icon

Dali by ste dieťaťu kávu?

kexik218
23. júl 2014

Začala by som tým že som čašníčka. Riešim takú svoju morálnu dilemu. Dnes som tu mala takých mladých zákazníkov 13 až 15 im rátam. Robila som im kávu. Neexistuje zákon ktorý by to zakazoval a ani výrobca kávy nemá uvedené žiadne stanovisko o podávaní mladistvým. Ale mne je to akosi proti vôli, poviete si veď to nie sú jej deti načo to rieši? Alebo jedna káva ich nezabije. Ale je to ako s alkoholom, tiež som sa stretla s názorom že: neuleješ ty ulejú inde...oni sa ožerú tak či tak a ty prídeš o tržbu. A verte neverte takto konkurencia bojuje!!! Nezlepšia služby, ale proste nalejú. Na koniec šk.roka som si vypočula rozhovor: Však poďme tu sadnúť. Ti drbe tu ti nenalejú.
Ach...teda som sa troška rozpísala. Čo vy na to?

Strana
z2
sarin
3. aug 2014

@monkabr ahoj, prodim Ta kde kupujes ten energetak?

zita19
3. aug 2014

@kexik218 ty mas moralnu dilemu s kavou... A v skolach kavomaty, mozno niekde este stale napojove automaty s kolovými napojmi, predavaju sa chipsy a podobne ptakoviny, co urcte detom neprospievaju... A co sa chlastu tyka: Ano. Ozieraju sa aj maldistvi. Idu tam kde im naleju a naleju im kade-tade, lebo prachy su im nad vsetko najmilsie. Urcite milsie ako moralka a zakon...

monkabr
3. aug 2014

@sarin Ahoj, tam na tej stranke, ktoru som dala link. Napises email, poslu.. Pripadne sa popytaj, ochotne poradia

sarin
4. aug 2014

@monkabr dakujem 🙂

0silvia0
4. aug 2014

@kexik218 no v tomto veku túžia byť deti strašne dospelé a kávička im v tomto asi pozdvihne ego. Ak je to výnimočná káva s výnimočnou atmosférou leta a hrania sa na dospelých, asi by som im to nepokazila a ponúkla nejaké cappuchino kde je viac mlieka ako kávy 🙂 Ak by do podniku chodili vysedávať denno-denne a takto oplieskávali vreckové, to by sa mi už nepáčilo a asi by som niečo poučné povedala 😉

maartinkaa
4. aug 2014

zeny nedramatizujte preboha,,,,,my sme pred 23 rokmi, ako patnastrocni teenageri chodili do kaviarne uplne s kludnym svedomim 😉

siska53
19. aug 2014

@kexik218 fuha..ja som kavu pila od 13r...normalne doma..nie este plnu salku,ale pila...ja mam nizky tlak,mne sa to jednoduchi ziadalo...radsej kava,ako alkohol...ale fakt neviem..
Ak je zaradena medzi navykove latky...ale to je aj cokolada 🙂.

mariachlemendikova
Odpoveď bola odstránená
pep1no
7. feb 2020

Mne dávala mama kávu len tak na malej lyžičke ... ale to až od 3 rokov =) Jedna lyžička stačila pretože mi to nechudilo =)

Strana
z2