icon

Dakujeme Strapco - ORL rady

vlasa
14. mar 2011

chcem zalozit temu a zaroven podakovat Strapcovi za jej vzdy ochotu odpovedat na nase otazky.chcela by som,aby sme mali vsetko pod jednou strechou,aby sme nemuseli odpovede hladat v celom fore 😉 tak supsup vsetky problemy s nostekmi,uskami a krkmi sem 😵 😵 😵

slecnalu
5. jún 2012

@strapco13 nie, ževraj oni to bez dostatočných nálezov a tj. rtg a pod. robiť nebudú. Už som konečne doma, dopenicilínovaná a vyliečená no ešte stále ma to zahlienenie neprešlo.... takže dnes mi gyn. predpísala oscilococsinum dúfam že už toto zaberie.... :/ meningitída sa inak nepotvrdila, takže som mala ako dg. hnisavú angínu a zápal prínosových dutín

strapco13
5. jún 2012

@smiesko corynobacterium a streptocockus salivarius su normalna bakterialna sucast , cize toto nic
Neisseria catarhalis je taky bacil ktory pri normalnej imunite sa povazuje za normalnu sucast bakterialnej flory ale pri poklese imunity, ci dalsich zlych bakteriach sa zohladnuje v liecbe
alebo ak sa ine nedokaze a je pacient chory, tak sa prelieci

strapco13
5. jún 2012

@slecnalu super..akurat som myslela, ze ti napisem ako sa mas..ale predbehla si ma..som rda ze sa meningitida nepotvrdila 🙂 tak sa preliec a uz podobne veci nechytaj 😉

slecnalu
5. jún 2012

@strapco13 ďakujem a budem sa snažiť to už dotiahnúť klasicky ,,len´´ s bolesťami psrníkov, panvy a všetkých tých svalov čo sa podieľajú na domčeku pre drobčeka 😀

smiesko
5. jún 2012

@strapco13 O.k. ďakujem pekne.

zebra41
6. jún 2012

Ja mam synceka - ma 16 mesiacov. Mal sopliky, ktore mi nesli dobre a zacal z nich kaslat. Kedze boli trosku aj zelene,tak sme dostali pamycon. Tiez berie Mucosolvan a sinupret. Uz ho kasel prechadza,ale stale kasle po zobudeni - neviem ako my s tym pomoct. Odsava sa mu velmi zle - skoro nikdy nic nejde aj ked pocujem,ze ma sopliky niekde vzadu v nosteku...neviem co s tym. Dodrziavam rady o hygiene nosa, no po tom spanku je vzdy kasel.

strapco13
6. jún 2012

@zebra41 mukosolvan a sinupret...oba lieky zvysuju mnozstvo hlienu..nie je vhodne ich kombinovat, lebo moze byt potom privela hlienov
aky je ten kasel suchy, drazdivy alebo vykasliava?

zebra41
6. jún 2012

@strapco13 to je dobra otazka...neviem uplne aky je v tom rozdiel,kedze ja skoro nikdy nekaslem a pri malom sa ucim 🙂 ale mam pocit,ako keby mal hlieny v krku a chcel ich vykaslat....a tiez mam pocit akoby to ten Sinupret zhorsoval

zebra41
6. jún 2012

@strapco13 dr mi vsak dala este aj Trifed ak by Sinupret nezabral.ale ten som mu doteraz nedavala kedze sa to zlepsovalo.

strapco13
8. jún 2012

@zebra41 aky trifed mate..cisty alebo expectorans? ten expektiorans netreba kombinovat s mukulitykami

zebra41
8. jún 2012

@strapco13 zrejme cisty, lebo to expektiorans tam nie je uvedene. dr mi vsak vravela,ze ten mam dat ak by sa to zhorsilo. no je to take iste. ani sa to nezhorsuje ani nezlespuje,tak mu zatial davam len mucosolvan.

strapco13
8. jún 2012

@zebra41 ak dycha nosom volne, tak netreba

zebra41
8. jún 2012

@strapco13 dycha pekne. v noci ho ani nepocujem,ze spi, co tak tichucko spinka. len neviem preco ked sa zobudi,tak hned zakasle akoby mu zabehlo..a to aj po dennom spanku. potom cez den zakasle tak 3krat. inak je uplne v pohode...hadam ho to uz prejde. dakujem moc za rady. si velmi zlata 🙂

strapco13
8. jún 2012

@zebra41 v spanku nosik az tak nefunguje ako ked sme hore, tak sa nahromadia hlieny, a tie potom zatecu
a dycha pekne..dycha pekne noseom alebo pekne ustami?

