Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
ahojte kocky,chcela by som sa vas spytat, ci mate niektora skusenosti so zavedenymi ventilacnymi trubickymi v usku. synovi, ma 5 rokov, vcera vybrali nosnu mandlu a trubicky ma v oboch. byval casto chory a mal stale zapalene dutiny a uska. je nejaka sanca, ze ak by mal vodeodolne stupliky a plavecku ciapku, mozeme na dovolenku pri more....cca za mesiac? je mi jasne, ze extra plavanie a potapanie nepripada do uvahy. mam na mysli, ci sa moze troska okupkat v tom mori? maly vodu miluje a uz teraz mi je luto, ze sa nemoze daluje potapat a tak, je to super plavec....no ale zdravie je prvorade. ale troska by sa pokupkat mohol, co myslite? a mali ste s tymi trubickami aj nejake komplikacie po ich zavedeni, ci nie? dakujem vopred za infosky🙂
máme problém,naša dcérka má 2,5 roka a ak uvidí nejaké jedlo tak ju napína. Ráno jej varím mlieko a ked ho uvidí tak ju napína.Nevracia,len ju napína.Mlieko bez problémov vypije.Potom na desiatu jej dám miláčika a tiež ho spapá,ale pred tým ju aj 4 až 5 krát napne. Neviem čo to má znamenať.Ešte nikdy nebola chorá.Ani chrípku nemala. Síce zatiaľ ešte nerozpráva,ale všetko rozumie. Je veľmi šikovná. Môžete mi prosím poradiť čo to môže znamenať? Ďakujem.
Zdravim Vas mamicky!
nemam velmi cas citat tu kazdu stranu a hladat. Preto ak mate niektora skusenost s diagnozou u dietata bilateralne zhrubnutie mukoperiostu maxilarnych sinusov poradte mi, co sa s tym robi., liecba. rady
dakujem
@albertinka A papá aj iné jedná, alebo iba mliečne, lebo nepíšeš o iných. Pri všetkom ju takto napína a potom normálne zje? A rozpráva aspoň niečo? A mala to aj predtým? Už od príkrmov? Píšeš, že má 2,5 roka. Ak to nie je preklep a malá má naozaj 2,5 roka, tak to može byť sposobené vekom. Máte akurát obdobie zdoru, tak to može byť prejav . Síce zvláštny, ale deti sú nevyspytatelné. Napíš o tom viac, určite nieco vymyslíme. 😉 Ja mám tiež dcérku vo veku 2,5 roka.
@artep87 Ahoj. Ja mám najlepšiu skúsenosť, keď poriadne zasuniem odsávačku do nosíka a druhú dierku tiež ucpem. Vnikne podtak a najlepšie sa soplíky vytiahnú aj zo zadných dutín. Neboj sa, dieťatko može dýchyť pusou. Aj bude asi vrieskať ako tur, treba ho poriadne držat. Prd odsávaním možeš kvapnúť do nosíka Vncentku alebo morskú vodu. Soplíky sa aj uvolnia, aj nosík nebude odsávaním tak podráždený. Ťah vysávača, ak sa dá, daj na minimum a prípadne ak by nešlo, tak mierne zvýš. Kľudne si to vyskúšaj na sebe alebo na koži na ruke, aký je ťah. Aj ja tak robím. Je to trošku dramatické pre všetkých, hlavne, keď je dieťatko choré a má všetkého plné zuby, ale keď to zmákneš, tak sa mu veľmi uľaví. Niekedy čumím, čo sa mi podarí takhto dcérkam z dutín vytiahnúť. Dobré je tie dutiny "prelievať" pravidelne Vincentkou alebo morskou vodou. Napríklad s meďou, tak je prírodne desinfekčná. 😎
@silvapokorna Dakujem za záujem,ano papá všetko,zatial nám nerozpráva iba mama,tata,ale všetkému rozumie.
@strapco13 Mám 2 mesačného synčeka a v tretí deň jeho života mu robili v nemocnici skríning na ušká. Povedali mi, že môj syn nereaguje a nepočuje. Poslali nás na kontrolu, ale skríning opäť nevyšiel, robili mu iné vyšetrenie s iným prístrojom a povedali, že na niečo reaguje.. na čo nám nepovedali. Ideme na druhú kontrolu, kde sa uvidí čo a ako a ak to nebude dobré tak nás vraj pošlú do BA na kompletné vyšetrenia. Neviem, či môj syn nebude vôbec počuť, alebo bude mať problémy so sluchom, alebo sa to môže dať všetko do normálu a skríning jednoducho nevychádza kvôli tomu, že malý... Neviem, čo mám robiť, som z toho nešťastná. Stretol sa už niekto s takým niečim?
