Čo zaberie mesačnej dcérke, aby sa v noci nepučila?

bibi21
26. mar 2012

Moja mesačná dcérka sa nad ránom vždy začne pučiť, tlačiť, ochkať, stonať, vyteká jej mliečko z pusy aj po dvoch hodinách a neviem ako jej pomôcť.sú to koliky?? a nedá sa jej vykakať??alebo čo?. poradte niečo? skúšam kvapky sab simplex ale tak sa mi zdá že z toho nemá stolicu, iba raz denne (predtým mala 4krát).

ba80
26. mar 2012

my pouzivame rektalnu rurku... 😉

gumimaci
26. mar 2012

Na najblizsej poradni to povedz lekarke, moze to byt aj reflux, ak ti grcka. Na koliky skus probitika Biogaia- treba s nimi z lekarne hned domov a skladovat v chladnicke (maloktory lekarnik na to upozorni), inak stracaju ucinok. Pred kupanim pomasirovat brusko a cvicit s nozickami.
S rektalnou rurkou opatrne! Ako jednorazovo moze pomoct, ale ak sa pouziva pravidelne moze babatku poskodit konecnik. Jednej znamej sa to stalo 😖 My sme ju radsej nepouzivali vobec.
Ak dojcis tak skus si aj ty upravit stravu, jedz jedla ktore nenaduvaju, alebo nie su alergeny a uvidis sama po par dnoch, ci sa babatku ulavi.
Na upokojenie dietatka pomahaju aj babyvaky, alebo satky.

klincek
26. mar 2012

moze mat aj reflux aj koliku 😒 ...
probiotika su dobry napad, ale ja by som ti skor poradila Infants Dophilus. je to prasok, takze sa nedavkuje tak pohodlne ako kvapky Biogaia, ale kamosky, ktore skusili oboje, vravia, ze je lepsi. ja ho davam babam od mesiaca a nikdy problemy s kakanim neboli.
na reflux nepomaha bohuzial nic, moje dvojky grcaju uz osmy mesiac. deti z toho musia "len" vyrast.slaba utecha, ale co uz. moze pomoct klinovy vankus do postielky, a malu treba po papani poriadne odgrgnut. a ked jej zacne tiect mliecko z pusy, vezmi ju na ruky do zvislej polohy, kym to neprejde. reflux je hrozny, ja uz som z toho na nervy, tak drzim palce, nech vam to netrva dlho.

ewisam
26. mar 2012

No ak su problemy s kakanim my pouzivame vlaznu vodu na lacno. Podporuje cinnost criev a nemala by ublizit v akomkolvek veku.

inka070707
26. mar 2012

Skus vylucit zo stravy na nejaky cas vsetky mliecne vyrobky, uvidis, ci tam nie je problem.

katuska169
26. mar 2012

male babenko by malo castejsie kakat nez raz 🙂 a odgrgne?kym neodgrgne by sa nemala polozit 🙂ja na kakanie som pouzivala taku slamku,to si mozete kupit v lekarni a pomohlo mi to pri malej

exupery
26. mar 2012

Rektalna rurka,klinovy vankusik,nasad sab simplex do kazdeho mliecka,masiruj brusko-babatkam vacsinou koliku pominu do 3tieho mesiaca,reflux ten moze trvat az do obdobia prikrmov