icon

Coxiackie vírus - ruky, nohy a ústa

mischellka47
30. sep 2013

Zdravim, ma niekto skusenosti s tymto virusom u deti.

bamato
12. okt 2015

ahojte, dnes nam bolo potvrdene toto ochorenie. chcela by som sa spytat na vase skusenosti, po kolkych dnoch zacne ustupovat svrbenie a ako, ak je to vobec mozne, ho trochu zmiernit. dakujem.

zuzkafuny
25. nov 2015

@bamato na zmiernenie asi dostaneš mastičku, ale nám nezaberala... musí to odznieť samé... tak ako to prišlo, tak to odíde 🙂 svrbenie a pálenie zhruba do troch dní by malo ustúpiť... potom sa začne lúpať koža... budeš mať pocit, akoby sa zvliekal had :D Nemusíš sa báť ani jaziev ani ničoho iného. Vyzerá to strašne, ale potom sa to vráti rýchlo do normálu... až na nechty, ktoré budú musieť dorásť...

jana242424
30. nov 2015

@bozena123
Zdravim. Dakujem vam za vas prispevok. Viem ze to bolo dávno, ale ja som po mesiaci čo mali usta ruky nohy moje deti mimochodom 21 a17 ročné dostala vraj herpes v oku. Som vydesená lebo podľa toho čo píšu na internete môze mi to poskodit oko. vy ste priklad toho že aj ked to postihuje deti dostane to aj dospelý a myslím že este nikto nevie co nás vsetkých čaká budte rada že to máte za sebou. Všeobecne to lekárov velmi netrápi trocha lepsie poznať. Vlastne som chcela vedieť ci ste to nemali v ociach.

bozena123
30. nov 2015

Nie, našťastie v očiach som to nemala, určite sa treba poradiť s očnou lekárkou. Herpes sa vyhadzuje keď je oslabený organiznus , napríklad aj stresom.Sú na to lieky Herpesín aj iné aj mastička. Priamy súvis s vírusom čo mali Vaše deti to asi nebude,no liečiť to treba držím palce. Deťom povedzte,nech sa nezľaknú ak ím začnú vyrastať z nechtového lôžka dajaké škaredé alebo prasknuté nechty. Je to dôsledok vírusu,všetko dorastie a napraví sa. Najviac ma štve,že ak to človek zažije vôbec nezíska imunitu,môže to dostať zase, Pri každej vyrážke som v pozore, Dúfam že Vám ten herpes prejde.

jana242424
1. dec 2015

Je to lepsie dakujem.
To som nevedela ze sa ten virus moze opakovat. Ste si tym ista? Ja viem ze kto pekona virozu uz je voci tomuto kmenu odolny.
Herpes sa mi postupne lieci ale som sklamana ze v lekarni nenajde clovek liek na aplikaciu priamo do oka. Tak prajem vela stastia a dakujem za odpoved.

ivet17
21. dec 2015

Ahojte.pridavam sa do klubu,vraj mam chorobu ruky,nohy,usta...mne vysli v sobotu na ruke 2 malinke pluzgiere,na dalsi den vysli dalsie 4-5, a v ustach mam asi 3 afty.tak pre istotu som zasla k lekarovi,a on mi oznamil toto. Len dufam,ze to odomna nedostanu deti a ze sato uz nezhorsi 😥

jana242424
21. dec 2015

A kolko mas rokov?

ivet17
21. dec 2015

@jana242424 ked sa pytas mna,tak mam 30

ivet17
21. dec 2015

@jana242424 ja som si myslela,ze to mam neaku alergicku reakciu...na oboch rukach mam spolu 7 pluzgierikov,Dalsie nevidim,ze by vychadzali,hadam to bude v poriadku..

zuzkafuny
22. dec 2015

inak sa to prenáša slinami... môj starší nosil rúšku cez ústa... pre istotu... 🙂

jana242424
22. dec 2015

Ano slinami preto ich je tak vela pocas prepuknutia choroby. Prajem skorw uzdravenie. 30 je dost vysoka vekova hranica vzhlafom na to ze to vraj postihuje iba deti. Dufajme ze k nam uz nic horsie nepride. Moje deti si to odtrpeli maju 20 a 17.

jahodka11
22. dec 2015

@jana242424 nam tiez dr povedal, ze sa neopakuje tato choroba a mensi syn ju mal uz 2x!

jahodka11
22. dec 2015

@bamato nam sa to nepodarilo nijako zmiernit bohuzial, najhorsie boli prve 3 dni, potom uz pohoda..

ivet17
22. dec 2015

@jana242424 neni som si ista,ze mam tuto chorobu..tu v uk,povedia hoci co,len aby to nemuseli neako riesit. Alebo mozno mam len neaku ,,lahsiu,, formu. Pluzgiere mi viac nevysli,zda sa mi,ze sa hoja.uz to ani neboli.( len to nechcem prekriknut). A to mi doktorka ziadne lieky nedala,ani masticku na ruku,iba ustnu vodu

bozena123
16. feb 2016

Vírus gradoval 4 dni potom to začalo ustupovať. celé to trvalo asi 8 dní, Dozvuky mesiac. Kompletne sa mi zlúpala koža z rúk a nôh. Takým spôsobom,že keď som kopla do paplóna zliezla mi koža z palca na nohe komplet ako hadovi. Nová koža bola na dotyk veĺmi citlivá Nehty boli narušené. Trvalo dlho kým odrástli. Všetko sa to zahojilo úplne. na tento výrus nie je imunita. Už som zažila všeličo.toto a črevná chtípka bolo najhoršie. chcela som radšej umrieť. Neviem prečo to u mňa malo taký hrozivý priebeh. Nie každý to má tak intenzívne a deti to znášajú v pohode. Všetkým čo to zažijete držím palce. Treba to len vydržať a pomôcť si dostupnými prostriedkami. Antibiotiká sú tiež dobré. Nezničia vírus ale pomôžu prekonať pridružené problémy. Veľa šťastia.