@strapco13 Mám problém so synčekom, ktorý má 2 mesiace. V tretí deň jeho života mu robili skríning na ušká s výsledkom a odpoveďou sestričky, že môj syn nepočuje a nereaguje.. zostala som v šoku, že som nevedela čo mám v tej chvíli robiť. Povedali mi, že môže mať v uškách zostatkovú plodovú vodu, že sa to dá do poriadku. Boli sme na kontrole, ale skríning opäť nevyšiel s tým, že mu robili s iným prístrojom kontrolu sluchu a sestrička nám povedala, že nebojte sa na niečo reaguje.. na čo reaguje nám nikto nepovedal.. doktorka mu vyšetrovala aj ušká a povedala, že vyzerajú byť v poriadku. Ideme na opätovnú kontrolu, ale bojím sa najhoršieho. Ak to ani teraz nebude dobré, vraj nás pošlú do BA na lepšie vyšetrenia.. Je možné, že malý nereaguje, lebo je ešte malinký, alebo môže mať vážnu poruchu sluchu? Ja neviem, čo mám robiť, som z toho nešťastná ☹ Prosím aspoň o nejaké info, kde by mohla nastať chyba, v tehotenstve som si dávala pozor, bola som chorá v 4. mesiaci, ale bola som pod lekárskym dohľadom a povedali mi, že v tom by chyba nemala byť. Neviem, kde by sa mohla stať chyba, neviem... neviem, čo mám robiť...??!!!!
ahojte dievčatá malý má už pár dní nádchu, hlieny su priesvitné nemá problém vysmrkať sa, občas sa objaví ak taký mliečny hustejší hlien, mohli by ste mi poradiť akú liečbu nasadiť?
dakujem
Ahojte,prosim poradte mamicky.Dcerka ma taku malu hrcku pri sanke vzadu pri usku.Dok tvrdi ze je to sliinna zlaza.Robili jej aj krrvne testy aj zakladne aj na toxiny.Vsetko negat.Na buduci tyzden ideme este na sono pre istotu.Velmi sa obavam co nam tam zistia.Do kedy byva slinna zlaza zapalena?Alebo to moze byt aj nieco ine?dakujem za vase odpovede.
baby poradte. s malou ma krčná poslal k alergologičke, že rpe časté nádchy, ona to ma ale iba v zime, ked to od neikoho chytí,t ak sa to potom vlečie aj 3 týždne, až sme väčšino skončili u krčnej, dala atb kvapky do nosa a do týždna to prešlo. doina jej bla komplet krv aj na imunitu, alergie, všekto OK, iba IgA ma ma trošku nižšie, namiesto 11 jej vyšlo 10, nerobila z toho nejaku vedu, že odchylka v labakoch. ale chcela nam dať niečo na imunitu, niečo na La....a dalej si nepamätám, že su to na bacili, ja som odmietla, že sa bojim, ež teraz ma iba sople, aby jej nebolo niečo horšie, už raz nam na rizikovom doporučovala dokina Bronchowaxom a som ho ani nedala predpisať, som čitala, že z toho može by ť aj horšie ako sople a ona okrem nich nič iné nemá. teraz som kupial Imunoglukan, ale je to dosť drahé, na to, že to davam aj mladšiemu synovi, azčal chodiť do školky a hned po tyždni sople, ktoré chytila samozrejme aj dcera, zatial sa ťahaju u nej 2 dni. čo poviete? urobila som dobre? či sa mam vratiť alergologičke a daj jej to rpedpisať? som si povedala, že uvidím, ako tieto sople, ako to bude, skusime ešte niečo na tu imunitu také prirodzenejšie, ako bacili a pri najhoršom sa tej alergologičke objednám, ved tie krvne vysledky platia 3 mesiace...tak neviem fakt čo mám robiť.
babulky prosim o radu minuly tyžden som bola u dr s tym,že ma boli hrdlo ,dr mi dala atv CEDROXtabl. s tym,že hrdlo je strašne zahlienene-silna angina,pritom z nosa mi nešlo nič ine len ma hrdlo škrabalo občas pichlo,atb som vybrala v piatok som bola na kontrole hrdlo čiste všetko ok,lenže v sobotu rano som sa zobudila opať s bolesťou hrdla a šteklenym v uchu boli ma len lave ucho a lava strana hrdla a z lavej nosovej dierky mi tečie nechapem prečo len lava strana ☹ čo by mi pomohlo na to šteklenie v ucho lebo to sa neda vydržať už sa smejej,že to mam orgazmus z toho až ☹ mam isť opať k dr.alebo to sa "čistim"? dakujem za rady
@strapco13
@eva286 ahoj. ako to u vás vyzerá? čo tie ušká? to asi nikto nezistí, kde sa stalo, čo sa stalo. toto sa proste stane. určite sa tým netráp, ty si nič nezanedbala! ale ako ti povedala aj sestrička, to može byť časom dobré. malinký je ešte malý a je vo vývoji. držím palčeky a daj vedieť ako ste dopadli na kontrole. drž sa!
