Coxiackie vírus - ruky, nohy a ústa
Zdravim, ma niekto skusenosti s tymto virusom u deti.
@matuskova003 Joj prepac....) zabudla som dat zavnac. Dakujem za odpoved
chcem sa spýtať: všade čítam že sa na to nedávajú ATB a nám dnes predpísala OSPEXIN a sprej Neocide,neviem teda či mám začať dávať ATB,pred týzdnom jedne dobral....ale zase nechcem niečo zanedbať...
@gianni Nam dr povedala ze sa na to nic nedava. A maly ani nic nebral a vpohode to zvladol.
asi skúsim nedať a len keby sa to zhoršovalo tak nasadím ATB...
syn to mal 8 rokov dozadu, ešte nevedeli ani poriadne o čo ide, ako rýchlo prišlo, tak odišlo, tiež sme nič nedostali (lebo nevedeli čo by mu dali) bolo to strašné, keď ani slinky neprehĺtal ale ako rýchlo to prišlo, tak aj odišlo
hehe, otravuje ma tu malá, som si nevšimla, že som to vetné spojenie použila dva krát 😀
my sme mali tiež aj ATB.. tento syndrom sme mali spolu s bacilom v hrdle cela rodina.
no dnes to dostal aj starší syn,ma porazí,už aj sebe kontrolujem ruky či to nedostanem... 😒
joooj baby tak dnes om to aj ja chytila od deti, idem sa zblaznit, najradsej by som si ruky odsekla jak to svrbi a aj cela hlava, najprv osm sa zlakla ze mam vsi ze dakto donesol zo skolky ale potom som videla ruky a tie pluzgieriky no hned som vedela :( mam davat len ibalgin a dithiaden, ten nemam tak som si dala zenaro co berem na alergiu, snad pomoze :(
Mam ale otazku detom to uz preslo uz su ok, len teraz ja sa trapim, mozu to znova odo mna chytit alebo maju nejaku kratkodobu imunitu voci tomu?
zacalo nam to ako angina a hen co je z toho :( najradsej by som teraz tri dni prespala a zobudila sa ok, sa bojim ze mi vlasy vypadaju jak sa skrabem
Moje dvojicky to maju tento rok uz druhy krat. Prvy krat som to mala aj ja a manzel. Teraz dufam, ze aspon nas dospelych to obide. Cakam, este sme v inkubacnej dobe.
Svrbenie je typickejsie pre dospelych, deti to maju vraj bez svrbenia. Ja som skoro vyskocila z koze, pomohlo mi drzat ruky a nohy v chlade (studena voda, lad alebo studene bloky.Hlava ma ale nesvrbela. Deti to znasali hrozne, jedli iba mliecne kase (studene) asi 5 dni. Po kazdych 3 hltoch kase vyplachnut usta hltom vody.Pri kazdom jedle plakali a tiez slintali kade behali. Pluzgieriky mali okolo ust, ruky, nohy a aj zadok (Kukni foto). Koza na rukach a nohach sa nam vsetkym lupala asi mesiac.
Netreba na to nic, urcite nie ATB, lebo je to virus a ATB na virus nepomahaju. Treba kontrolovat teplotu ak je vysoka (my sme mali hroznu). Nic ine netreba, iba vydrzat.
Deti to od teba nechytia znovu, lebo maju na to imunitu. Kedze tuto chorobu sposobuje cely rad Coxsackie virusov, mozes ju dostat znova, ak sa bude jednat o iny podtyp tohto virusu voci ktoremu imunitu nemate.
Musim, ale povedat, ze moj syn ma teraz ovela lahsi priebeh choroby ako prvy krat. I ked usta ho bolia asi dost, lebo zase papa iba kasu ☹
Ahojte, potrebujem poradiť, decká mali pred 1,5 týždňom túto chorobu ruky nohy usta, dostali to zo školky, a teraz pár dní majú takéto prstíky na nohách a na rukách, stretli sa ste s takýmto podobným? Môže to byť z tých pluzgierov, alebo je to niečo úplne iné. Nerada by som išla s dvoma deckami za lekárom zbytočne, keď sú teraz čakárne plné chorých detí, ďakujem za každú radu
@jazmina83
Moje deti mali tento virus na zaciatku oktobra, a stalo sa to iste. Pluzgiere vobec nemali ani na rukach, ani na nohach, ale teraz sa im koza supe.
