Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
Ahojte,nasla som tuto temu,tak sa skusim popytat,poradit.mam 2rocneho syna,doktorka zistila,ze ma hnisavu anginu.napisala penbene sirup,ktory mi vsak po kazdej davke vyplul,ci vygrcal,cize nezobral z neho nic.na druhy den som mu pozerala do hrdla,vobec ho vsak biele nemal,ako tvrdila lekarka.nebolo mu citit z pusy aj papal,pil vodicku.tri dni mal vysoke teploty.dnes sme boli na kontrole,ked som vsak doktorke povedala,ze lieky nebral,lebo som ich nevedela do neho dostat,nebola nadsena.vraj to nie je vobec dobre.a to som ju prosila,ci by nemohla predpisat iny sirup s prichutou.iba mi povedala ze sa mame potrapit.teraz hrdlo biele nema,vraj sa to zlepsuje,len ho mam sledovat a o niekolko dni mame ist na odber krvi.vobec neviem co ai o tom mysliet.ci tu anginu vlastne mal,alebo nemal.co sa moze stat.
@strapco ahoj chcela by som sa poradiť, mám 4 mesiace a 3 týžden starú dcérku. Od 6 týždňa máme neustále denne biely hustý soplík, asi 1 cm x 2-3 mm, odsávame odsávačkou na vysávač. občas sucho kašle. Brali sme už pamycon, libenar, nasivin, aj kvapky fenistil a aj mastičku framykoin a soplíky sú stále. 2x výter z nosa bol negatívny. boli sme na ORL, pozerali ušká, noštek, ústočká všetko v poriadku. pediatrička počúvala aj stetoskopom a bolo to v poriadku. Do 6 týždňa nemala žiadne soplíky, začalo to až potom. približne v tomto čase malinkej začalo zabehúvať mliečko a následne kašľala pri kojení, skoro vždy keď sme kojili, trvá to do teraz, niekedy sa stane že jej nezabehne, ale väčšinou áno. nie je to nič hrozné 1-2x jej zabehne za kojenie, plne ju kojím nemá UM. inak negrcká pravidelne, len občas trochu. v poslednom čase slintá veľmi. ORL nám vravel, že možno je to tým, že jej zabieha to mliečko. Približne v tomto čase som jej začala dávať aj rybí olej z Nórska (manžel tam pracujem, berieme ho celá rodina aj ja aj keď som bola tehotná). Takže už si nevieme rady, soplíky sú stále. Najväčší problém je, že kvôli tomuto soplíku odkladáme očkovanie a neviem, či ju mám dať zaočkovať, kedže očkovať sa majú zdravé deti. Malá ma aj svalovú hypotóniu, slabšie dvíhala hlavičku a trup pri vyšetrení v ľahu na chrbte ťahaním za ručičky, takže aj kvôli tomu sme ešte neočkovali. s tým chodíme na RHB cvičíme na fit lopte+ltv cvičenia aj doma, lepší sa to. Prosím poradte, ja ešte teraz skúsim nedávať jej ten rybí olej, či ten soplík nemá z toho. Najhoršie je, že neviem či ju mám dať očkovať, zase sa aj bojím dlho ju nedať zaočkovať. Ďakujem veľmi pekne za radu Michaela
ahojte, dcerke sa tvori dost usneho mazu, ORL dr. nam odporucila kvapkat do uska peroxid vodika. mate s tym skusenost, nie je to moc agresivne? treba ho riedit s vodou, ako casto kvapkat do uska? ziadny navod k tomu nie je 😠 dakujem za rady.
ahojte mala ma 8 mesiacov a tichy reflux diegnostikovany asi v 4 mesiacoch + alergiu na BKM, zacala mi strasne plakavat pri prikrmoch a to ich jeme uz cez 2 mesiace a tak zle to nebolo ako teraz, zje trosku kvikne jej v krku zaplace skusi este kvikne a plac ako hrom a koniec, najskor sa musi ukludnit a potom sa trapime dalej... ist s tym na ORL? moze reflux spravit dlhodobo nejaku sarapatu v hrdle?
@janette1105 AHOj, no ako ste nakoniec dopadli? Davali ste aj tie krcne von??
