icon

Covid-19 u 6 mesačnej

im709vf
18. feb 2022

Ahojte. Mám dilemu, či momentálny stav dcérky uz pre istotu predbežne riešiť, alebo ešte čakať ako sa to vyvinie. Priznaky covidu došli dnes ráno, pozitivna uz bola včera. Ma teploty okolo 39 od rána, po čipku sa zníži max na 38, nižšie nejde. Odmieta pit (za normálnych okolností aj tak pije len v spanku), lenže teraz už ani v spanku. Od 12 vypila dokopy asi 130ml mlieka, ostatne všetko vyvracala. Mala uz aj hnačku, ale zatiaľ vyzerá byt "v pohode". Avšak ide noc, a ja mam strach co bude. Počkať, alebo ju dat niekam napojiť na infúzie?
Ďakujem za odpovede

kubinkovamaminka
18. feb 2022

@im709vf zavolaj si na pohotovosť. Pre istotu si zbal veci pre seba i pre malinku

im709vf
autor
18. feb 2022
dzulli1980
18. feb 2022

Je to malé dieťatko, veľmi rýchlo sa dehydruje ... má teplotu, vracia, hnačkuje, nechce piť ... ja by som nečakala, išla by som na pohotovosť.
@im709vf

kubinkovamaminka
18. feb 2022

@im709vf inak my sme mali len ,38,01st. Mala mi nechcepa kest. Skus jej dat ohriatu čistú vodu, alebo cajik, urcote si da aspon trosku, musis jej aj nasilu aspon par kvapiek.
A zajtra by mali byt teploty uz fuc. U nas to bolo 24 hodin. Ale teplota jej klesala. Skus ine cipky dat.. aj na striedacku.

im709vf
autor
18. feb 2022

@dzulli1980
@kubinkovamaminka zatiaľ dehydrovana nevyzerá byt, samozrejme ze cika pomenej, ale pravidelne. Fontanela a sliznice sú tiez zatiaľ ok, cipky striedam. Na pohotovosť som volala, veľa nového som sa teda nedozvedela, ale ani som nič iné nečakala. Mala je celkovo hypersenzitivna v puse, čiže niečo ako rehydratacne roztoky, rôzne lieky podávané cez ústa u nás nepripadaju do úvahy, všetko vyvracia aj keď chorá nie je.

diamond007
18. feb 2022

@im709vf určite počkať, veď má horucky len chvíľku.
V nemocnici sa len VYSTRESUJE a určite jej to na chorobu nepomôže. Rozhodne by som sa nenahlila a čakala do zajtra, ak sa jej neprihorsi a nezvýši teplota tak nešla nikam zatiaľ.
Kamoška toto riešila v októbri, ľutuje že išli do nemocnice keď mal malý 20h horúčky.
V nemocnici aby sa nemykal tak ho zaviazali plachtou, kanylu nenapichli ani na tri či štyri razy, takže mu dali len studenú vaňu a čipky. Nadávala že toto mohla robiť aj doma, predpísali mu antibiotiká a podpísala o dva dni reverz.

diamond007
18. feb 2022

@dzulli1980 a čo by si čakala že budú robiť malej v nemocnici?

dzulli1980
18. feb 2022

@diamond007 A kvôli čomu ma označuješ? ... písala som autorke príspevku, s Tebou nekomunikujem, tak?

lukina20
18. feb 2022

@im709vf ahoj ako bolo vyssie spomenute, mat pre istotu veci zbalene do nemocnice inak za mna znizovat teplotu, moj syn dobre reaguje na detsky nurofen to mu dam do pusinky a krasne mu to zrazi teplotu, az mam pocit, ze lepsie ako paralen cipok
Inak tekutiny urcite podavat
Inak nevolali ste vasej detskej dr? Ze ona jej nieco nenaordinovala? Lebo moj syn, ked mal podozrenie na covid (ako rocny bol v styku s pozit osobou) tak dr ani necakala kym pride vysledok testu rovno mi kazala davaj aj vit. C a v pripade pozitivity mam volat, ze by mu dala aj ine lieky.
Nastastie bol vtedy negat

im709vf
autor
19. feb 2022

Ďakujem mamičky za odpovede 🙂 lezime uz v nemocnici, dcére tečie druhá infuzia, neprijíma vodu ani stravu uz viac ako 24 hodín. V noci som volala rzp. Teploty sa podarili zrazit na 37.5 len vďaka novalginu, ale stale pokračujú. Takisto uz ma aj laryngitidu z covidu. Naozaj to netreba podceňovať, ja som veľmi rada ze som sa nakoniec rozhodla zavolať sanitku.