Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
Strapco dala status a ako to tu uz byva vdaka niektorým hlúpym pripomienkam strapco odisla.klikni si na nu mozno to najdes a uvidis :/
@amdeis Smutne, ze? Ja uz ani vo verejnych temach neprispievam , nereagujem, pretoze to nema zmysel. Je smutne ako vedia matky, zeny, tvoritelky ludstva reagovat a ako pises poriadne jedovato. Prestala tu posobit naozaj skvela zena, ktora nezistne pomahala a radila vdaka zakomplexovanym...
Pekny vecer 😵
ahojte mam syna ma 3roky a ma 10kg je chuducky.ma velke krcne aj nosne mandle .chcem sa syptat moze to byt dvovodom ze nepribera?ze ma velke mandle?
@maryka503 Ahoj, a ma nejake vysetrenia? odbery krvi vytery atd....ma vsetko v poriadku?
To inak neni moc dobre ked ma zvacsene tie mandle ako dlho to uz ma? nie je to fyziologicke ako ked sme chorý zvacsia sa ti mandle uzliny a tak je to reakcia tela na virus a bekterie ma vsetko negativne?
chcem sa na vas obratit s takym problem uz tri tyzdne ma nieco tlaci v krku a mam pcit jak keby som tam nieco mal bojim sa bo som bral antibiotika Dalacin 3xdenne a kloktadlo tantum verde a bez zmien je to ...fajcil sm 6 mesiacov 7,10,15 cigariet denne bojim sa ze to je z cigariet ci to neni rakovina hltana alebo rakovina lymfatickych uzlin mam iba 19 rokov ..mam skusensti pred mesiacom zomrel kamaratov ujo na rakovinu lymfatickych uzlin preto mam obavi bo ten ujo tiez fajcil.Ja som fajcil sest mesiacov ale prestal som zo dna na den jak ten ujo zomrel pomožte a pradte mi niekto.Newiete čo to moze byt za odpowed vopred dakujem
@ivec1 pani doktorka je už na inej adrese. napíš tam:
zdravim....moj maly casto ked rano vstane tak kasle ale nie je chory...cez den je v pohode....kasle len po poobednom alebo nocnom spanku..mate skusenost? trva t uz dlhsie
Dobry den chcel by som sa opytat ci mi niekto neviete poradit mam malu dceru tj 1rok aj 2tyzdne ako polrocna bola zavreta v nemocnici pre vysku teplotu robili jej aj crp a mala vysoke poslali nas do bb na vysetren ie sono atd na oblickach nenasli ziaden nalez po polroku sa to opakuje vysoke teploty a znacne bolesti doktorka nam zase raz dala megamox treti krat za rok aj dva tyzdne antibiotika nieje to trosku vela na take male telicko nemate niekto skusenosti na ake vysetrenie by sme mali ist ?
za radu dakujem
@blondak626 ako vyššie napísala @tinki, tak pani doktorka už funguje na inej adrese. Musíš jej napísať tam.
ahojte,mohli by ste mi napísať ako to funguje na orl v Nitre?idem tam s malou-budú jej operovať skrátenú jazyk.uzdičku,ďakujem pekne
ahojte,mohli by ste mi napísať ako to funguje na orl v Nitre?idem tam s malou-budú jej operovať skrátenú jazyk.uzdičku,ďakujem pekne
@katushka16 z NR chodia vacsinou do nemocnice v NZ. Ked som tam bola s malou, polovica pacientov bolo z NR. Možno má niekto dobre skusenosti. V TO nerobia také zákroky?
@jaja32 určite robia ale táto nemocnica-nič moc,pokiaľ tu nemáš známosť...a práve na orl nemáme,mm tam bol pred pol rokom na krčné mandle a :(
@katushka16 neviem, lekari z NR posielaju pacientov do NZ. Držím palce nech vsetko dobre dopadne.
@jaja32 prečo? a ďakujem
Tak sa pridávame aj my s otázkou? malý ma 5m. teplotujeme asi od 3m a soplíky chvíľkami sú, chvíľkami nie - teraz sa to s nami ťahá už vyše 2 týždňov - aj odstávame... prvý výter z nošteka nič neukázal - dr. nám predpísala pamycon, ale nedala som mu ho lebo som vedela, že mi pravdepobobne prechladol - vtedy bolo to ochladenie.... soplíky pomaly prestávali a stále boli bezfarebné tak som to moc neriešila... dr. už chcela očkovať tak nás poslala na ORL tam pozreli a predpísali UNIFLOX, ja som žiadala nový výter a bola zvedavá čo ukáže... čakala som s unifloxom, či tam naozaj niečo bude, alebo nie... a žiaľ máme nález streptocccocus pneumonie - teploty stále pretrvájú a ORL napísala, že doporuče atb liečbu na 7-10dní... mylsíte, že keby uniflox teraz začnem rýchlo dávať tak sa tej celkovej liečbe atb vyhneme?!? ĎAKUJEM za odpoveĎ
@ssonnykka ahoj, strapco uz "uraduje" tu:
http://poradnaorl.webnode.sk/novinky/
ale do 25.6. ma dovolenku a nebude odpovedat...
drzim prsty, nech ste ok, ale radsej si volaj k svojej pediatricke, prip. orl...
Dobry den, prosim vas, chcela by som poradit ,som z TN a mam ist vyberat krčne mandle, ale bola by som rada keby mi ich vyberu niekde inde, napr.v Bratislave ale apsolutne nemam šajnu ako to tam je, nemam ani žiadny kontakt nič ,tak by som chcela poradit, či tam niekto bol a ake ma skusenosti Dakujem
@monculik5 chod radšej do Piešťan - je tam súkromne centrum - Medicentrum...pozri na www.klinika.sk Operuje MUDr.Mrazik, veľmi fajn doktor. Bola som u neho s dcérou, keď mala 3 roky a vyberal jej nosne mandle - je to jednodnova chirurgia - v narkoze. Vtedy to stalo cca 100eur. Ráno prides, dajú vypiť nejaký oblbovak, odnesies dieťa na rukách priamo na operačný stôl, za 20min.je po zakroku a dieťa ti donesu na izbu, kde s ním môžeš sedieť. Sú to malé izbicky, veľmi pekne zariadene - väčšinou s jednou postelou. Poobede okolo 13.00 sa ide domov - ak je všetko ok.
Ahojko
hľadám nejakú maminku, ktorá má skúsenosti s vyberaním krčných mandlí a pozná správneho lekára, čo tieto zákroky robí naj naj 🙂), ide ale o mňa, nie detičky...
poznámka: Košice
Za všetky rady ďakujem...
@myrana35 ahoj aj ja idem na vyber krčných mandli už teraz 22.7 ja idem do Levic na jednodnovu kliniku lebo volala som všade a v Ba to začinaju robiť až od septembra no a v TN to robia stale ale tam som nechcela ist niektore baby mi radili aj Pieštany ale volala som tam a tam robia len detičky

@benne aha uz viem, ktore spravy myslis. Velmi smutne. Dalsi dobry clovek virtualne zomre na MK. 😔 A zlo opat zvitazilo nad laskou a dobrotou.