Dcere menej, synovi trochu viac, ale nie az tak silno ako tvojim detom ☹
Ja som tu kozu, ktora odstavala, opatrne odstrihla. Kedze dceru musim kremovat celu, tak som jej nakremovala aj chodidla (ona to mala skor na patach).
Podla mna to vyzera horsie, ako to je... Chvilu to potrva, kym sa to vsetko zosupe...
Tú inkubačnú dobu mám počítať od kedy sa vysypal alebo od kedy mal teplotu??
Dievčatá my máme túto chorobu od piatku, tento piatok chceme ísť K našim asi tri hodinky cesty myslíte že môžme ísť? Máme sa vyhybat deťom?
@elizabetha905 tento virus je dost infekcny podla mna...no nasa mala to 1x ked mala niesla dost zle,ked to mala 2x tak to oblo omnoho lepsie....ja by som pockala ako na to bude maly koncom tyzdna
Nasa mala je chora od soboty. Zacalo to vysokymi teplotami, kaslom, soplikmi... Doktor povedal, ze angina. V utorok vecer zacal vysyp na nohach, chodidlach, rukach, bedrach, ritke, tak sa diagnoza zmenila na ruky, nohy, usta. Prosim vas, nikde som sa nedocitala, ci je normalne zvracanie. Betka zvracala vcera vecer a dnes rano zas. Neviem ci to pripisovat tejto chorobe alebo radsej ist k doktorke.
Moja mala 8,5m to mala pred 2t. Skoncili sme na Kramaroch na infekcnom. Dostala 2x infuziu a potom uz choroba zacala ustupovat. Mala 2 dni vkuse 39,5 ºC a nedalo sa to zrazit. Neskutocne plakala a poriadne sme ani nespali...bol to des ☹. Chytila to od syna kt.to priniesol zo skolky no jemu nic nebolo. Je to infekcne cuze sa to prenasa dotykom a este aspon 2t sme sa vyhybali kolektivu. Uz je ok len pomaly miznu tie chrasticky a supe sa koza okolo prstov. V nemicnici vraveli ze je to choroba tejto sezony. Dufam ze uz si tym viac neprejdeme....hnus...drzim vsetkym palce a ozaj na to ziadne lieky nie su...treba vela tekutin...drzre sa
Ahojte tak už to máme aj my. Ale nemáme vôbec teplotu. Len vysypané nožičky,pár pupáčikov na ručičke a ritke. Pri ušku dva pupáčiky. Ale dnes sme tri krát vracali. Môže zvracať z tej choroby?
Maminy cca pred mesiacom a pol som pisala ze sme to mali ale mali sme stastie lebo nas to len lizlo. Teraz to mame zase ☹ plus hlieny.. Ale teraz to mame ooovela horsie vysypany je po celom tele, teplotu mal a okolo pusinky to ma najhorsie. Dnes mu na to uz dam tekuty puder ale tie cervene bodky z celeho telicka mu asi kedy zmiznu? neskrabe sa ani nic len okolo pusinky to ma hrozne a este jedna vec on ked spinka tak ma dudku cez den vobec nemal, v noci sme mu ju nedali a strasne plakal a nie raz, budil sa s placom a nad ranom si ju dal myslite ze na noc (nie celu len ked bude velka kriza) by ju mohol mat ?
Este sa chcem opytat malo to niektore dieta po celom tele ? lebo my to mame naozaj vsade, tie cervene bodky..
