Dá sa vyliečiť detská mozgová obrna?
Ahojte dnes dcére neurologicka napísala túto diagnózu
Ok trocha je nestabilná na svoj vek a ešte nerozpráva ale je to predcasniatko s poriadnou hmotnosťou 500g
Som z toho na nervy .neviem ako sa k nám budú teraz všetci staviat -lekári ,skolka ci v budúcnosti škola .tuto nálepku budeme mať už do konca života alebo je možné že časom doktorka diagnózu stiahne ak sa dcéra bude zdať už ok?jej vývoj je trocha pozadu ale u týchto malých trvá veľmi dlho kým sa vyhrabu z problémov a dobehnú rovesníkov
Chce se mi brecet!🙁
@lalika123 A aky je stary? Babatko? Lebo ak pises najtazsi mozny stav,tak to by mali byt dozivotni leziaci,plienkovani,krmeni,casto pridruzena epilepsia,ale rehabilitacie to mozu zlepsit. Zalezi,ci je pritomna hypotonia alebo hypertonia a v akom rozsahu. Napr.moj brat mal byt leziak, nesamostatny a dnes chodi,sam je, chodi na zachod. Takze je to velmi indivindi a stav sa vacsinou da cviceniami aspon ciastocne zlepsit.
@iwesska má 8 rokov je plienkovani, má zavedený PEG, ces tep PEG mu výživu . ležiaci neudrží rovnováhu nič proste toje ta najhoršia choroba čo môže biť. Rehabilitácie nič moc , nôžky sa mu krivia a jeto stále horšie mal ja epilepsiju , často má aj silné kŕče len neviem či toje flexibilné kŕče alebo epilepsija lebo tosu viac druhov tich záchvatov neurologičke som ukázala video aké mal môj synček záchvat tak nevedela či toje epilepsia lebo žeto mám viac druhov ale sinček sa celìm telom napínal, triasol zosebov, hlavičku naklanal do zadu a veľmi plakal.
Čo sa týka DMO zistyla to neurológia,aj na genetickych testoch to potvrdili také dety nedožijú veľa rokou 😭

Dobrý deň mamičky mám Sinčeka ktorý má DMO typ 7 , ten najhorší stav😭 môžte mi prosím odpísať a nealko mi poradiť , aké sú priznaky ...... atď........ Načo sa mám pripraviť nescem biť vihukana ak k niečomu príde. Prosím o rady