Coxiackie vírus - ruky, nohy a ústa
Zdravim, ma niekto skusenosti s tymto virusom u deti.
@renatka3030 ma to uz aj na nohach a to nemozem ist s malyn k dpktorke mam ist rovno do nenocnice 😐
No nas poslali domov nič nerobili ...iba nám kázali sťahovať horúčky ak sú podávať na hrdlo proti bolesti .....proste takto sme fungovali ...je dobré kloktat vodičku na hrdlo ....v lekárni poradia je toho viac ....alebo najlepšie čo zahojí je voda prevarena z rumanceka ....a kúpali sme sa v hypermangane ,lebo nám začali praskať tie pľuzgieriky aby to bolo dezinfikovane....od v tedy si dávame pozor čo chytíme.🙂
@renatka3030 no vsak poobede okolo 3 dem vysledny vedikt 🙂
No hlavne budem držať palce aby ste to do dobré prežili ......veľa kloktat .....dajte vedieť ako pokračujete ....snáď to tento rok nechytime ....dakedy deti behali špinavé a bolo dobré .teraz sme si tu nechali priniesť baktérie ktoré nenicime imunitou ale oni ničia našu imunitu ....nebudem viac rozoberať ,lebo sa rozčúlil .určite vieš akoto myslím a to nemusím byť ani rasista ....stačilo mi keď dieťa migrantky išlo kusat moju dcéru v DM v Rakúsku a tie špinavé paprce ...no fuj .hocikde sa nám to vyseru a potom nám to ide do pitnej vody ...juh nekomentujem bude ešte horšie.
Ahojte baby, viac o viruse si mozete precitat aj vo WIKI. Su tam aj skusenosti iných mamiciek pod clankom.
https://www.modrykonik.sk/choroba-ruky-nohy-usta/
aj ja som to chytila od mojej dcerky, od nas neter a od nej svagriny. Synovec to chytil v detskom bazene na krete a za par dni aj moja sestra od neho. Takze je to sice detske ochorenie ale moze kludne napadnut aj dospelých.
Drzim moc palce. Co som sa dozvedela pri pisani clanku o tom, tak brat vitaminy skupiny B a C, nieco na podporu imunity. Ak je velmi zly priebeh a je dieta hospitalizovane, tak sa davaju aj antivirotika.
tu je este odkaz na moj clanok https://www.modrykonik.sk/blog/nelinkabublinka/article/hlava-ramena-kolena-palce-alebo-ruky-4m8jri/
Ženy, chcem sa spýtať, som sa nikde nedočítala.....tá choroba ruky, nohy, ústa...dá sa to dostať aj dvakrát, resp.viackrát v živote? Mám na mysli skôr dospelého......Kedže po prekonaní väčšiny inf. detských chorob ostáva imunita.....ako je to s týmto? Ďakujem.
Ahojte no tak potvrdene mame ten virus nohy ruky usta .. 😊 niesu to kiahne 😊
@janamexico - tak skore uzdravenie, je to hrozna pliaga. najhorsie co ma v zivote stretlo a to som preskala toho dost. ja som mala hrozny priebeh. ☹ a aj si sa pytala na virus a tehotenstvo?
@reklamka ahojcek no maly len mal dva tri dni vysoke teploty a potom uz nic kupala som ho hypermargane natierala tek.pudrom a dnes uz nic nema zajtra ideme na kontrolu lebo uz nic nema od utorka je doma
Pytala som sa svojho gynekolaga a povedal ze baby uz je vyvinute takze uz by to nemalo ublizit ale idem do poradne 6.7 takze uvidime dufam ze vsetko bude v poriadku ☹ teraz som ja co umiera od bolesti ...😖 zuby naco ich mame ked tak svinsky bolia...😢
@renatka3030 az teraz som citala tvoju spravu ja som.zila 10 rokov v mexiku moj syna a manzel su mexicania a poviem ti nikdy sme to mam nic take nechitili niesu to len migranti ale mi slovaci niektori nevieme co je to dostatocna hygiena velmi sa ospravedlnujem za gramaticke chybe mne kamoska hovorila ze to je z piesku od maciek
moze byt jasne ze aj mi slovaci ale mala mi vôbec nechodi do piesku takze z toho urcite nie....boli sme v bojniciach .
Moze to byt z hocico je mi to jasne ..🙂😉
No dufam ze to mame uz za sebou az take hrozne to nebolo ale dufam ze stacilo 🙂
@janamexico moje deti to dostali z piesku, lebo nikde inde sme v tej dobe neboli iba na ihrisku kazdy den a odvtedy formicky do piesku maju doma v zakrytom pieskovisku a na ihrisku max pohojdat a smyknut.
@lucyivo aj ja si myslim ze je to z piesku lebo mali tam bol dost casto
8
Ahojte 🙂 tak moje deti si priniesli túto chorobu z detského tábora ☹ mladší je na tom horšie a staršia o kúsok lepšie...Teploty a aj výsyp v ústach začali v sobotu večer. Dievčatá neviete koľko im to bude trvať? Koľko teplotovali vaše deti? Malého mi je strašne ľúto, má to aj na dlaniach a trocha aj na prstoch na nohách a bolí ho hlava a vlastne všetko, lebo on je taký chlap, že keď zbadá škrabanec, tak "umiera" 🙂
@reklamka fúha...je to veľmi individuálne asi...Dcérka to zvláda fajn, tá už mala včera len jemne zvýšenú teplotu a má len ústa vyhádzané, ale malý ten má už štvrtý deň teplotu (síce max do 38,5), ale je úplne o ničom. Už druhú noc spí hodinu a potom sa hodinu mrví a všetko ho bolí ☹ a takto je to celú noc na striedačku ☹ už by som chcela, aby mu to prešlo 🙏 hrozný pohľad na neho, keď on je taký živel neposedný a teraz len leží ☹ A vy ste to chytili od nich kedy? Lebo už je tomu 5 dní a "chvalabohu" nikto z dospelých nič nemá...Snáď to tak aj zostane 🙏
Chcem len napísať našu skúsenosť s touto vírusovou chorobou, lebo by mi to ani vo sne nenapadlo a fakt netreba podceňovať všetky vírusové ochorenia ☹ ako som vyššie písala, tak moje deti si priniesli z letného tábora chorobu "Ruka, nohy, ústa", dcére to do 48 hodín pekne prešlo a malý ten bol stále malátny, apatický...pluzgiere mu už po 2 dňoch pomaličky mizli, ale teploty stále boli (38,2) ☹ sťažoval sa na bolesť chrbátika a hlavičky, tak som s ním šla znova k dr. a nakoniec sme skončili na infekčnom so zápalom mozgových blán 😢 ešte sme stále v nemocke, ale každým dňom je na tom lepšie a lepšie, čomu sa veľmi teším 🤗 a v piatok by nás mohli už konečne pustiť 🙂
@reklamka ono je to aj vecou imunity, lebo dcéra z toho vyviazla pekne do 48 hodín a malého to zmohlo...i keď cez zimu nebol on vôbec chorý a dcéra brala asi 3x atb...nechápem tomu!
Ale on bol aj vyčerpaný asi a tým pádom oslabený celý organizmus. Lekárka mi vravela, že takýto vírusový zápal mozgových blán môžu detičky dostať aj z bežnej hnačky... ☹

@tslobik uz to ma vsade aj na usku chrbte rukach len nie na tvary a v ustach ☹