Dakujeme Strapco - ORL rady
chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵
@smiesko corynobacterium a streptocockus salivarius su normalna bakterialna sucast , cize toto nic
Neisseria catarhalis je taky bacil ktory pri normalnej imunite sa povazuje za normalnu sucast bakterialnej flory ale pri poklese imunity, ci dalsich zlych bakteriach sa zohladnuje v liecbe
alebo ak sa ine nedokaze a je pacient chory, tak sa prelieci
Ja mam synceka - ma 16 mesiacov. Mal sopliky, ktore mi nesli dobre a zacal z nich kaslat. Kedze boli trosku aj zelene,tak sme dostali pamycon. Tiez berie Mucosolvan a sinupret. Uz ho kasel prechadza,ale stale kasle po zobudeni - neviem ako my s tym pomoct. Odsava sa mu velmi zle - skoro nikdy nic nejde aj ked pocujem,ze ma sopliky niekde vzadu v nosteku...neviem co s tym. Dodrziavam rady o hygiene nosa, no po tom spanku je vzdy kasel.
@strapco13 dycha pekne. v noci ho ani nepocujem,ze spi, co tak tichucko spinka. len neviem preco ked sa zobudi,tak hned zakasle akoby mu zabehlo..a to aj po dennom spanku. potom cez den zakasle tak 3krat. inak je uplne v pohode...hadam ho to uz prejde. dakujem moc za rady. si velmi zlata 🙂
@strapco13 Ahoj, dakujem za vsetky rady, vdaka kt. sme vydrzali super do operacie nosn.mandle a mame ju uspesne za sebou 🙂 🙂 Chcem sa este spytat, po akom dlhom case po operacii by mala dcerka zacat dychat nosom..aby som vedela rozpoznat ci ide o navyk dychanim ustami alebo hned po zakroku uz by nemala? Aj ked spinka,tak este stale s otvorenou puskou..na zakroku sme boli 6.6. Citala som clanok od teba,len som nenasla asi tak v akom casovom intervale od operacie,by uz mala dychat nosom.
@barbi7 som rada ze ste to zvladli..v lokalke alebo celkovej ste boli?
ono hojenie je individualne plus zalezi na tom ako dlho dychalo dieta ustami, ci lokalka alebo celkova..lebo pri celkovek moze byt opuch makkeho podnebi a v nosiku, tam je to dlhsie
ale do takeho tyzdna by sa to malo spravit
ale od prvej chvile treba dieta upozornovat na to aby dychalo nosom /aj lepsie sa to hoji/, zatvarat pusinku, nech znovu sa nauci dychat nosom
@strapco13 bola v celkovej anesteze, robili to cca 45min. .. dokonca mi prvu noc po operacii chrapkala,co som bola z toho mimo,pretoze predtym vobec nechrapkala, ale asi je to tou operaciou-opuchom,lebo druhu noc to uz bolo malinko. Ano upozonujem ju aspon pocas dna, ona ustami dychala od narodenie..cize vyse 3 rokov ☹ ..tak predpokladam, ze to ma uz asi navyk 😖
@strapco13 ahoj, mohla by si mi prosim ta poradit? Mozem dat mojej dcerke kvapky - roztok zo slanej vody? Ma 3 tyzdne a ako sme sa vratili z porodnice, tak ma soplik v nose. Nie je chora, ani nachladnuta, len pocujem, ze jej to chrapci v nose. Ale nie stale, pomerne casto dycha cisto. Nic jej v nose nevidim, ma to asi hlbsie, ale nema ho upchaty. Sem tam kychne. Takze mozem streknut a odsat, alebo to nechat tak? Dakujem...

@strapco13 nie, ževraj oni to bez dostatočných nálezov a tj. rtg a pod. robiť nebudú. Už som konečne doma, dopenicilínovaná a vyliečená no ešte stále ma to zahlienenie neprešlo.... takže dnes mi gyn. predpísala oscilococsinum dúfam že už toto zaberie.... :/ meningitída sa inak nepotvrdila, takže som mala ako dg. hnisavú angínu a zápal prínosových dutín