Cvičenie na držanie hlavičky
Poradite nejake cvicky na drzenie hlavicky? Maly ma 5 tyzdnov a nejak mu to nejde. Na nete som ich nasla len par
uplne staci davat ho niekolko krat denne na minutku dve na brusko
pofiderne cviky z netu by som neskusala..
@zuzana9393 Tu si popozeraj, co zvladaju priblizne deti. Ale to len tak orientacne.
https://mamaaja.sk/kalkulacky/vyvoj-dietata-mes...
Dcérke sme kúpili takú mini knižku s farebný kontrastnými vzormi, dali sme ju na bruško a knižka ju zaujala, snažila sa sama držať hlavičku a pozerala na obrazce v knižke.. ale to stačí zo začiatku pár minút, dlho nevydrží, to si postupne zvykne
@beata_k doktorka povedala, ze mu dame este tyzden cas, ak ju nezdvihne posle nas na neurologiu kde nam ukazu nejake cviky. Preto sa pytam, ci niekto tie cviky nepozna.
@zuzana9393 Mesacne dieta sa este len pokusa dvihnut hlavu, nie ze ju ma udrzat. Ved je toho plny net. Ja teda neviem, ale pouvazuj nad zmenou lekarky.
https://mojapediatria.sk/blog/51
@beata_k preco? Podla mna je vzdy lepsie s dietatom zacat cvicit, ako to zanedbat. Ved su to len nejake polohy, kde si to dieta trenuje. Prvy syn uz v 2 tyzdnoch drzal hlavicku neporoznatelne lepsie ako tento. A dalsia vec, my si tu s detskymi doktormi moc nenavyberame
@zuzana9393 2 tyzdnove dieta ti drzalo hlavu ked bolo na brusku?
@zuzana9393 ide o sutaz? preteky? rekord? naco dieta tlacit do niecoho naco nie je zrele? bud rada, ze je zdrave a uzivaj si ho aky je - iny nez prvy syn
@beata_k ano, nepamatala by som si to, ale mam fotku. A v telefone ukazuje aj datum, takze viem ze mal 2 tyzdne. A ja neriesim ziadne preteky, nic proste su polohy,ktorymi deti tu hlavicku trenuju. Okrem polohy na brusku... To je cele co som chcela...
@zuzana9393 ok. Ja len, ze je normalne ak este nedrzi.
Cviky poradit neviem, ale tak ukazu ti.
@karhu nie, absolutne nie som v tomto sutazny typ 🙂 len proste su polohy kde to dieta cvici. Aj ty ked chces mat lepsie svaly na zadku, tak ti nepomoze na nom len sediet. Podla mna s tym jeho krkcikom je to rovnake. Proste potrebuje rozhybat a nabrat silu.
Okrem polohy na podložke, keď leží na brušku, ho môžeš držať na rukách, pričom na jednej ruke je na brušku a druhou rukou ho pridŕžaš. Hlavičku nedvíhaš, to robí bábätko samé, na pár sekúnd a znova si odpočinie. Ide o tzv. polohu na tigríka. O týždeň, keď pôjdete na kontrolu, Ti dr. dá inštrukcie, ako ďalej.
@zuzana9393 A to si ju ani trochu nezdvihne? Ani na par sekund?
@andreatytler ked je na rovnom povrchu tak vobec. Iba ju otoci, ale normalne ze by sa pozreo dopredu to nie. Ked ho mam na hrudi a som o nieco opreta, tak ju vie dvihnut.
@katkamatka7 praveze, na kontrolu ideme az o mesiac. Mam jej len zavolat, ak ju nedvihne tak pojdeme cvicit.
@zuzana9393 Ukážu ti vojtovku, to sa potrápite dosť. 3-4krát denne. Deti pri tom väčšinou plačú.
@zuzana9393 Aha, ak vobec nezdvihne, tak to treba riesit. Nema hypotoniu?
Je velmi dobre ze to riesis a veru necakaj do dalsej kontroly. Cim skor zacnes s cvicenim, tym rychlejsie a lahsie sa vam to dostane do normalu. Chodte k fyzioterapeutovi. Nepotrebujes odporucanie. Zatial ho stale davaj na brusko na svoju hrud. To je velmi dobra poloha, lebo deti sa radi pozeraju na maminu tvar. Neskusaj ziadne cviky co najdes na internete, alebo co ti poradia. Moze to byt nebezpecne.
Odporucam namiesto vojtovky skusit osteopaticke cvicenia. Su ovela menej narocne ako vojtovka a deticky ich ovela lepsie znasaju (nas syn plakal len malokedy pri cviceni). My sme zacali v 2 mesiacoch. Syn mal hypotoniu, preferenciu na jednu stranu a hlavicku si nepritahoval ked bol tahany do sedu za rucky. Cize tam bolo dost vela veci ale stacilo cvicit 1x denne, 5x do tyzdna. Cvicenie trvalo asi 20 minut a kontorly boli len 1x za mesiac a do 4 mesiacov bolo po porobleme.
Viem o skvelej osteopatke na vychode ale tusim niekto tu spomenul ze je aj v Blave dobry osteopat.
@mauduska zacinam ho nosit, paci sa mu to, ale mne sa zdal doteraz na to malicky a nebola som si ista, ci ho mam v nosici spravne. Predsa len s vacsim dietatom sa clovek boji menej. Ale skusame 🙂

@zuzana9393 No od 5 tyzdnoveho chces vela. Jedine ho poloz na brusko. Ale zo zaciatku to bude tak par sekund, necakaj minuty.