icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

strapco13
2. júl 2011

@maca_p staphylokok sa naozaj bezne nepreliecuje...pokial nie su ine problemy..napr kozne, opakovany infekt nereagujuci na beznu liecbu a pod
je mozne ze si ho donesiete z nemocnice, resp. zdravotnickeho zariadenia..a tie su hnusnejsie ako tie staphylokoky v beznej populacii...su vacsinou rezistentne na beznu liecbu a tam casto treba celkove ATB, lebo lokalny pamykon nezabera, resp. zaberie len na chvilu

maca_p
2. júl 2011

@strapco13 ano, on je tazky veru tazky exematik, berie aerius, mali sme xyzal ale ten nezaberal+kadejake kortikoidne maste. travnica sa prave zaobera liecenim koznych problemov u deti.
prave tento tyzden boli vysledky od alergologicky vsetky negativne, takze je len exematik.
takze ak dobre rozumiem, tak celkove ATB...

strapco13
2. júl 2011

@maca_p no stafylokok casto robi prave kozne problemy..cize urcite by som ho skusila preliecit celkovo
este je moznost, ze niekto z rodiny je bacilonosic..bolo by dobre aspon najblizsej rodine spravit vyter

maca_p
2. júl 2011

@strapco13 jeziskomarienka, dalsie ATB nie, nechceeeem. uf.
ozaj, ak ho ma, je moznost, ze by ho mohol preniest on na nas? mame este mimi a nerada by som ho vystavila nejakemu pazravemu bacilu.
u clenov rodiny to robi obvodak, alebo priamo aj osetrujuca kozna lek., alebo ak sa jedna o nos treba ist k ORL dokimu? len aby som sa nemotala po ambulanciach.
diky za odpovede, ak by tu bol smile kvetinka tak ti ho poslem 😀

strapco13
2. júl 2011

@maca_p nalepsie vyteri su od ORL, moze odvodak, ale kozna nezvykne z hrdla brat
moze ho prenasat maly na ostatnych a takto si ho tiez mozte tocit...preto je dobra spravit vyteri vsetkym a potom podla vysledkov liecit naraz..lebo liecitt postupne nema vyznam lebo potom si to len poziciavate medzi sebou

lindulak
3. júl 2011

@strapco13 ďakujem 🙂

takia
3. júl 2011

chudacik maly ☹

strapco13
3. júl 2011

baby moje
momentalne sa s Vami lucim ....zajtra sa idem ukazat do nemocky a na 99% si ma uz nechaju
ozvem sa po navrate ..ale setrite ma 😉 😀 😀 😀
nech vas choroby obchadzaju 😉

helka1
3. júl 2011

@strapco13 prajem bezproblemovy porod a vsetko dobre !!!

vlasa
autor
4. júl 2011

@strapco13 drz sa 🙂 nech ta babo moc netrapi a nech ste zdravi 😵 😵 😵

smarti
6. júl 2011

@strapco13 držím palce, nech ste obe v poriadku a hlavne zdravé.

tanja61
8. júl 2011

moj maly ma 5mesiacov a zvykne chrapat nieje to vzdy ale predsa,sople nema,toalet nosa robime denne 😉 preco chrape?vopred dakujem za odpoved

halienka
9. júl 2011

@strapco13 gratulujem 😵 Kristínke prajem kopu zdravíčka, šťastíčka a lásky do života 🙂 a tebe skoré zotavenie 😉 🙂

strapco13
9. júl 2011

@tanja61 pokial nechrape stale, tak za tym nebude nic vazne..deti maju este makke podnebie dost vlacne a to pri dychani vlaje a preto mozu chrapat alebo sa mu urobi trosku viac susnikov
skus odseldovat kedy chrape, v akej polohe a pod ..ci tam nie je nieco spolocne

modra1
9. júl 2011

@strapco13blahoželám 😉, nech je Kristínka zdravé a šťastné bábätko. Všetko dobré 🙂.

tanja61
9. júl 2011

@strapco13 dakujem a blahozelam k babatku 🙂 zvykne chrapat ked je v autosedacke vo vajicku 😒

michaela80
10. júl 2011

@strapco13 Jeee blahozelam ku Kristinke..

denisocka
10. júl 2011

@strapco13 gratulujem,vela mliečka 😵

kristinka.s
11. júl 2011

ahoj, nasla som tuto temu prave dnes. Vedeli by ste mi poradit? V sobotu sme sa boli kupat na kupalisku a dcerka (2r) mi uz v nosi zacala nepokojne spat. No a v nedelu rano uz zacala soplit, a potom cely den jej tieklo z nosa. Zacala som davat sinupret, mar, otrivin a fenistil - ale ten iba vecer. A odsavali sme (este si nevie vyfukat sama). Moze to byt prechladnutie? alebo skor alergia na nieco ked to prislo tak skoro? Ako sa toho co najskor zbavit? Dakujem krasne za radu!

strapco13
11. júl 2011

@tanja61 tak to je potom tou polohou 😉

@kristinka.s kukni moj clanok v mojom fotoblogu o toalete nosa..tam je to rozpisane

evka4
11. júl 2011

@strapco13 ahoj, chcela by som ta poprosit o radu. dcerka ma uz niekolko dni v dutinach hlieny. nic jej sice nevyteka, ani sa jej zle nedycha, ani sa jej nic neda odsat (skusala som odsavacku na vysavac), ale v noci, ked spi a dycha zhlboka, niekedy aj cez den pocut, ze jej tam nieco preskakuje. mam to nechat tak, alebo s tym nieco robit? inak vyzera zdrava, sice jej posledne dni nechuti jest, ale to sa u nej stava velmi casto, nie je velky jedak. Momentalne jej idu horne jednotky, nemoze mat ten hlien suvis s tym? dakujem.

