Coxiackie vírus - ruky, nohy a ústa
Zdravim, ma niekto skusenosti s tymto virusom u deti.
Mozete jej davat preventivne nieco na imunitu maleho to ani nesvrbelo vlastne to mal aj na.perach znutra to ho bolelo hrdlo repik budte radi ze ro nema vsade a ze vraj je to nakazlive teda infekcne ja som.v tedy bola v 3 mesiaci tehu alene nechitilo ma to pisu maminky co sa ties nakazili.😔
@janamexico no presne...vysoke teploty tiez 3dni...no na tele stale nic...ze to ma v ustach,chudatko,ale dnes uz pekne papa...uvidime... to je riadna potvora tato choroba...1x som o nej pocula a to mam uz dve "velke"deti..
@sonulka8 my sme o tom poculi iba teraz ze vraj je to medzi detmi normalne nieco s hygienov nevuem ako velmi je to nakazlive ale mna v 3 mesiaci tehotenstva to neinfikovalo a to som mohli syna natierala ja😊 my sme asi ten lepsi pripad lebo som citala kde pusalu maminky ze to strasne boli.No nikde nieje povedane ked dieta to chyti raz uz ma imunitu poznal ludi co mali dva krat kiahne 🙂 budem dufam a vee ze to tak nebude😊
Moj syn mal pred 3 tyzdnami,vyssie su fotky.2 dni horucky + stazovanie sa na bolest bruska potom na bolest hrdla,tak jemne vyrazky na rukach a okolo pusi, na 3ti den uplne vysypane hrdlo + nohy a na dlaniach a slapajach cervene flaky, nechcel nic jedt ani pit, po 2 dnoch sa to zlepsilo.Ostali flaky po vyrazkach ktore miznu a momentalne sa mu lupe pokozka na slalajach.Vsetko som prala a vydenzufikovala.Dcerka a my sme sa chvalaBohu nenakazili.
@janamexico
@mibi41 strasna pliaga toto..och 😠 mala uz bez teploty dnes cely den..zatial sa ani nevysypala..ale stale som v pozore...
@sonulka8 bud kludna uz sa to straca nemusi sa vyhadzat vsade bud rada no to do 4-5 dni zmizne ☺ale verim ti mi mame teraz prezmenu koprivku 🙂
@janamexico panimoji...ze koprivku...och..drzkajte sa aj vy 🙂
@sonulka8 dakujem velmi pekne suchym.pudrom natierame ale uz je to lepsie a co vy ako ste na tom 😊 dafam ze dcerke je uz lepsie 😊
Baby aj my mame tuto chorobu..vcera teploty nad 39,5 nedarilo sa nam to zrazit a dnes sa vysypal teploty klesli. Nam nekazala kupat len zvysit B a C vit. Bojim sa ze to dostaneme ostatni a neviem ako budem fungovat ☹
@mravvcek ked to dostaloj syn bola aom v 3 mesiaci tehu teraz som 34 tyzden a nenakazila som sa aby sa to rychlo schlo potieraj tekutim pudrom rychlo to vysusi a zabrani svrbeniu teplotu mozes zrazat paralen + detsky nurofen ale skudit naprv obklady voda citrinova stava a pokladat na zapastie a kotniky 😉
@sonulka8 ahojcek ako ste na tom.malinkej je uz lepsie 😊
@janamexico ahojky..ano uz lepsie..obcas sa jej spravi niekde vyrazka,no na druhy den zmizne...zadocek bol na tom horsie,ale uz sa to zlepsuje..starsi synovia mali min.tyzden teploty vysoke dva dni,vyrazky zatial nie...dufam,ze sme z toho von 😒
@sonulka8 drzim palceky aby sA to Zlepsilo mozes nasadit vitamin c preventivne☺
@huahua vobec nam sa sulu nozky do teraz a to su uz vyse 4 mesiaciu natieraj mastnym kremom mozes sj repikovym ale bnieco podobne pre deti nic sa nefeje 🙂
my sme mesiac po tomto viruse (mali obe dcerky ) a az teraz sa im prestavaju nozky supat ale neboj k lelarke nemusis nasa dr.nam poradila modru indulonu 😉
@janamexico
@daanuska ďakujem vam za odpoveď, trosku ste ma ukľudnili. 😘
A je este stále infekčná, ci uz môžeme normálne fungovať? Mne bolo povedané, že pokiaľ nezmizne posledný pľuzgierik a tie u nemá, len toto...
@huahua uz to nieje bohvie ako je to infecne lebo ked to mal moj dyn tak ja sommala 4 mesiace mydlim tehotna a vobec ziadny pluzgirrim som nemala 🙂 ale uz to nirje infecne moj dyn sa cupe do teraz a to mal po celom tele viac menej aj v pusinke ☺
aj naša najmladšie to teraz v sobotu dostala...v pondelok sme boli pri dr. potvrdila že je to ten virus, tiež som o nom nikdy nepočula...ale už sa jej to pekne hoji
@katulkakatka super drzim palceky a skore uzdravenie 😀
@janamexico dakujeme
Ahojte zienky,moj syn to pravdepodobne dostal teraz,5 dni pred,vcera len horucka,dnes zvysena teplota a vecer male dobky na dlaniach,nohach. V noci sa uz skrabe,tak som mu supla fenistil. Rano budem kontaktovat lekarku,no myslite,ze na vianoce mozeme ist k babke aj spat? A pocas choroby ist k babke na varovanie,ci radsej neopustat byt? Co by ste mi poradili? Dakujem Bib.
@biba ze braj je to infecnr mne hovorila detska lekarka ja somsa nenakazila ale baby co pisali talze su aj take co ano st.rodicia maju oslabenu imunitu ja by som to neriskovala 🙂
@biba od mojich deti to chytil muz a mal to fakt strasne - ruky pluzgier na pluzgieri, prve dni mu uplne trpli, boleli ho, svrbeli... v hrdle mal kopec vyrazok, boleli ho mandle, nevedel prehltat... zlepsovat sa to zacalo po tyzdni. Toto by som nepriala nikomu. Deti mali v pohode priebeh, mladsi par vyrazok (ani by som im nevenovala pozornost), starsia trochu viac, hlavne okolo ust a obaja den pred vyhadzanim teploty. Ja som to nechytila (a som s nimi nonstop, kedze som na rd), ale urcite by som neriskovala, ze to niekto chyti - u nas neboli absolutne ziadne navstevy.
Ja som tiez horsiu chorobu asi nezazila. Chripka je nic...

@sonulka8 my sme najprv mali jeden pluzgierik na prste potom som.niakom o tom citala na intermete a prisla som domov maly to mal uz vsade moze sa stat ze to bude mat iba v ustach a mal take flaky po nohach teda chodidla.ruky prsteky po mesiaci na to sa mu zacala.osupavat kozicka na tom mieste kde mal pruzgierily vy mate asi ten menej vazny stav maly maj naprv 3 dni vysoke teplo 😐