Čo všetko pomáha vaším deťom s adhd?
Ahojte, viem že je tu už pár podobných tém, ale chcem sa opýtať či vám už niečo konkrétne pomohlo pri adhd. Lieky od neurologičky dávať nechcem, nemyslím si že má moj syn také štádium aby som ho pchala takými liekmi. Má 10 rokov a je dosť nepozorný a zo školy nosí dosť často poznámky typu vyrušoval, nedával pozor, naháňal sa..... najhoršie že namá žiadneho kamaráta.... ☹ pomáhajú vám nejaké vitamíny, homeopatiká alebo niečo iné? Ďakujem
@janula2511 ahoj, určila to neurologička na základe vyšetrenia mozgu....chodili sme k nej, ale už sme prestali, pretože to bolo celé len o tom že mu chcela nasadiť nejaké lieky s čím som ja nesúhlasila lebo to boli nejaké oblbováky a myslím si že on zas nie je taký aby to potreboval.....
@vilki a ako prebiehalo to vyšetrenie mozgu? EEG?
@janula2511 nasadia takú gumovú čiapku, zapnú na ňu nejaké kábliky a dieťa musí byť v klude a mať zavreté oči, bliká nad ním také svetielko a dr. to vidí na monitore....dieťa necíti nič
@alesan aha tak neviem .... mojmu kazala zatvorit oci lebo on lezal a blikalo mu nieco nad tvarou...on inak vie byt kludny...nie je to s nim take ze by nevedel...teraz ma aj dost kruzkov tak sa ma kde realizovat, davam mu magnezium a trosku pevnejsi rezim len teraz zacina puberta tak uvidime
@vilki dávaš magnezium? Ktore? A myslíš že zaberá?
@janula2511
@alesan baby ani ja neviem... kupijem magne b6 ale je dost drahe....ale moj ma uz coskoro 13 rokov
@vilki a kolko stojí magne b6?
@janula2511 okolo 8 eur som davala naposledy, mali sme aj ine magnezium....
@vilki a u psychologa ste boli? A detský lekár vás poslal k neurologovi alebo psycholog? Ako to vobec chodí? Ja mám podozrenie na adhd a chcela by som ho dať vyšetriť. A neviem ci najprv k psychologovi ho zobrať alebo k neurologovi
@janula2511 my sme boli na cpppap a odtial nas odporucili k neurologovi
@janula2511 najorv osycholog ten dava odporucebie a nasledne napise doktorka. Aspon sa mi zda. My sme boli v 3r
Ahojte mamicky . rozhodla som sa vam napisat..mojej 4rocnej dcerke potvrdili adhd.. Psychologička nam poradila caje medovka lekarska a valeriana lekarska.. A tiez tablety Persen.. Ideme nato..dufam ze nam pomozu take bilinkove veci ze nemusime brat nor.lieky. to nechcem... ;(
@leuska82 podľa mňa tie čaje a persen len utlmia dieta.
@leuska82 podľa toho aké má príznaky...je to ešte dosť malé dieťatko na takú diagnózu....bylinky sú určite dobré, treba dávať....persen neviem, ja som nad ním rozmýšľala, zatiaľ som nedávala....lieky (oblbováky) by som nedávala a určite nie v takom veku....uvidíš ako to bude o pár rokov v škole...
@vilki nie lieky jej nechcem davat.. ide len o to abzy sme ukludnili tie jej ´vybuchy´... noo je mala na tu diagnozu ale podla testov co nam dala psychologicka tak ukazuju na poruchu nie spravania ale hyperaktivita... ja neviem co mam robit..kupila som tie persen tablety aj caje medovka lekarska a valerian lekarsky asi jej to skusim davat..len sa bojim aby som jej nejako neublizila..preto som sem napisala ci mi niekto pomoze 🙂
@leuska82 nviem, je este malinka...ale zas nepisala si nic konkretne, neviem ako sa sprava a ci je nutne ju takto ukludnovat...moj je hyperaktivny s poruchou pozornosti ale kym bol maly snazila som sa ho vzdy chvalit motivovat a vzdy nejako zabavit aby mal vyplneny cas....u neho je aj dodnes problem ked sa nudi...vzdy musime nieco robit
Dobrý den prajem mám 11r syna tiež má ADHD porucha spravania a pozoronosti zijeme v Nemecku tu mu zistili aj poruchu vnimania na SK sme chodili neurologicke plus psychiatricke do NR hned lieky ktore som nechcela....ale potom bola situacia na Sk neunosná a zacala som davat lieky ale synovy odnich nebolo dobre....ziadne normalne vysetrenie.....len lieky a lieky ale krv brat a posudit ci mu sadli to nie ale je to uz jedno sme tu v Nemecku kde mu robili vseliake testy hravim sposobom vysetrenia a zacala brat lieky ktore mu nesadli ihned ho vysetrili a odobrali mu ich je to tu ine na Sk sa nestaraju teraz ide do novej skoly tak uvidime su snim problemy a velke ziadala som CT vysetrenie hlavy tak uvidime....
@stellac chodili sme tam pol roka. Absolutne nic nam to nedalo. No bohuzial syn uz 1r berie lieky (ako skolak) tie troska pomahaju. Mala som velke.obavy a bola som skeptik (obavy ohladom ze bude uplne utlmeny,no vobec to tak nieje) myslim ze v niektorych pripadoch mu pomahaju no nieje to nejaky velky buuum ako.som si myslela (nespravilo to z neho nieco ine)

Ahoj ,jsem pedagogický pracovník. U dětí s ADHD se nedoporučuje nechat děti ,,vyšťavit¨. Ony se s větší zátěží ještě více nabijí. Každé z takových dětí potřebuje svůj vyhrazený koutek. Znám jeden případ kdy rodinka žila v 1+1 (4 osoby) nikdo z nich neměl svůj osobní prostor. Syn hlavně potřebuje mít svůj řád, dle kterého se bude řídit. Pokud syn bude mít nějakou medikaci ,tak je jasné ,že jej velice utlumí. Tyto děti ,které berou léky před vyučováním ,tak mají možnost se ve škole i dospat.