Ano, uz sme potom, vyberali minuly utorok, a akosi vsetko ide az moc dobre. V piatok ideme na kontrolu a uz len dufame ze uz bude len lepsie 🙂
@jarabica123
Ano, uz sme potom, vyberali minuly utorok, a akosi vsetko ide az moc dobre. V piatok ideme na kontrolu a uz Len dufame ze uz bude len lepsie a toto bola bodka za chorobami 🙂
Ahojte aj ja patrím medzi mamičky čo majú babetko so soplíkom. Máme 6,5 mesačné dievčatko a máme soplík od narodenia. Herbeluje jej to v nosíku. Teraz druhý krát už vo vačšom množstve. Dávala som libenar, physiomer, odsávanie, zvlhčovanie vzduchu, Pamycon bez efektu. Dávala som aj Fenistil kvapky, ale len na noc.Teraz máme na ordináciu lekárky striekať Sterimar s meďou. Výter bol negatívny. Nekašle. Kojím ju, ale zavádzam aj príkrmy. Odložili sme si aj druhé očkovanie. Neviem čo robiť. Lekárka mi povedala, že v nose má byť nejaký sekrét. Ale až taký že odsajem biele sople? Poradaťe mi prosím. Vďaka.
ahojte prosím o pomoc. Neviete náhodou kde by som dostala ten balon čo sa má nosom nafúknuť? na orl nám to dr poradila ale tu na okolí sa to nedá dostať, OTOBAL alebo tak nejak sa to volá
@strapco13 ahoj mam otazocku vopred dakujem za skoru odpoved mala bude mat v januari 4 roky, cez rok nebyvala casto chora mozno raz za rok dvakrat mala atb, odkedy vsak nastupila do skolky tyzden v skolke tyzdne doma ci uz so soplami,kaslom vyliecim ju bud bez atb, ale 2krat za 2mesiace musela mat atb zapalene priedusky vzdy ked ide naspat do skolky vzdy pride domov po tyzdni s chorobou.... ide o to ze som bola aj an vysetreni mandle ale len cez zrkadielko, nie cez kameru doktora povedala ze ano ma zvacsenu nosohltanovu mandlu a ze ju mam dat vybrat. ona nema ine priznaky len tie ze uz mi vyse mesiaca chuchme rozprava cez nos, vyslovuje zle niektore slabiky, sem tam zachrápe, a spava s otovrenou pusou, zle mi spava v noci prechadzuje sa suche usta mava teraz dost casto. stazuje sa mi ze nemoze dychat nostekom ze ho ma upchaty ale ma ho cisty uz 2tyzdne sme soplik nefukali, to bude tou mandlou zvasenou asi..je nutne to vybratie alebo mandla sa casom stiahne naspat, bojim sa hlavne o nu aby jej to chuchmave rozparvanie nezostalo ako nejaky zlozvyk dakujem za vas nazor
@jujka ahoj, vola sa to otovent, ked som to zhanala cca v maji, tak mali vypadok, obvolala som vsetky obchody so zdravotnymi pomockami a nakoniec sme zohnali v MT, mali este jedno balenie na predajni....takze skus volat, usetri ti to cas a behanie....a este velmi dolezita vec, nesmie sa to fukat, ked ma dieta sople!!! aby sa mu nedostali do usi, musi byt bez soplov.
bol niekto na výbere mandlí v Martine?dakujem
Ahojte, neviete mi poradit, mala (5 rokov) uz asi dva tyzdne kasle, vykasliava, inak jej nic neni..Neviem ci s nou mam ist k Dr alebo nie, nechcem aby sa tam nakazila, ale zase neviem ci je ten kasel normalny. Dakujem
@lea132 ahoj,no my mame ten isty problem...mala mala sople,uz davnejsie,mozno aj mesiac -mesiac a pol....dala som jej nasivin sinus,brala ho asi 2 tyzdne,.je to sirup ,nieco podobne sinupretu....moc hlieny nechceli ist von,ale uvolnili sa trosku dutiny...ona zvykne chrcat v noci,aj chracala,ale potom prestala....ale cez nostek nic neslo von....potom prisiel taky suchy kasel,zo par dni takto kaslala....hlieny stale nic moc von nesli.a posledne dva tyzdne,kasle produktivne,hlienovito....v noci ani raz nezakasle,rano vstane a kasle neskutocne,az sa obcas povracia,vykasle brutal velku kopu soplov a potom cely den len trosicku pokasluje.teplotu vobec nemala,ani chvalabohu laryngitidu,teda jej to na priedusky nesadlo..vcera sme boli u mudr,popocuvala ju,dychanie ma uplne ciste vravela,ale hrdlo ma plne hlienov,zacervenane,a kasel ma vraj slusny....dnes sme boli na vytery z hrdla a nosa....dostala zinnat tbl.+solmucol a na noc aerius.nechcem ju prepchavat liekmi,davalm solmucol a zinnat.teraz je take pcoasie,deti stale kaslu.....ja som rada ze som zasla k mudr...ale ja vela citam,uz poznam dieta,vedela som,ze kasel znamena to ze v noci jej tie hlieny nastekaju dole a rano ich musi vykaslat,je to v podstate dobre,aspon sa neusadia v prieduskach....aj hrdielko som vedela ze bude cervene kedze zle papa....ale tak radsej chod uakzat malu......budes si istejsia
@haslerka27 ahoj, nakoniec sme vcera isli, nedalo mi to. Dychanie mala ciste, crp ok, mam jej davat sirup na kasel a to je vsetko. Ale som kludnejsia🙂
@lea132 super,vidis....moja mala stale pokasluje,vytery mame za sebou,v piatok po 10 budu vysledky....dnes sa ale najedla,dala si hranolceky aj rybie prsty takze som kludna,ze papa a pije dobre.