zuz02
16. feb 2016

@bozena123 no nezavidim. Aj moje dve deti prekonali minuly rok tuto chorobu, ale mali ovela miernejsie prejavy. Aj ked po chorobe mi lekarka kazala dodrzat setriaci rezim a vela vitaminov kvoli narusenej imunite.

okana7
3. máj 2016

Ahojte, u nás to priniesla dcérka zo škôlky a za dva dni to chytil aj synček a za ďalšie dva dni aj ja - tehotná v 17 týždni. Dcérka to mala hlavne na rukách, na stehnách, ritke, na chodidlách trochu a trošičku pod noštekom. Jej keď som dala betadine, tak to boli muky, museli sme umyť, fenistil krém nič moc a najlepšie jej sadol Tennna hermal. Ale keď ju to prestalo bolieť, tak už som ju nepotierala, len keď sa vyrážky usušili dávala som jej na to kalciovú masť a pekne sa jej to hojí. Má to už asi 6-deň a tvárička je už pekná, aj nožičky, len ruky ešte sú škaredé. Malý to má horšie, ten to má asi po celom tele a najhoršie na tváir, na ušiach, okolo úst a ešte aj okolo očí. Tomu asi nepomáha nič, stále ho to bolí, ale teraz už menej. A já som myslela, že to nemôže byť až také strašné, keď mi mrnčali a nechceli sa natierať a musela som ich nosiť a teraz, keď som to dostala aj ja, tak mám pocit, že ja to oveľa horšie znášam ako deti. Mám to už tretí deň a idem umrieť, už ani chodiť nemôžem a nič nepomáha. Hrdlo už tak nebolí ale to svrbenie a pálenie na nohách a rukách, idem sa zblázniť. Dúfam, že bábätku sa nič nestane, čítala som, že to nie je nebezpečné, horšie, keď sa dieťa nakazí pri pôrode..

renatka3030
1. júl 2016
renatka3030
1. júl 2016

Ahojte....Ja ma tiez tuto chorobu .dostala som to od deti ale zatial mam pluzgieriky v ustach a na vhodidlach sa mi robia bolave flaky....mala som horucku 1den a dnes len bolenie hlavy.Chcem sa spitat kolko trva tato choroba ...mam ju dva dni a uz nevladzem...

bozena123
1. júl 2016

@renatka3030 Prvé 4 dni to stúpalo a zhoršovalo sa to potom to už ustupovalo každý deň mi bolo lepšie. Ja som to mala silné tak som dlho liečila dôsledky ,ale inak do 7-8 dní by si mala byť fit

renatka3030
1. júl 2016

Uz teraz to nevydrzim....stipu ma chodidla a svrbia ruky jak slak a o ustach nehovorim....mam z toho strasnu zimnicu.....

jarmilazel
1. aug 2016

vnučka to mala a to práve v čase, keď išla dcéra do pôrodnice.... vracala sa domov s bábätkom a s obavou, aby to aj novorodnec nedostal. Vnučka sa nemohla s bračekom ani zvítať :( Ale pomerne dobre to znášala vnučka /2 a pol roka mala, máj 2016/, vnúčik to nedostal, zať len s boľavým hrdlom teplotou obišiel 🙂

janushka
3. aug 2016

Och a mij 1 a pol rocny syn si to priniesol z nemocnice. Dali nas na izbu s chlapcom, ktory toto ochorenie mal. Az neskor sme sa dozvedeli, co ma. Fajn, ze?

sense
3. aug 2016

@renatka3030 prvyktat mala dcerka vyhadzane usta az po hrdlo a vysoje teploty asi tri dni poyom to zacalo ustupovat, druhykrat to mala bez teplot, plne usta ,mala na nohach aj rukach trvalo to cca sedem dni co nemohla jest potom sa to zlepsilo

kikuseliska
11. aug 2016

Ahoj mamičky...Dnes sme prisli od dr ze mame tento vírus.a chcem sa spytat ci mozem deturence kupat a mozu chodit na dvor ...dakujem za info dr nic nevravel

malaikasana
11. aug 2016

@kikuseliska ahoj aj moj maly to ma od vcera,a bola som s nim na dvore levo je neudrzatelny, sice chodi obkroccmo bo cele stehna ma spuchle a nechutne vysypane,ale uz bez teploty aspon...

sense
11. aug 2016

@kikuseliska my sme chodili von na terasu nie medzi deti...

kikuseliska
11. aug 2016

@sense a kupat

sense
11. aug 2016

@kikuseliska aj som ju kupala resp sprchovala mala to v lete nemohla som ju nechat taku ale je pravda ze ona to mala hlavne v ustach po nohach a rukach mala par vyrazok...

kikuseliska
13. aug 2016

@sense dakujem aj ja som osprchovala...ale uz sa robia take chrasticky