Čo znamená fialovenie ručičiek?

strociatka
17. jan 2012

Ahojte maminky, ak ste sa stretli s tymto "fenomenom" prosim poradte, mojej malickej z nicoho nic na chvilku ofialoveju totalne do tmavofialova obe rucicky - zatial som si vsimla len pasticky, nakolko je oblecena a nenapadlo ma ju v tej chvili vyzliect, ci je toho viac. Trva to len chvilku do pol minuty az minuty to zmizne, ale obcas sa stane, ze jej tie rucicky vidim take popolave, no toto sfialovenie ma vystrasilo, dnes sa to stalo uz 3x. Neviete co to je? Cim to je a co mam robit? Dakujem velmi pekne za odpovede.

macocha
17. jan 2012

Choď hneď k lekárovi, alebo aspoň zavolaj. A skús zmerať teplotu. Môže to byť pri horúčke ale aj srdcová vada - nerada straším, ale toto by som radšej išla konzultovať. Držím palce.

fairynika
17. jan 2012

zavolaj svojej doktorke...nechcem ta plasit ale ja viem tak ze ked fialoveju nechty atd moze to byt so srdieckom ale ja som v tomto lajik zavolaj doktorke

anjelicek26
17. jan 2012

No fialove rucky, popolave, to je nedokrvenost, moze byt problem zo srdieckom, alebo jednoducho zima, nechcem ta strasit, ale byva to, vsimni si, ci mava aj spodnu peru fialovu. Ale ako pises "totalne ofialovene rucicky" tak ja by som volala doktorke a ta na kardio.

aliza
17. jan 2012

jednoznacne co najrychlejsie navstivit lekara, moze to byt vazne

nika251
17. jan 2012

Ahoj. Nema pri tom studene aj rucicky? Mojmu malemu ked fialoveli rucky, tak mi povedali, ze mu treba davat viac pit. Maval to pri chorobe...

lili777
17. jan 2012

No ja by som asi moc nestrácala čas hľadaním odpovede medzi mamičkami a išla rovno k lekárovi alebo minimálne mu zavolala. Ak neordinuje, tak volať do nemocnice na príjem na detské oddelenie. Určite poradia, posúdia či je nutné prísť. Tento prejav neznie vôbec dobre, takže by som asi konala.

olifcek
17. jan 2012

chod k Dr. moze to byt srdiecko, mozgove blany, alebo aj nic, ale na to len leka rpozna odpoved. ide o dieta, tak nestracaj cas tu a chod k dr.

vinifred
17. jan 2012

..zbytočne tu strácaš čas..utekaj k lekárke..

veverina
17. jan 2012

A co sme my lekarky ??? Keby sme Ti napisali ze nic vazne to nie je,tak sa s odpovedou uspokojis ?
Volaj hned lekarku ak tam uz nie je,zbehla by som na pohotovost,drzim palce

vlasticka185
17. jan 2012

jednoznacne chod k lekarke,asi zle okislicenie organizmu,mozno so srdieckom nieco,urcite konaj a necakaj

czechzuzanaba
17. jan 2012

Nechci byt zla, ale nekdy je to az trochu k pousmani ty otazky. U teto jsem si vzpomnela na ten IT serial, jak ten jeden psal email hasicum, ze SOS, hori... 🙂
Ale jinak drzim palce, at to neni nic vazneho a dobre to dopadne

viki2912
17. jan 2012

novorodencom zvyknu rucicky fialoviet...kolko ma tvoja mala?moja mala prve dni fialove rucicky...

lucka1987
18. jan 2012

neviem co to znamena , ale jednoznacne by som minimalne zavolala lekarke

tosomja
18. jan 2012

Mojej tak fialovela nožička, keď mala tak do mesiaca. Naša dr. povedala, že to je z toho, že som ju silnejšie chytila a neprekrvovala sa jej. Keď som zmenila polohu, tak nožička dostala farbu. Ale určite zbehni k doktorke, pretože to môže mať aj iné príčiny, ktoré mi nevieme.

zebra41
19. jan 2012

Nam tiez rucicky fialoveli niekedy aj nozicky - bolo to v polohe zvislo. Babatkam sa rychlo odkrvia. Po case to preslo. No ja by som tiez volala doktorke. Pretoze to moze suvisiet aj so srdieckom.

bibistec
13. okt 2012

chod k lekarke moze to suvisiet so srdieckom alebo to moze byt aj rynardov syndrom neviem ci pisem spravne to trpnu ruky aj hlavne od zimy je to strasne ale nic vazne. opytaj sa lekarky urcite nech mas pokoj.