Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
...vo štvrtok nám brali krv, aslo a crp a všetko bolo v norme a aj leukocyty...
@jarabicka kedy mu zacali tazkosti? ak skor ako vo stvrtok a vysledky boli negativne..tak predpokladam skor nieco virusove ..napr infekcna mononukleoza ..tam je zahuhnanost, velke uzliny, len treba pecenove teszy, lebo moze ist na pecen a slezinu a sono bucha potom
ATb..ake ste dostali? ..mozno neboli vhodne zvolene, alebo nebolo ich vobec treba ak je to virusove
na sopliky pozri moj clanok o toalete nosa v mojom fotoblogu
@strapco13 dakujem za typ, clanok som precitala, este otazka, ako casto tuto hygienu robit ked nemame ziadne problemy? raz za den?
Inak dcera ma nosnu mandlu vybratu, brali jej ju cca pred 1,5 rokom, alergia ziadna, tiez sme boli na testoch.. Idem vyskusat tvoje rady z clanku, hadam pomozu 🙂 dakujem
ahojte, spomínate niekto ako sa dá dostať stafylokok? po roku ho mám zas, nosohrtan, čítam že je bežný na tomto mieste, aká je prevencia? koloidné striebro? robili mi výter z nosa, hrdla, ešte počkať na výledok z hlienov
@medovka14 preventivne raz za den, ako sa podari, u starsich deti mozes kludne aj vodu z vodovodu pouzit..da sa tak, ze do dlane naliat vodu, potiahnut do seba a vyplut ..ale toto nie kazdy dokaze
skontrolovat stav sliznic..moze to byt sucho v nose, ale mohla dorast aj nosna mandla
@lili_mia on je fakt bezny, ak je dobra imunita tak nesposobi nioc na sliznciach, ale moze zhorsit infekty vyvolane inym virusom, ci bakteriuou
prevencia ..skusk toaletu nosa /kuk moj clanok v mojom fotoblogu/, koloidne striebro, aloe vera sa da tiez do nosa kvapkat, u deti /alej dospelym sa da dat/ je skvele materske mliecko
tak a mame predoperacne vysetrenia za sebou este nas caka piatok predprijem v nemocnici v topolcanoch.
a utorok to bude mat uz konecne mala za sebou,ak neochorie dufam ze sa uz udrzi dovtedy byt zdrava
boli ste niekto v TO v nemocnici ORL na nadstandartnej izbe?kolko tam stoji jedna noc?
@strapco13 ďakujem, vincentku používam pravidelne, aj ked nemám nádchu .. ide mi o to, čo robiť, aby stafylokokové hodnoty v nosohrtane nestúpali .. výtery a hlien nakoniec ukázali 3 infekcie, pamätám niečo ako seracea, ale mám dojem, že je to kvet :( kedže mi google vyhadzuje kvetinky a huby
@lili_mia bohuzila staphylokok aj toto je tazko zlikvidovatelny bacil ☹ mala si prestavku v uzivani? lebo ak ano, tak podla toho ako dlhu tak treba pripadne zmenit ATB hlavne ak to bolo tak ze par dni iba pauza, ak si nemala pauzu a je to predpisane podla citlivosti tak snad uz zaberie
ale dala by som k tomu nieco na podporu imunity a probiotika
@strapco13 minulý utorok som mala iba tlaky na hrudníku, no pľúcnej sa to nezdalo, tak nakázala výter, na ďalší deň mi už bolo zle, triaška, akoby teplota, ale namerala som ledva 36,5 a bolesti v hrudníku, no stále som pochybovala, či to mám brať, kvapkala som iba do nosa pamycoin, no večer už som akoby chrapčala, takže od stredy večera beriem ten ciplox, bez prestávky, zajtra idem po to ďalšie balenie .. pôjdem si dokúpiť céčko .. a probiotiká .. v lekárni ponúkali za 30evri, nájdem aj lacnejšie?
stafylokoka som mala pred rokom, na základe toho mi dala znova ciplox, stačili iba 2balenia, vtedy som prišla s už akoby záchvatmi, nevedela som rozprávať bez toho aby som sa nezadýchala, či sa nesnažila niečo vykašľať
@strapco13 RTG bolo robené okamžite, je čisté .. popýtam si ten odber z krvi, má zmysel robiť pečeňové testy po dobratí atb? posledné atb som mala na jar, angína mi s bioparoxom a formoventom (zhoršená astma) neprechádzala, tak som dostala biseptol, tak či to nemá vplyv aj na pečeň
@lili_mia vzdy ma vyznam skontriolovat pecenove fiúnkcie, pri dlhodobom uzivani ATB
vzhladom na to ze mas astmu...predpokladam, ze beries aj dohodobo lieky ..beres nieco dlhodobo na podporu imunity?
mala si anginu..to si mala len vtedy na jar alebo mavas castejsie?
ako casto byvas chora?
manzel, úpartner ma vyterri v poriadku?
