icon

Dá sa krátkozrakosť vyliečiť?

vlocka2506
8. feb 2017

Ahojte všetci! Chcem sa spýtať, či má niekto skúsenosť s vyliečením, prípadne zlepšením krátkozrakosti u detí? Je to možné, ako ste sa liečili? Synovi,5r. Dr. predpísal okuliare -2,nevidí dobre do diaľky. Zistili sme to nedávno,že niečo nie je v poriadku,keď začal chodiť bližšie k tv. Zatiaľ sme okuliare nevybrali. Bojím sa toho, že ak začne nosiť (podľa dr.stále), tak sa mu zrak zhorší ešte viac,že oči zlenivejú. Aké sú Vaše skúsenosti? ĎAKUJEM.

Strana
z2
buba987
Autor odpoveď zmazal
zuzulkazu
27. jan 2018

No minimalne co mozes urobit najst malemu ineho ocneho ktoremu veris, bohuzial mam tiez skusenost s doktorkou ktora mi viac uskodila ako pomohla a aj inym deckam, bohuzial ja som mala 3ked som k nej zacala chodit, ak svacne nespravne dioprie dietatu viac toho pokazi ako pomoze a ta moja ich rubala mirnix dirnix, takze urcite dalsi nazor aspon budes vediet na com si

sense
27. jan 2018

@buba987 ja sa tomu nerozumiem,tym hodnotam...ale odkedy ma okuliare vidi, predtym nevidela skoro nic...a diagnozu potvrdili traja lekari v dvoch krajinach...

kvetinka0099
27. jan 2018

Aj moj maly ma tiez astigmatizmus, len mame nitrianskom kraji mu zohnat okuliare 2 dni behame po optike vsade maju len par kusov a nesedia mu , a navise chce hulkove 🙂 (zelene) snazime sa mu zohnat take aby sa mu pacily aby ich nosil, len dufam ze sa mu zrak nebude zhorsovat , velmi som stoho smutna ,dufam ze sa mu to zlepsi, a ked nie tiez ta operacia ak by chcel... viete mi poradit nejaku optiku v okoli nitrianskeho kraja ?

vlocka2506
autor
28. jan 2018

@kvetinka0099 my sme vzali okuliare ake mali.nebol velky vyber,no behat po druhych okresoch nebol cas.u nas zavazilo aj odolnost ramu,takze sme zainvestovali do drahsich a nelutujem,lebo ozaj su jak z gumy🙂toho roku ma narok zase na novy ram,takze mu vyberieme ine,aby mal uz aj do skoly,ked nastupi v sept.drzim prsty,nech vyberiete dobre,nech sa mu dobre nosia😉

lucynka7
22. feb 2018

@vlocka2506 ahoj chcem sa spytat ci ste boli nakoniec aj u ineho ocneho?Prave riesim tiez mojmu malemu 4r zistili -1,75 a chcela by som to prejst aj s inym lekarom...no neviem ci mam narok ist inde.Musi byt tam nejaky casovy odstup?neviete niekto poradit?

kvetinka0099
25. mar 2018

Ja som malému nedala okuliare, očná povedala ze na jedno oko 1,70 dioptrie a druhe 0,75. Objednali sme ho inej očnej a ta povedala ze ma očnú vadu ale nie takú ako ona napísala a nie také silné okuliare ake nám predpísala, vyskúšala ho na to slabé ocko a všetko vedel povedať a a keď mu dala okuliare tak nevidel, povedala ze netreba okuliare a o pol roka na kontrolu tak ze radšej vyskúšať inú očnú.

vlocka2506
autor
25. mar 2018

@lucynka7 ospravedlnujem sa za oneskorenie.ja som bola u dvoch ocnych lekaroch a nebol ziaden problem.pri nasom v meste sme sli hned,kedze on nema vela ludi a k druhemu sme sli az o 4mes.,lebo skor nebol volny termin.nemyslim si,ze musi byt nejaky casovy interval,len musis mat vymenny listok.my teraz chodime uz iba k jednemu.