Ahoj, som dospelá žena. Pracujem v nemocnici a práve som prekonala toto nepríjemné, vírusové ochorenie. Najskôr ma začalo veľmi bolieť hrdlo, už som mala veľa krát chrípku, ale tákúto bolesť hrdla som ešte nemala. Nemohla som vôbec prehltať a jesť. Potom nastali zimnice, horúčky, ale stále som si myslela, že je to chrípka. Keď som sa ráno zobudila mala som vyrážky na rukách a na druhý deň na nohách.Veľmi to svrbelo, bolelo. Nepomáhal ani Dithiaden tbl. a ani Hydrocortisonová masť. Ledva som prišla k lekárovi, lebo na nohách vyrážky veľmi boleli. Lekár mi hneď povedal, že som to dostala od nejakého pacienta, predpísal tbl. Isinoprinosine, ktoré mi veľmi pomohli, ale najviac Vám odporúčam máčať ruky a hlavne nohy v REPÍKU, tomu vďačím za všetko, keďže som musela chodiť do práce a nemohla som ísť na PN. Dúfam, že to už nikdy nedostanem.
Ahojte,moji chlapci mali vsetci anginu,no jeden z nich pravdepodobne aj tuto chorobu,mal vsak len zopar pluzgierikov(uplne mini)na nohach..dalsi to nedostal vobec,aspon zatial a to preslo uz 5dni od kedy su spolu.ja som si vsimla,ze ked zacal brat antibiotika;tak na druhy den akoby ta choroba ustupila..ale pokial virm,na virusove ochorenie atb nezaberaju,neviem vsak ci este cakat,ze ochorie aj zvysok a ku vsetkemu som tehotna :/
No... aj nás to chytilo... starší už sa preliečuje, chodil s rúškom po byte aby nenakazil mladšieho a teraz to lapilo jeho... starší to znášal prvé tri dni od výsypu strašne zle... len dúfam že príznaky pri mladšom budú kus jemnejšie ke´d má aj lepšiu imunitu... nič príjemné. Len dúfam že mňa to obíde :D
ahojte maminky. moji chlapčekovia maju na tento virus extra "strastie " :( minuly rok v lete ho najprv chytil polrocny synček , po tom ako prestal prijmat potravu nas hospitalizovali, mal to hrozne, chytil to vsak aj starší a priebeh Vam ani nejdem opisovat .... rovnako tak ho hospitalizovali takze som ich tam mala oboch. cistili mu pusu na ORL lebo nevedel papat, kozna mu davala maste a samozrejme že im obom zišli aj nechty .
Tento rok v lete opat. ale už som nedala virusu šancu 🙂 v Bioobchode som kupila kolostrum z kozieho mlieka v tabletovej forme , Vitamin C z Bioobchodu s vytazkom z hroznovych jadier, B complex , Florsalmin na dezinfikaciu pusiny a nasilu som im obom cistila, Mladsiemu sa ani nestihli vytvorit v puse afty . dookola som ich tym dopovala, chlapci mi po styroch dnoch ani nevedeli že niečo im bolo . doležité je podchytit to v začiatkoch , určite Vam odporucam vsetko čo som uvidela vyssie . niekedy je ten priebeh lahky, my sme minuly rok prezili peklo ... :(
Ahojte,no uz aj mna to chytilo,co som o tejto chorobe ani netusila..dakujem googlu a modremu konikovi 🙂 mam 24,prichadzam do kontaktu s detickami veeelmi malo...takze som to chytila od niekoho dospeloho,ci ako to mamchapat? Prieb rovnaky,ako to tu maminy opisuju...horucjy,bolest hrdla,malatnost,...a na treti den cervene pupence (a to som si myslela,ze mam alergiu) zatial sa to prejavuje len na nohach a rukach,aaale strasne to svrbi az mi je do placu - chudence deti....
Ja som písala 21.08. že to lapli obaja moji chalani... Mladšieho to našťastie naozaj len lízlo, mňa obišlo, ale chúďa starší Michalko, tomu už začínajú zliezať nechty na nohách a jeden na ruke už mu zišiel... on to mal strašné... tak sa len liečte mamky a dietky 🙂

@gianni moja dcerka to ma a noci fuuu ani poradne nespime