@strapco13 ahoj,znova by som potrebovala poradit.tentokrat ide o mladsieho syna.ma rok a pol.dostal nadchu a kasel,horucky nema,od nedele kvapkame Pamycon a davame sirup Trifed.Dnes je piatok,je to nieco lepsie ale tie sopliky su tam stale.stale zelene.tak som chcela vediet,ze ci je to OK.ako dlho asi trva takato liecba? trochu sa bojim,aby sme nemuseli skoncit na ATB,lebo starsi bol na tom podobne a odvcera uz musel na ATB-ibaze on mal aj horucky.Dakujem 🙂
@strapco13 Ahoj,chcela by som sa opytat čo je najlepsie na zahlienenie.mala je zahlienena z nosa jej tecie a odkaslava a ma vlhky kasel a trosku zachripnuty hlas ako pri laringitide.sem tam kasle tak ako kedy ju dusili hlieny. vacsinou mame stale ten problem čo by bolo najlepšie jej podavať? ja som jej davala calciovy sirup na ten zachripnuty hlas a Trifed zeleny.dakujem za rady...🙂.Mirka
@strapco13 AHoj, tak sa hlasim. PO kontrole vseko v poriadku, ma na( nosnych) mandliach este povlak, ale to je asi po op normalne. Len ma trapi, ze mu tecie z nosa. Ma nadchu. Mozem mu dat libenar?
A ako je to s kolektivom, bol len na 2dni v skolke po 4hodiny a hned ten soplik nanho skocil 😖
@anika11 pridala by som klasicke kvapky proti opuchu ..nasivin a pod, robila dr vyter? mozno pamykon neucinkuje su aj ine lokalne ATB
na preplach by som skusila morsku sol s pridavkom medi ..je to na dezinfekciu, ak kojis, tak mozes svoje mlieko nakvapkat do nosteka
liecba trva cca ten tyzden, niekedy trosku dlhsie zalezi od organizmu, imunity
@blau ahoj som rada z e to uz mate za sebou.... 😉
my sme mali vyplach nosa skoro pocas celeho mesiaca.... aby ta chrasta odchadzala pekne a cistila sa mu...
Ahoj strapco, pisala som Ti IP ohladom priberanie mojej dcerky. Chcela som sa spytat, ci si ju dostala a ci mi prosim mozes poradit ci to mam nejako riesit?
Ohladom ORL som sa chcela spytat - dcerka ma teraz nadchu, v podstate to riesim len preplachmi fyziologickym roztokom a pred dojcenim pred spanim 2-3x denne odsanim hlienov. Mam vsak strach aby jej to nejako nezatieklo do usi... Vies poradit ako sa tomu vyvarovat? Pocula som, ze je to u deti riskantne.
Plus manzel mi vycita, ze malu odsavanie (s pripojenim na vysavac) strasne traumatizuje, ze on to nedokaze pocuvat. Podla mna prehana, ale chapem a suhlasim, ze sa jej to nepaci. Inak ju vsak na prsko nedostanem, lebo nemoze dychat. Ako idete na odsavanie u tak malych deti? Ja mam strach, ze ked tolko vrti hlavou a snazi sa mi vykrutit jej omylom nejako ublizim :( kde a ako odsavate?
@diana_81 co sa tyka dojcenia, akurat som ti odpovedala v IP
co sa tyka nadchy a usiek ..pozri moje clanky o toalete ucha a o zapale stredneho ucha v mojom fotoblogu ..po odsati mozes svoje mlieckjo nakvapkat do nosteka a nechat posobit /odstriekas na lyzisku a kvapkadlom do nosa, alebo striekackou, ale kvapkadlo, napr od nosnych kvapiek je lahsie/
ano odsavanie deti stresuje ..ale chodit do roboty stresuje dospelych /niekedy urcite/ a aj tak tam chodime 😅 ..proste treba si zvazit plusy a minusy ..a urcite neodsavate len tak pre zabavu ..proste pri nadcjhe ak si dieta nevie vyfukat nosa, tak treba odsat
nech vam mus chyti malu a vy odsajete ..tak to bude rychlejsie
moze dieta zamotat do deky /aby sa rucicky nevysmykli/ a pridrzat hlvicku ..ja som si zvykla nad malu klaknut tak ze hlavka medzi mojim kolenami..vyzera to drasticky, ale len som jej obmedzila pohyby hlavou, nesedela som na nej
maleho som takto nemohla /lebo som bola tehu a bala som sa aby ma nekopol/ tak jeho som dala do vysokej stolicky a rucky a nohy vreckou prichytila o stolicku, navolno, aby ho to nebolelo, ale zaroven pevno aby sa nevysmykol a drzala hlavicku
teraz uz maly spolupracuje, nech si odsat
nauc dieta na toaletu nosa ked bude zdrave, zide sa to v chorobe, nebude protestovat potom tolko
ja viem, ze to odsavanie vyzera strasne, a ze sa ako matka pri tom aj mozte blbo citiot úja som plakala spolu s detmi pritom/ ..ale ked je to potrebne..tak treba ..lepsie ako riesit potom koplikacie, brat ATB, bolesti zo zapalu ucha su strasne

@strapco13 Ahoj, chcela by som sa opýtať ohľadne môjho synátora Kubenka, vo štvrtok sme boli u lekára, s tým, že mal hnisavé čapy na mandliach, bez teploty nasadili nám atb s tým, že máme angínu, začali sme ich brať poobede a dodnes mám pocit, že nám tie lieky nezabrali, dnes teplota 38,4, mandle zahnisané, sople žlté, už sa spustili, malý nechce papať, ani piť poriadne a vidieť, že to nie je on ☹ je zachuchmaný, ledva obráca jazykom ☹ je možné, že atb ešte nezabrali???