icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

yohagolo
18. apr 2015

no ved prave, ze dorastaju a hlavne, nepovedia mi ani dovod vyberu ... neviem vlastne, preco ju ma zvacsenu, tak logicky ani neviem, ci jej vyber vlastne pomoze .. ale to nikto neriesi, proste ako na pase dat von a hotovo .. absolutne ich nechapem, kde maju akusi ludskost a zodpovednost .. och! ale bez vysetreni jej ich urcite von nedam a budem hladat, sice este neviem kde, ale budem .. ine riesenia ako ich dat do povodneho stavu ..

mariana0915
19. apr 2015

@susik77 +tak my to mame už za sebou-chvalabohu 😉
@sisi79 my sme mali zelene sople ale hrdlo čiste pred vyberom nam ORL dr. kontroloval hrdielko ,a z ara nam dr.povedal,iba keby bola teplota tak preobjednať sa na vyber 🙂

mariana0915
19. apr 2015

@yohagolo moja Karin tiež v noci dychala ustami + zle počula a decka dr.kazala,že mame dať vonku aby uplne neohluchla,lebo neni to sranda ☹ tak dali sme von, teraz sa zotavujeme a uvidime či to malo učinok 🙂

majkoalucka
1. máj 2015

ahojte dievcence moj 5 rocny szn je po operacii nosnych a ma brate aj polovicku s krcnych robili mu to 29.04 chcem sa spytat mate niektora z vas skusenosti s odmietanym stravy lebo moj by iba polievocky jedol a cajik pil ale co sa tyka kasiciek tak tie odmieta dakujem za kazdu radu

markovaelena
4. máj 2015

Dobry den prajem. Chcem sa spytat po akej dlhej dobe moze ist dieta do skolky ked mu pred 5 dnami vyberali nosne mandle.maleho nic netrapi,je zivy ako keby mu nic nerobili.lekar povedal ze 5 dni nesmie ist do kolektivu.mozem to brat tak ze na 6 den uz moze ist do skolky?

veronka2008
6. máj 2015

@strapco13 ahoj mam otazku dnes som bola s malym na oRL a dr. nam povedal že mame zapal vnutorneho zvukovodu dal nam kvapky unifkox do ucha a nasivin a pamycon do nosa maly mi cely den nechcel chytiť flasu až večer to už mal 2x kvapnute do uška mysliš že to mohlo byť z toho že nechcel papať

mojezlate
18. máj 2015

Ahojte prosim prosim o radu moj syncek ma 5 rokov pred 5timi dnami mu vyoperovali nosne mandle vsetko bolo v poriadku az za posledne dva dni ma hrozne bolesti krku zo zadu a obcasne bolesti nad obocim davam mu aj liecik od bolesti ale nezabera mu to co mam robit? mate niekto stym skusenost. Neotaca ani hlavou ale celym telom aj v noci ked sa chce otocit zobudi sa na bolest a musi sa otocit celym telom. Dakujem

modra1
21. máj 2015

@mojezlate pohladaj tu v diskusii griselov syndróm, písala som to pred 4 rokmi. Nech ho čím skor pozrie ORL lekár a neurolog. U nás sa to liečilo atb, liekmi na uvoľnenie svalstva od neurológa a dlhodobou rehabilitáciou.

mojezlate
21. máj 2015

@modra1 dakujem trosku mu je uz lepsie

tinaki1275
10. jún 2015

baby mali ste niekto opakovane streptokoka? dcerka 5 rokov, mala 2x v zivote atb doteraz len ,, nikdy nebyvala chora ,a to je v skolke od 18 mesiacov ..a teraz v aprili streptokok -ziadne sople len hrdlo a vysoke teploty ,v maju zase a je jun a dnes sami uz na hrdlo stazovala..☹ tak sa uz obavam toho isteho scenara ..akoze tretie atb za 8 tyzdnov to nepredycham☹

evina313
18. jún 2015

@tinaki1275
pisala som o tom aj niekde v prispevkoch o šarlachu, sposobuje ho streptokok. moj syn ho mal pred par rokmi, teraz opäť. v utorok dobral po 33 dnoch atb a dnes / štvrtok/ sa zobudil s bolestou hrdla. boli sme u lekarky, vyzera že streptokok je odolný....brali mu výter, zajtra ide na krv 😝 dnes aj vracal...na krčnom mi povedali, že niektore deti sa na streptokoka liečia aj pol roka v kuse. nakolko mandle ma obrovske, vraj by sme mu ich mali dat vybrat. termin oktober - november. 1.7 ma nastupit do tabora, tak neviem..asi to zrusime. u nas scenar : prvý den vracanie, teploty, bolest hrdla. dnes som si vsimla, že sa mu trošku šupe dlaň...pred 2 či 3 rokmi ked to mal, scenar presne ten istý a atb 2 mesiace 😖 tiež som z toho už na nervy

tinaki1275
18. jún 2015

@evina313 no nam s atentokrat nepotvrdil minuly tyzden,tak som velmi potesena , ale uz som v strehu a objendla som si to koloidne streibro tak to skusim pripadne nabuduce s tym .. u nas tiez zacalo vracanei a vysoka teplota apotom az druhy den bolest hrdla..mandle ale nemala nikdy velke.. len cervene.. a atb brala v oboch pripadoch 10 dni len co sa mne zdalo malo ale nasa pedina povedala z eto staci .. u nas ale bol aj kontrolny vyter ok .. drzim palce.

