny ...

katuska268
1. dec 2016

@vilki tak ja neviem co to je za neurologicku ale ADHD nemohla na zaklade neurologickeho vyserenia urcit ze ma tuto chorobu...mne povedala neurologicka ze mentalna uroven sa neda urcit.

vilki
autor
1. dec 2016

@katuska268 adhd nie je urcenie mentalnej urovne. Urcila nam to na zaklade vysetrenia mozgu. Psychologicka to len potvrdila.

erika1016
8. jan 2017

Môjmu synovi nedávno diagnostikovali adhd bol na eeg hlavy,ma osem rokov.hlavny problém je so školou,nechce veľmi pracovať,matika nejde a neustále poznámky so správaním.a učiteľka momentálne nie je loajalna k takýmto diagnóza,proste všetky deti rovnako z jedného vreca.chce mu dať 2 zo správania,nezajem.uz sem na nervy.

vilki
autor
12. jan 2017

@erika1016 ahoj, uplne ta chapem, moj ma 10. Matika mu robi problem. Aj ked to doma celko vie, z pisomky donesie 4. Hovori ze je tam nervozny a tak to pokazi. Poznamok mame uz tiez dost. Na neurologiu sme prestali chodit lebo to je stale len o liekoch a oblbovakoch.

mamina8
22. jan 2017

Ahojte, tiež mám doma ADHDíka. Je to úžasné dieťa, onedlho bude mať 7 rokov. O tom, že mu mozoček funguje trošku inač vieme už od jeho 2 rokov. Mal vtedy veľa autistických príznakov - postupne vymizli. Je veľmi spoločenský a kamarátsky no nedarí sa mu nájsť si trvalého kamaráta. Možno aj preto, že sme vystriedali viac školok. Nie žeby sa nám chcelo :o) , no bývame vo vačom meste, kde mi každá riaditeľka povedala, že má v poradovníku 10, 15, alebo 20 bezproblémových detí, tak prečo by nevyhodila to, ktoré behá ked má sediet, rozpráva ked má byt ticho a nezatvorí oči keď má spať.
Teraz je už prvákom a nosí nám samé pochvaly a dobré známky. Tiež dávame ESPRICO - dlhodobo.

erika1016
24. jan 2017

U nás sa to začalo prejavovať až s nástupom do školy,inak dovtedy bolo ok.len teraz má problém s obliekaním.nechce sa mu.polhodinu doňho hucim aby sa obliekol,ma svoj svet.a často navštevujete wc,asi psychicky problém,kamaratov aj má,ale takých,ze raz ho volajú von.potom sa mu posmievajú atď....teraz je akýsi stále zalezeny doma.nic sa mu nechce.

aikibaba
11. máj 2017

@erika1016 presne ako u nas

erika1016
11. máj 2017

kazdu chvilu sa to mení,matika mu nejde stale,pocita na prstoch ako prvak,pritom pojde uz do tretej...časový problem stale,a najnovsie,papuluje,nervozny je furt,a len by lietal po vonku,ani jest by nepotreboval,a nedodrziava prichody domov zvonku..ked dam zaracha tak odvrava a protirečí....no neviem uvidime ako to bude dalej...

nefrit
11. máj 2017

toto ma zaujalo a rozhodla som sa prispiet. Kolko casu venujete dietatu - hra, ulohy. ale cas venovany iba jemu, nie popritom upratovat, vykladat nakup, varit ci ine. vzdor moze byt vysledkom nespokojnosti z nedostatku pozornosti zo strany rodica a tak sa dieta snazi uputavat - a ide mu to, ked je problemove. Skuste spolocne hrat spolocenske hry, citat mu knihu a kusok vam potom ono precita, skuste spolocne omalovanky a popritom mozete debatovat. alebo ho dajte este na sport - nebude sa nudit, nemusi vynikat v skole, ale potesia ho uspechy v sporte. dietatu sa zdvihne sebavedomie

andreasiskova3
13. máj 2017

@mamina8 môj Samko mal presne ako píšeš, tiež autistické črty, ktoré postupne zmizli skoro všetky 😉

erika1016
29. máj 2017

@nefrit má ešte malého dvojročného bračeka,,spolu sa ešte veľmi nezahrajú,a keď sa chceme zahrať človeče tak by nám to bural malý a čítaniu nerozumie,futbal ho nebaví,tak jazdí kolobežku a je s kamošmi,som rada že rýchlo urobíme úlohy a ide von,lebo doma sa nudí a veľa času zaberie ten menší....