@strapco13 Dobrý deň, velmi pekne Vás prosím o radu. Môj syn (v januári 3,5 roka) asi pred 3 tyzdnami začal kaslat.. bol to vlhky kasel, dala som mu hedelix a postupne mu to prechadzalo. potom však učitelka v skolke povedala ze maly sa cez obednajsi spanok stale budi na kasel a nemoze spat. prekvapilo ma to lebo cez den kaslal len minimalne a v noci vobec ani vecer. tak som mojho syna nechala doma a naozaj cez obednajsi spanok sa stale budil na dusivy kasel. obvodna dr nam dala sinupret a fenistil co vsak nezabralo tak nas poslala k orl lekarovi. ten mu pozrel sondou do nosa a povedal ze ma zvacsenu nosnu mandlu a treba ju vybrat... syn vsak ine problemy nema...ziadna teplota, ziadne sople.. nebyva casto chory a teplotu ani neviem kedy naposledy mal. antibiotika bral len 1x v zivote a to asi pred 2 rokmi. myslite ze je to nutne riesit hned takto radikalne? maly ani nedycha ustami len posledne 2 tyzdne obcas zachrape a teraz trochu chuchme to je vsetko. Neda sa to vyriesit nejako inak?
ahojte maminky dcerka 5 rokov dnes fuka so soplikmi krv...ma nadchu ale iba biele sople, ziadne zelene zlte. fukat vie az moc dobre...az to trubi. teraz sa zacalo dost kurit...vlhkost vzduchu v izbicke maju 40%. ma radiatore mame zvlhcovac a v nom naliatu vincentku a este som dnes dala na radiator misku s vodou...ta krv ma znepokojuje. nieje jej moc...skor take vlasky akoby. moze to byt z takeho silneho fukania? dost ju nutim silno fukat aby jej sople nestekali lebo ju to zahlieni. je mi aj divne ze nekasle, lebo doteraz nadcha bola vzdy spojena s vlhkym kaslom...vzdy zahlienena...teraz len sopliky ale krvave????dakujem za odpovede
ahojte.viete mi poradiť v blave kde robia výber nosných mandlí deťom?kramáre alebo antolská?nejaké skúsenosti.vopred dakujem
no súkromné nemôžeme dovoliť ale teraz som pozerala http://www.dfnsp.sk/2013/index.php nejaké osobné skusenosti?
Ahojte, poradte mi, syn ako začal chodit do skolky od oktobra, tak je neustále chorý zápal priedušiek mal, a teraz ma zvačšené mandle 2 st. a dala mu antibiotikum Suprax a na jednom uchu mu spravila výplach a podla reakcii sa uvidí, že čo dalej či vyberat mandle alebo nie, ale dnes z ničoho nič povedal syn, že na jedno ucho nepočuje, tak čo to znamená? žeby znova výplach ucha treba spravit alebo mandla ho tlačí? dakujem
AHojte mamičky pisem bc pracu a zbieram udaje za pomoci dotaznika nenasli by ste si 1minutku potrebujem minimalne ešte 30 vyplnených dotaznikov na temu Kvalita zivota pacientov s atopickým ekzémom .
Dotazník je anonymný .Dakujem vopred
Link: http://www.survio.com/survey/d/R5K4Q6A3G3Q8E9C3L
Maminy prosim poradte my nieco na trubicovy kasel.Maly uz mesia kasle s malymi prestavkami.kalciovy bere skoro mesiac najskor so stptusinom potom pleumolysin.raz vykasle hlien raz je to suche.2.2 dostal na 10 dni ant.doslal anginu pocas liecby chytil vyrozu.tyzden po ant.dalsiu a teraz ma zase teplotu.som na prasky.

@maca211 a idete mu tu madlu dat vybrat? Nam to tiez navrhla doktorka ale povedala ze vsetko sa uvidi po douzivani toho ribomunylu...Ja sa dost obavam toho zakroku kedze je dost maly a vraj to robia iba v Bratislave a v Martine. Ked som bola mala tak aj mne zobrali nosnu mandlu ale chora som bola tak ci tak tak naozaj neviem. Ak sa k tomu odhodlate tak mi dajte vediet s odstupom casu ci to pomohlo. A este ma zaujima ci mu dali aj nejake lieky. Dakujem za odpoved. Budte zdravi!!!!