icon

Dá sa zistiť autizmus z genetických testov?

13. jan 2024
viestta
13. jan 2024

Nie

thereisabear
13. jan 2024

Čosi áno, ale je to veľmi malé percento.

autor
13. jan 2024

Ďakujem za odpoveď. Autizmus určuje psychologické vyšetrenie teda?

viestta
13. jan 2024

Autizmus diagnostikuje pedopsychiater

xsuzannex
13. jan 2024

Aj klinicky psycholog

1mina
13. jan 2024

Autizmus urcuje klinicky psycholog najlepsie testami Ados a potrvdzuje pedopsychiater. Doteraz neexistuje test z krvi ani na genetike ktory by spravili a povedali toto dieta je autista a toto nie.

deti95060810
13. jan 2024

v zahraničí vedia odborníci už vo veku 6 m určiť že dieťa je autista...na sk omnoho neskôr.

taktotedanie
13. jan 2024

Nie

andrejka1974
13. jan 2024

Výnimočne vedia ,ale nedá sa to pred narodením mojej to z genetiky zistili ale krv vyšetrovali v Nemecku bola zo Slovenska poslaná na výsledky sme čakali rok a pól ale veľa deťom čo sú autisti na genetike nič nezistia

egonsk
14. jan 2024

vyvojove deficity sa daju zistit genetickymi testami. Otazne je, ci mas tolko stoviek eur navyse a ci by ti to k niecomu pomohlo.

autor
14. jan 2024

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂

tersanas
14. jan 2024

Autorka: syn má potvrdený autizmus (Asperger) z psychologického aj psychiatrického vyšetrenia, a zrovna na jeseň sme boli na genetike, výsledky budú za rok až rok a pól, je to drahé, ale prepláca to poisťovňa, ale že sa máme pripraviť, že možno bude chcieť poisťovňa od nás vyjadrenie, či to naozaj potrebujeme a či je to oprávnené - tak nás pripravili na to na genetike. Tak som zvedavá, ako dopadnú výsledky.

xsuzannex
14. jan 2024

@tersanas kde ste boli prosim na genetike?

tersanas
14. jan 2024

@xsuzannex FNsP Žilina

xsuzannex
14. jan 2024

@tersanas dakujem

kacena4
14. jan 2024

generika ti da predispozíciu nie presne urcenie. aj to nie vzdy sa genetika potvrdi a dieta autizmus ma aj tak. na vysetrenie je potrebne psychologicke testy, robi ich klinicky psycholog. niekedy psychiater alebo aj niektore cpp

luciazahornadska
14. jan 2024

Autizmus diagnostikuje psychológ a psychiater. 🙂 Väčšina detí s autizmom má genetické testy úplne v poriadku. Ale sú genetické diagnózy, ktoré sú spájané s autizmom - málokedy sa stane, že ide o tento prípad.