lucka11985
20. júl 2021

@andrejka1974 dobry den, zaujimalo by ma, ako je to s vasou dcerkou po par rokoch. Ake ma teraz dioptrie? Moj syn ma 5 rokov a -3,5, pritom mam pocit, ze sa mu ten zrak stale kazi. Sama nosim okuliare a zo skusenosti viem, ze minusove dioptrie sa asi tazko zlepsia, v 99 percentach sa ludom kratkozrakost zhorsuje. Aj lekar mi to povedal.Preto by som chcela mozno nejaku radu, ako docielit zlepsenie. Co vam pomahalo, pomaha.Za kazdu radu budem vdacna.

andrejka1974
20. júl 2021

@lucka11985 moja dcerka bude mat 13 rokov zrak sa nam postupne zlepsoval z povodnych prave - 8teraz - 4lave povodne - 5teraz - 3,5 v septembri pojdeme opat na kontrolu a dokonca prelepovanim raz jedneho raz druheho oka sme zlepsili aj ostrost videnia z 25 percent na 100 percent okuliare nosi stale ale pocas sportovania ich nenosi normalne sportuje chodi na karate, parkur, plavanie bez obmedzeni a vskole uplne v pohodesnimi vidi na tabulu a nesedi v prvej lavici sama lekarka sa cudovala ze sa to takto zlepsilo

lucka11985
20. júl 2021

@andrejka1974 a okuliare nosi stale? cvicite aj nejake cviky na zlepsenie zraku?

andrejka1974
20. júl 2021

@lucka11985 okuliare nosi stale a ziadne cviky nerobime

laurika554
9. apr 2022

@sense ahoj, chcem sa opytat, ako ste na tom momentalne s kratkozrakostou? moj syn je tiez kratkozraky, v 5r zistene -3, po roku o dalsiu diptriu sa mu zhorsilo. Vasa dcera zacinala s okuliarmi v akom veku? Som z toho dost zufala,

laurika554
9. apr 2022

@vlocka2506 ahoj, chcem sa opytat, ako ste na tom momentalne s kratkozrakostou?

sense
10. apr 2022

@laurika554 moja od 4 rokov... Pomaličky pomaličky sa jej to lepší teraz v lete mame kontrolu, to horšie oko sa jej zlepšilo o dioptrií, to lepšie o pol...

vlocka2506
autor
11. apr 2022

@laurika554 ahoj, momentálne sme na -4,75. Každým rokom je to horšie 😔

laurika554
11. apr 2022

@vlocka2506 a dovolujete mu pozerat tv, alebo napr, hrat hry? My sme zacali cvicit cviky, ale zatial sa mi nezda aby to pomahalo, tv tiez velmi nedovolujem, max cez vikend na den max hod rozpravky, nechcem mu zakazat uplne, lebo tiez by ho to deptalo. velmi sa bojim, pretoze aj dr. vravel, ze na take dieta su to silne dioptrie

vlocka2506
autor
12. apr 2022

@laurika554 na začiatku to tak bolo, že sme obmedzovali TV, PC, ale časom už nie. Na PC je iba v škole a mobil iba občas kukne videá, či zahrá hru(karty) na manžel.mobile. Svoj mobil dostal ešte len v októbri na 10.narodky, no používa ho len na online vyučovanie. Tv pozerá hocikedy. Teraz sú už iné telky ako kedysi, nemyslím že až tak skazia zrak. Dr.nám povedal, že ak má geneticky danú predispozíciu, tak s tým nič neurobíme🤷 Proste ak má nosiť -6, tak k tomu dôjde a je len otázka času v akom veku to bude. Zo začiatku sme s tým dlllho vnútorne bojovali a nevedeli sme si zvyknúť. Bol v rodine jediné dieťa s okuliarmi, ale teraz už nie. Manžel má síce slabšie dioptrie, no v rodine je väčšina čo má silnejšie. Tak uvidíme ako to pôjde ďalej... Ináč sú okuliarove rámy, ktoré majú sadu prídavných skiel na slnko, či pri používaní pc. Dieťa si potom len priklikne na svoje dioptrické sklíčka. Takto sme fungovali najmä v lete. Až bude viac na PC, tak potom zakúpime aj s ochranou na obrazovky. V dnešnej dobe je určite viac možností ako kedysi a je zbytočné obviňovať niekoho z toho, či zakazovať všetko dieťaťu. Náš syn to z nás vycítil, že máme výčitky a časom si hovoril, že bez okuliarov je krajší...teraz sa teší na nové dizajny, že aký bude frajer a budú za ním baby letieť 😁😎 Držím prsty 👍

Strana
z2