@nanulik ahoj. tak už máte asi aj po nádche. čo? 😀 ako si nakoniec liečila? doležité je hlavne smrkať alebo dosávať, ak malý ešte sám nesmrká. a dobré je nosík desinfikovať fincentkou v spreji alebo morskou vodou. ja mám rada tu s meďou, meď totižto vraj desinfikuje. a možeš dať do izbičky aj na noc hrniec s horúcou vodu so soľou. soľou nešetri. ale pozor kam to dáš. aby s malý neobaril, neviem ako je starý a tepmeramentný. 😀
@silvapokorna ahoj no našťastie je už po nádche. dávala som mu coryzaliu cez den, a pomáhala som mu vyfukať si noštek normálne do vreckovky. ale večer pred spaním som mu dala sprej s morskou vodou (tuším mar? ale nie som si istá) poodsávala vysávačovou odsávačkou a do čistého nošteka dala pinosol.
pri postel som dávala rozkrojenu cibulu. ked som to takto nerobila tak sa v noci s plačom budil. potom boli noci už lepšie.
Kočky pomoc! Skončila som so zápalom stredného ucha na pohotovosti kde mi to na 3 krát prepichovali, to bolo pred týždňom a ja na to ucho teraz vôbec nepocujem. To tak má byť alebo kedy sa to zahojí?
@nanulik no to je super. to mam radost. my sme soplili nedavno vsetky tri, trcali sme doma skoro 10 dni. ako bola tak rychlo zima z tepla, tak sa mi ich nechcelo von tahat. ale aj nieco pozitivne bolo. vyhrala som v sportke 3,2 evri, nasla dva stvorlistky a prisla mi osuska od Lovely. som sa registrovala do ich klubu na stranke a kazda 10. registracia vyhrava a podarilo sa. 😀
keby chcel niekto skúsiť, tak tuto http://www.lovelababy.sk/lovela-web-klub
@silvapokorna výborne 🙂 aj my sme soplili ked sa tak prudko ochladilo
@nanulik škoda, že na tej športke nebol aj nejake nuly za tou trojkou, hneď by bolo veselšie. 😀
Dobry den dievcata...mam maleho syna 4,5 rocneho a strasne sa vnoci dusi. akonahle zaspi tazko sa mu dycha nevie si najst polohu. boli sme na orl tu v bratislave a odporucili nam vybrat nosne mandle v celkovej anesteze na Kramároch. Poslednu noc spal tak zle ze sme s manzelom vobec nespali bali sme sa ze sa zadusi. Hned rano som volala aby som ho objednala a povedali mi ze maju volny termin az na 21 oktobra a to len na konzultaciu
co sa mi zda strasne neskoro nakolko sa hrozne dusi. Potom mi zavolali naspat a povedali mi ze ak to povazujem za akutne mozem prist na konzultaciu ktorykolvek den do 11. Chystam sa zajtra rano a chcela by som vediet co u nas na slovensku znamena akutne. Najradsej by som bola aby tie hnusne mandle boli konecne vonku a moj maly sa konecne vyspal. Je hrozne pozerat sa ako sa trapi. Rovnako aj predoperacne vysetrenia ako dlho sa na ne caka a kto ich vlastne robi? dakujem krasne za vsetky reakcie..
@emiliasb a prečo mu ich chcú vyberať v celkovej anestéze?
ahoj daniela.....prave kvoli tomu ze je velmi citlivy co sa tyka lekarov a v druhom rade v celkovej sa vraj daju vybrat tak ze je velmi mala pravdepodobnost ze mu znovu dorastu
Ahoj, neviem či pomôžem..synovi robili mandle vcelkovej minulý rok a myslím že so všetkým vyšetreniami by ste mali stihnut za týždeň..nás teda neoperovali na Kramároch ale mysím že všade je to rovnak´é..v podstate detská dr mu zoberie odbery, výsledky sú väčšinou hned na druhý môžno tretí deň, anesteziologické vyšetrenie sme absolvovali v den prijatia do nemocky..ono tieto predop vyšetrnenia nesmú byť pred zákrokom staršie viac ako 2 týždne ..ale ako hovorím neoperovali nás na Kramároch
@emiliasb my sme boli vybrať na kramároch a nebol v celkovej anestéze, dostla inekciu a tak mu to vyberali, bolo nás tam viacej takto a bola to chvílková záležitosť. ale to bol náš prípad, doktor na mieste určite zvolí tú lepšiu alternatívu. a to s tou celkovou anestézou ti povedal obvodný alebo už orl?

@monculik5 áno ná nosné boli