strapco13
11. júl 2011

@evka4 moze to byt ze ako sa tlacia zubky tak bud jej opuchli sliznice alebo trosku slaba nadcha na to naskocila...skus klasicke nosne kvapoky proti opuchu /nasivin a pod/ a toaletu nosa

evka4
12. júl 2011

@strapco13 dakujem.

lindulak
12. júl 2011

@strapco13 aj ja gratulujem k babu a máš môj obdiv, že funguješ ešte aj tu tak krátko po pôrode! my sme boli v piatok na kontrolu mandle. tá je vraj ok, len mierne zväčšená. ale sliznicu nosa má vraj akoby bola alergická. dostali sme nasonex a o 4-6 týždňov na kontrolu. zatiaľ jej ho nedávam, veď nemá vôbec žiadne príznaky - nechrápe, nesoplí, proste úplne fajn /ťuk, ťuk/. iba toaletu robím. a na ten Quixx sprej slaný mi povedala, že je vhodný od 6 rokov a pritom na ňom píšu, že od 6 mesiacov. odpručila mi sterimar s mangánom myslím /stál skoro 10 eur/ a malá ho nechce, zle sa s ním strieka, nejaký je prudký, aj do oka sa mi už podarilo jej streknúť 😀 no som sa rozpísala 😔

strapco13
13. júl 2011

@lindulak v podstate vsetky tie spraye su o tom istom /su urcene na to iste, lisia sa pridanim tych pomocnych latok/ ...ide skor o silu streku, ci to dieta toleruje
pokial je nosna mandla OK a len zdurena sliznica /kolko je po tom infekte? 2 tyzdne uz tomu su?/ ..ak teda dycha nosom uplne volne, nema ziadne alerg. priznaky /kychanie, cervene ocka, svrbenie, suchanie si nosteka.../..tak by som s tym nasonexom pockala a nechala ju zatial na antihistaminiku /tusim Aerius beriete/

modra1
13. júl 2011

@strapco13 Ahoj, objednali sme syna na výber nosnej mandle v celkovej anestéze. AKo je to s antihistaminikami, treba vysadiť a kedy? Berie Zyrtec 2x10kv. a Allergodil 2x denne. Užíva už 3. balenie, aktuálne nemá žiadne ťažkosti a sme mimo BA na dedine, mne úplne zmizli prejavy alergie, tak som myslela, že mu ich skúsim vysadiť, je to dobrý nápad? Do BA sa vraciame 5 dní pred operáciou. Ďakujem.

lindulak
14. júl 2011

@strapco13 áno sú tomu už dva týždne... napísala, že sliznica hyperplastická. to je opuchnutá? a je to teda tak, že to mohlo byť aj ešte z tej predošlej virozy a nie z alergie??? ja som nadobudla dojem, že to orl lekár vie určiť pohľadom, či je to alergická sliznica... inak mi kázala aerius vysadiť, tak som vysadila, len nasonex ešte nedala. stále je bez príznakov aj bez antihistaminika. no o 4-6 t. máme prísť na kontrolu, tak keď jej poviem, že jej ten nasonex nedávam, tak asi sa bude divne tváriť 😝 a ešte na papieri napísala, že nasonex pri potiažach, hoci povedala, nech jej ho dávam...

strapco13
14. júl 2011

@modra1 nie je dobry napad pred operaciou vysadit lieky..moze sa stav zhorsit, ochorie a potom sa presuva termin a pod..to ze je teraz bez priznakov je super, naco si to komplikovat.
Radsej potom skusit ich vysadit po operacii, ked sa uplne zotavi.

@lindulak hej hyperplasticka je opuchnuta...ano da sa rozlisit ci je to opuch po infekte alebo z alergie ....len blbo sa to odlisuje u alergika, ktory je kratko po infekte
pokial mas na papieri nasobńex pri potiazach tak ho daj iba pri potiazach a dr povedz, ze potiaze neboli /teda ak naozaj nebudu/

lindulak
15. júl 2011

@strapco13 ďakujem 😉

koniarova
15. júl 2011

@strapco13 Idem vás aj ja porosiť o radu. Mám dvoch synov /4 a 1,5 roka/. Obaja majú už druhý deň soplíky, husté žlté, stále im tečie z nosa. Potom z nich samozrejme pokašliavajú, ako im tečú hrdielkom. Robím im očistu nosa, ako ste písali vo vašom blogu. Nás aj s manželom škriabe od včera v hrdle, sťažuje sa aj starší syn. Myslím však, že aj mladšieho škriabe, je mrzutejší, slintá, ťažšie pregĺga. Iné príznaky, ako napr. teplota nemajú. Tak si myslím, že je to len prechladnutie.
Chcem sa spýtať, čo okrem očisty nosa im môžem podať. Napr. Muscoslovan na vykašliavnie? Alebo existuje niečo na škriabanie v hrdle aj pre tak malé deti? Nejaký sprej, alebo roztok?
Možno blbá otázka, ale ako by som zistila, keď sa pozriem do hrdla, že je zapálené? Mám navštíviť aj lekára, alebo stačí samoliečba pokiaľ nie sú teploty a zelené soplíky?
Deti sú inak čulé, akoby im nič nebolo.
Ďakujem za odpoveď.