lily1983
4. júl 2015

Ahojte.prosim o radu. Moja mala 6 rocna bola chora bez horucok asi pred vyse mesiacom to zacalo.mala najpr. kasel popom len sople a potom len kasel.z vyterov zistili zlateho stafylokoka.lekar ze to je nic lebo jej nic ine neni pritom mala kasel.a tak som jej kupila bromhexin a ten zabral.mala produktivny vlhky kasel.teraz jej uz nic neni a nasla som nej hrcku na krku.na boku tak zarovno nausnice smerom dolu asi 2 alebo 3 cm.je to podla vas po chorobe alebo pri stafylokokovi normalne? Je pohybliva a velka asi 1,5 cm ale tazko odhadnut velkost lebo je hlbsie vnutri. A uz sa aj stahuje ale citim ju tam.vcera som jej nasadila homeopatika na stafylokoka. Dakujem vopred za odpoved.

lucia2493
23. júl 2015

Ahoj baby mam taku jednu otazocku moj maly syncek ide na vysetrenie na assr ma niektora z vasms tym skusenosti

tinad
28. júl 2015

Ahojte, ja som uz zufala, googlim vsetko mozne ohladom PLASTIKY JAZYKOVEJ UZDICKY. idu nam ju operovat, nakolko je uz taka zvrstvena, lebo nam ju uz 2x podrezavali a zle... ako to prebieha na ORL Kramare, neviete? musime tam byt niekolko dni? mam milion otazok... je tu niekto kto by mi poradil, ...?

hrabovec
2. aug 2015

Dobry den.znama mi poradila ze vy mi urcite pomozete.tAkze v piatok sme boli pri dr.so suchym kaslomdr. Vravela ze dychanie ciste len ma trocha cervene hrdielko.a dala nam prednison aj kalciovy sirup.a ze davat twply obklad na hrdielko.a ze sa mu o vraj zlepsi do 3-4 dni.dnes je 3 den a on este stale kasle ale uz zacina vykasliavat.ale zda sa mi ze ma taky akokeby prechladnuty hlasok.tak neviem co mam robit a co mu este dat.ako dlho moze trvat ten kasel? A mAm ist este za dr.aj ked vravela ze netreba ci este pockat.prosim poradte.dakujem

cubanka
5. aug 2015

Ahojte, bol niekto na vysetreni sluchu v BA na kramaroch este s babatkom? Nasmu synovi uz trikrat nenamerali u nas tak nas poslali na vysetrenie do bratislavy. Citala som ze sa babatka uspavaju. Ako sa to robi?

sykorka27
5. aug 2015

Bolo vase dieta na prefuky, ked ste mali zapchate eustachove trubice? Pomohlo to? Ako to prebieha?

valika_val
19. aug 2015

ahojte, viete mi prosim niekto poradit postup predoperacneho vysetrenia pre syna? budu mu robit adenotomiu. ku pediatricke najprv a ona mi da papier dalej na interne, ci ako? krv berie nalacno? ci mozem ist len tak bez papiera na interne? a kam?
ide o to, ze pediatricka robi zajtra az od 11hod - tak ci sa mi vobec oplati ist to pochodit, ci pockat na piatok? dik za rady!

lucia2493
20. aug 2015

@cubanka ja som bola teraz 12.8 a mam 5 mesacneho syna ano uspavaju ale nemusis sa obavat rano ty ho zoberu a za hodinku ty ho donesu

sykorka27
20. aug 2015

@valika_val mi sme sa dohodli s pediatričkou. výsledky nesmú byť staršie ako 10 dni - asi. Je to v tom papieri od ORL. Ide sa na hladno.
Mi sme boli na Kramároch. V deň nástupu do nemocnice sme obehali ešte 2 oddelenia - čo trebalo predoperačné vyšetrenie. Od pediatričky sme mali iba výsledky krvy.

cubanka
20. aug 2015

@lucia2493 my nejdeme na hispitalizaciu iba do ambulancie...ideme zajtra tak uvidime

lucia2493
22. aug 2015

@cubanka tak v ambupancii to bude tak ze ho neuspia len ho budes drazat a ano mi to urobia uspava sa len pri hospitalizacii

cubanka
24. aug 2015

@lucia2493 mohla by si mi prosim ta k tej hospitalizacii viac napisat? Asi aj nas to caka. Este budeme mat 1 ambukantnu kontrolu a ak neprejde tak tiez maleho budu vysetrovat pod anestezou.

lucia2493
25. aug 2015

V den hospitalizacie este pobehas po 2 vysetreniach a to anesteziologia a este raz meranie usiek v ambulancii potom prides na oddelenie a tam to bude tak ze tvoje dieta nemoze pred zakrokom jest 6 hodin a pit 4 hodiny zakrok sa bude robit o 8 rano takze sestrickamta zavola zavedie ta na vysetrenie a tam tvjmu malemu daju kanilu do ruky aby mu mohpi podat anesteziu a teba poslu na oddelenie po 30 hod ty dieta donesu a daju mu infuziu moze jest az 3 hodiny po zakroku domou pojdes na 3 den lebo oni postaju na 2 den len ked si nejakych 30 minut od nemocnice

cubanka
25. aug 2015

@lucia2493 to ako je mozne aby babatko vydrzali 6 hodin nejest? A nepit?

cubanka
25. aug 2015

@lucia2493 este prosim ta aj tvojmu malemu namerali pocas toho vysetrenia nieco? Resp. ine od toho co sa meria ambulantne?

lucia2493
26. aug 2015

No lebo pred zakrokom musi mat prazdne brusko aby sa nieco nestalo leb pocas anestezi mu moze prist zle a moze grckat a aby to nevdychol kebo mu to poskodi pluca a mojmu malemu namerali ze je vsetko v poriadku a pocuje aj tonco nema oni ty budu merat to co mu nemozu namerat

cubanka
26. aug 2015

@lucia2493 prosim ta mozem tinapisat ip?

lucia2493
27. aug 2015

Jasne ze mozes