icon

Cytomegalovírus (CMV) u dieťaťa

fifina75
13. júl 2021

Ahojte
nemáte niekto skúsenosť s liečbou CMV vírusu u dieťaťa?
Dcere ho potvrdili v moči:
vo februári mala 2500 kópií na 1ml (doktorka predpísala ževraj "veľmi účinnú liečbu" sirupom Isoprinosine). Po 4 mesiacoch
v júni mala 17 500 kópií na 1ml (doktorka na to: mierne sa to zvýšilo, tak zvýšila dávku sirupu) o tom 7-nasobnom zvýšení som sa zo správy dočítala až doma...

Strana
z2
kata305rina
22. máj 2024

@veron_veron my sme mali tisíce kópií a ako natom sme teraz netuším ,nemá žiadne príznaky , už rok bez kontroly

fifina75
autor
22. máj 2024

@foxandswan dobrý deň, my ideme na kontrolu až v októbri po roku. Naposledy nám výrazne klesli hodnoty zo 100-tisic má 10-tisic. Tak som zvedavá čo bude po roku. Dcéra berie Imunoglukan 2,5ml 3 týždne a potom týždeň pauza.

foxandswan
22. máj 2024

@veron_veron
@fifina75
@kata305rina

Ďakujem veľmi všetkým za odpovede 🙏 verím že časom sa všetci dopracujeme k nízkym prípadne žiadnym kópiam😐

Ešte by ma zaujímala jedna vec, neviete mi náhodou vysvetliť čo znamená keď sú vysoké kópie? Dieťa je viac infekčné pre okolie, má nízku imunitu, alebo ...?

lenka2813
22. máj 2024

@foxandswan dobry den, moj maly mal na poslednej kontrole minuly rok ak si dobre pamatam uz len nieco cez 100 kopii. Tento rok, ked bol v nemocnici s niecim inym, brali mu moč aj na cmv a uz nezachytili nic🙏 uzival len isoprinosine a trvalo to cca 4 roky odkedy sme to zacali riesit.

foxandswan
22. máj 2024

@lenka2813 super tak to gratulujem že sa vám podarilo dostať až na 0 🙏💪 ďakujem za info

lenka2813
23. máj 2024

@foxandswan v septembri mame este kontrolu, tak snad uz to bude v poriadku a nestupne to zas🙂🙏

veron_veron
24. máj 2024

@foxandswan dobrý deň. My sme cmv riešili intenzívne, pretože dcérka musela absolvovať dve veľké operácie. Pokial je cmv v krvi je to problém, pretože dieťa je vysoko infekčné. Na Kramároch nám dcéru nechceli kvôli tomu operovať…. Ale v Čechách k nám pristupovali ako k ľuďom a dcerku zoperovali len sme mali izolacku na izbe atd.

foxandswan
20. jan 2025

@veron_veron
@lenka2813
@fifina75
Ahojte, ako sa držíte s CMV? Ešte stále ho majú vaše detičky v moči? Môjmu synovi veľmi stúpli hodnoty, takže liečba isoprinosine aj naďalej, zvýšená dávka.. akurát čo sa vás chcem opýtať či aj vašim deťom pozastavili všetky očkovania?

papaya308
20. jan 2025

@foxandswan áno, vôbec nie je očkovaná čo som aj rada

veron_veron
20. jan 2025

@foxandswan ahoj, my sme zrovna minuly týždeň zaniesli moč na kontrolu CMV. Tak uvidíme ake budú výsledky po polroku. Očkovanie nemáme ani my. Mame ich pozastavené a musí to odobriť až Mudr Branicka. Ale tá povedala, že povolenie na očkovanie dá až keď bude dlhší čas nulová hodnota.

foxandswan
20. jan 2025

@papaya308
@veron_veron ako ste to mali alebo budete mať s nástupom do škôlky? Keď nemajú povinné očkovania? Nás to síce čaká až o rok ale nepredpokladám že sa toho CMV za tú dobu zbaví a aj očkovanie trvá nejakú dobu..

papaya308
20. jan 2025

@foxandswan v mš to neriešili lebo stihla očkovania do 1r. Nemá tie od Mmr vyššie

fifina75
autor
20. jan 2025

@foxandswan
Ahojte, my sme boli na kontrole v novembri po roku, a vírus stagnuje, klesol o mizivé množstvo, takže pokračuje v liečbe Imunoglukanom do konca marca a potom vysadiť. Kontrola opäť na konci roka.
Taktiež nieje od toho momentu očkovana a v škôlke s tým nebol žiadny problém.

foxandswan
20. jan 2025

@fifina75
@papaya308 ďakujem za odpovede.. držím vám palce, snáď ten hnusný vírus už čoskoro porazíme 😪

papaya308
20. jan 2025

@foxandswan u nás to už neriešia. Je evidovaný ako prekonany, ale stopy po ňom ostanú v krvi stále

lenka2813
20. jan 2025

@foxandswan moj bol na kontrole koncom minuleho roka a uz konecne ziadne stopy virusu v moči, dr. Branicka ho vyradila🙏🙏🙏 zda sa mi to az neuveritelne po tolkych rokoch🙈 ockovany nebol odkedy mu virus zistili, stihol dve davky hexa vakciny, v skolke to absolutne neriesili. Pokracovanie v dalsich davkach musim odsuhlasit s neurologickou. Drzim vam palce, aby ste sa tiez cim skor tejto pliagy zbavili 🍀🙏

foxandswan
20. jan 2025

@papaya308
@lenka2813 a imunitne boli vaše deti na tom ako? Iba bežne virózy? Mám dosť stres z toho ako to bude s ním keď nastúpi do škôlky, keď bude chytať infekty a žiadna ochrana očkovaním (posledné očkovanie mal v pol roku života..).. čo čakať od toho CMV, či môže niečo spôsobiť, nejako uškodiť..

papaya308
21. jan 2025

@foxandswan imunitne stále chorá🤣 ale len bežné choroby,resp iba soplila čomu pomohlo vybratie mandlí. Popravde ani by som nevedela nebyť náhodného testu,že to cmv má. Neboj, mne Dr povedala,že to má pomaly každé druhé dieťa len o tom nevie

Strana
z2