lilitela
3. okt 2017

Dievcata, moja dcera nema diagnostikovane ADHD, ale je fakt ziva a velmi nesustredena. Predbezne jej diagnostikovali VF autizmus, lebo su tam crty, ale ja som si neni nicim ista, zda sa mi to skor ako slabucka zmes roznych poruch.
Ale k veci: pomaha Vam na koncentraciu a skludnenie nechat skor dieta poriadne vyblaznit, alebo praveze cely den skludnovat? Lebo ja mam pocit, ze cim viac sa snazim dceru unavit, tym je ze nej vacsie dynamo.

elienocka
9. feb 2018

Ahojte nám logopedicka napísala čo k nej chodíme,porucha pozornosti vyšetrenie
Kde máme najprv ísť neurológia a potom psychológ alebo naopak.nevie sa mala na nič sústrediť ,stále tam lapka po niečom,aj doma.urcite voľačo má len to treba
Vyšetriť.dakunem za odpoveď

janula2511
11. dec 2018

Mamičky ktorym sa ťažko ucia deti v škole s adhd neskúšali ste lecithin?

vilki
autor
11. dec 2018

@janula2511 práve som si prečítala účinky, neskúšali sme zatiaľ, ale ako výživový doplnok možno aj skúsime....a ja som mala naposledy zvýšený cholesterol, tak si dám aj ja. Ty máš skúsenosti?

janula2511
11. dec 2018

@vilki ja teraz druhý deň dávam synovy a aj ja si dávam. Čítala som že je dobrý aj na spalovanie tuku. A cítim že aj zabúdam. Takže skúsenosť ešte nemám že či aj zaberá. Uvidíme. Ja som kupila dm granulovy das gesunde plus.

vilki
autor
11. dec 2018

@janula2511 no uvidíš, veď keď nepomôže, ublížiť určite neublíži....vždy lepšie ako nejaké oblbováky....no ja som práve prišla z dm....som to mohla kuknúť, koľko to stojí prosím?

janula2511
11. dec 2018

@vilki no veď. 6 €skúsiš to aj ty? Len pre seba alebo aj pre dieťa?

vilki
autor
11. dec 2018

@janula2511 no pre dieťa kvôli tej pozornosti a sebe asi tiež na ten cholesterol a keby som aj chudnúť začala to by bolo super :D

janula2511
11. dec 2018

@vilki koľko má rokov?

vilki
autor
11. dec 2018
alesan
14. jan 2019

@janula2511 zdravim prosim vas viete ohodnotit tievitaminy? Ja mam syna ochvilu mame ADHD s NKS a poruchou reci. Psychiatricka hned ze tabletky no my sme proti,drogy do neho cpat nebudeme. No hladam prirodnu alternativu ktora pomaha na koncentraciu ci (agresivne sspracanie ked sa mu nieco nepaci,nepodari,nevyhovie) dakujem a este mamicky ziadala niektora z o oparrovatelsky prispevok? Ja sa nato chystam.len mam obavu pritakjejto diagnoze ci nam to prejde

alesan
14. jan 2019

@alesan ochvilu 7r. Prepacte akosi mi blbneklasvesnklaspri pisani na stranku

vilki
autor
14. jan 2019

@alesan myslím si že opatrovateľský neprejde, ale neviem nemám skúsenosť. Chodí do normálnej školy? ja dávam zatiaľ iba magnézium a veľa veľa ovocia a zeleniny, ale to on má rád takže v pohode, tiež lieky nechceme. Moj má už 12 a začína puberta, tak uvidíme.....

alesan
14. jan 2019

@vilki chodi do specialnej skolky .mame odklad do sskoly. A problem sa dostat do skoly

sterea
14. jan 2019

Žienky, švagriná má dcéru ktorej v 1 tiede diagnostikovalli ADHD. Skúšali kadečo, ale myslím že jediné čo fungovalo ako tak, bolo vynechať úplne cukry zo stravy, keď mala záchvat zlosti a nervov tak jej dala persen, ten ju vždy skľudnil. V škole mali špeciálnu pedagogičku, s ňou písavala písomky a aj 3 krát do týždňa k nej chodila. Myslím že jej to veľmi prospievalo. Pedagogička malej upravila učebný plán, nemusela sa učiť nepodstatné veci a nakázala im , že sa doma môže učiť len hodinu, čo v tom čase švagrinej pripadalo ako úlet, pretože písavali úlohy bežne 3-4 hodiny. Ale pomohlo to. Čo sa týka pohybu, dali ju na plávanie a korčulovanie aby vybila energiu. Inak vekom sa to zlepšilo.

sterea
14. jan 2019

A ešte som zabudla, dlhodobo ju nútila chodiť o ôsmej do postele, teda okrem víkendov, aby nebola unavená .

vilki
autor
14. jan 2019

@sterea dakujem za rady

sticker
janula2511
16. jan 2019

@vilki ahoj prosím ťa tvojmu synovy ako prišiel lekár na to že má adhd? Podľa akého vyšetrenia? A u neurologa ste boli len?