zebra41
8. jún 2012

@strapco13 hmm,tak to ma nenapadlo. vlastne neviem. v puse ma dudel,tak by som povedala,ze nosom.ale fakt netusim. cez den obcas ustami

strapco13
8. jún 2012

@zebra41 dieta ma dychat nosom, este pri chorobe ak je upchyt nos, tak jasne ustami, ale akonahkle je zdrave tak spravne je dychat nosom

barbi7
8. jún 2012

@strapco13 Ahoj, dakujem za vsetky rady, vdaka kt. sme vydrzali super do operacie nosn.mandle a mame ju uspesne za sebou 🙂 🙂 Chcem sa este spytat, po akom dlhom case po operacii by mala dcerka zacat dychat nosom..aby som vedela rozpoznat ci ide o navyk dychanim ustami alebo hned po zakroku uz by nemala? Aj ked spinka,tak este stale s otvorenou puskou..na zakroku sme boli 6.6. Citala som clanok od teba,len som nenasla asi tak v akom casovom intervale od operacie,by uz mala dychat nosom.

zebra41
8. jún 2012

@strapco13 tak som ho akurat pocuvala ked spinkal a naozaj dycha ustami..ach jaj, uz som sa tesila 😒 tak myslis,ze mam skusit ten Trifed. a stale potom aj mucosolvan?

strapco13
8. jún 2012

@zebra41 ak uz nekasle vela dala by som iba trifed

strapco13
8. jún 2012

@barbi7 som rada ze ste to zvladli..v lokalke alebo celkovej ste boli?
ono hojenie je individualne plus zalezi na tom ako dlho dychalo dieta ustami, ci lokalka alebo celkova..lebo pri celkovek moze byt opuch makkeho podnebi a v nosiku, tam je to dlhsie
ale do takeho tyzdna by sa to malo spravit
ale od prvej chvile treba dieta upozornovat na to aby dychalo nosom /aj lepsie sa to hoji/, zatvarat pusinku, nech znovu sa nauci dychat nosom

zebra41
8. jún 2012

@strapco13 super, dam teda uz len ten. dakujem velmi pekne

barbi7
8. jún 2012

@strapco13 bola v celkovej anesteze, robili to cca 45min. .. dokonca mi prvu noc po operacii chrapkala,co som bola z toho mimo,pretoze predtym vobec nechrapkala, ale asi je to tou operaciou-opuchom,lebo druhu noc to uz bolo malinko. Ano upozonujem ju aspon pocas dna, ona ustami dychala od narodenie..cize vyse 3 rokov ☹ ..tak predpokladam, ze to ma uz asi navyk 😖

janano
8. jún 2012

@strapco13 ahoj, mohla by si mi prosim ta poradit? Mozem dat mojej dcerke kvapky - roztok zo slanej vody? Ma 3 tyzdne a ako sme sa vratili z porodnice, tak ma soplik v nose. Nie je chora, ani nachladnuta, len pocujem, ze jej to chrapci v nose. Ale nie stale, pomerne casto dycha cisto. Nic jej v nose nevidim, ma to asi hlbsie, ale nema ho upchaty. Sem tam kychne. Takze mozem streknut a odsat, alebo to nechat tak? Dakujem...

strapco13
8. jún 2012

@janano mozes a ani nemusis odsat ak bude dychat vpolne
deti niekedy chrapcia kvoli tomu, ze makke podnebie maju take vlacne a plaje
pozri moj clanok o toalete nosa, plus mozes svoje mliecko ak kojis do nosteka nakvapkat

janano
8. jún 2012

@strapco13 dakujem

delideli
8. jún 2012

@strapco13 : ahoj, mala by som taku otazocku- mozu mat Cavinton a Betaserc nejaky vplyv na plodnost (v pozitivnom ci negativnom smere) u muza?dakujem 🙂

cicimon
8. jún 2012

@strapco13 ahoj, chcem sa ta opytat - mala ma ist o 11 dni na ocnu operaciu a par dni jej tecu vodove sople a v noci asi z toho obcas pokasliava. vies mi prosim poradit, ci sa s tym da nieco robit? bola by som velmi nerada, ak by sa to muselo prelozit. vdaka

strapco13
9. jún 2012

@barbi7 to je normalne a cadte ze prvu noc po cekovej dieta chrspe viac ako pred operaciou...kboli pooperacnemu opuchu....ale to prejde
normalne je aj ked jedlo a pitie ide von nosom...a aj to prejde

strapco13
9. jún 2012

@cicimon preplachy, solux, antihistaminikum....mozes koloidne striebro ci sterimar s medou...ale ono odbery a predoperacne vyseyrenie ukazu ci je to z mandle ebo zapal
ale infekt zvysuje riziko pooperacneho krvacania

cicimon
9. jún 2012

@strapco13 diki, skor mi to pripada ako nadcha, ale neviem ci ozaj