Dali ste dieťaťu vybrať krčné mandle?

tslobik
11. jan 2019

Dali by ste dieťaťu vybrať krčné mandle kvôli vysokému aslu? Pomohlo to? Ďakujem.

conspi
11. jan 2019

@tslobik ja síce nie som dieťa už roky ale moja skúsenosť je taká, že po vybratí mandlí žiadna zmena... Aslo mám stále vysoké

tslobik
autor
11. jan 2019

@conspi Vsak práve toho sa bojím. On ani problém s mandlami nemáva, mal šarlach a 3 mesiace bral antibiotiká a aslo stále vyše 1000. Dva stery negat. a krčný vraj mandle musia von. Len tomu neverím akosi. Ale zúfalá som poriadne.

janinah
11. jan 2019

ako dlho má aslo vysoké? kolkokrát robili kontrolný odber? syn mal cez 400,spadlo mu to samé,nič nebolo treba riešiť..čo na to pediater? zdravé mandle /dobrý výter/ by som nedala vonku,zvlášť u detí /bola som orl sestra/

havia
12. jan 2019

@tslobik ASL0.. Je antistreptolyzin nula. Su to protilátky na streptokoka. Je ti z nevylezanych, prechodených a zle liecenych angin. Telo dokaze aj bez ATB sa zbavut anginy, ake za cenu, ze ptm telo teda imunitny system napada vlastne organy-ladviny, srdce, klby, lebo majú podobnu strukturu ako streptokok. Poziadajte svojho lekára, ci nemate akutny alebo chronicky zapal. Z kvapky krvi z prsta sa to robi.

pininka
12. jan 2019

Ja mám aslo vysoké a s mandlami vôbec nič nemám. Aj tu na koníku som v iných témach čítala že niekomu to pomohlo, niekomu nie. Zápal môže byť aj inde, ale väčšina doktorov povie ze mandle. Pokiaľ však dieťa malo časté angíny, alebo zápaly prínosových dutín, dala.by som operovať. Sestra nechcela.ani počuť o tom, až kým jej primár neukázal ako obrovská mandla neteri deformuje podnebie.

h_petra
12. jan 2019

Ja som mala vysoké ASLO (2100) v čase, keď som mandle nemala už 12 rokov.
Vôbec to s mandlami teda nemusí súvisieť.
Ak je výter ok, nedávala by som ich von.

tslobik
autor
12. jan 2019

@janinah no, koncom septembra dostal šarlach, hneď mal aslo len 72. Dostal okamžite antibiotiká na 10 dní. Potom dva dni po dobratí znova angína. Dostal Ospen, bral celkovo antibiotiká 3 mesiace a aslo postupne zo 640 stúplo na 1172 - to všetko počas atb liečby. Potom sa mu vysadili a pije len aslo čaj, kapucínku, vitamíny, minimum sladkostí, rybí olej. Teraz som mu začala dávať magézium, a čakám na cordyceps. Berie aj betaglukány. Aslo spadlo na 1124. Angíny predtým nemával. Len táto šarlach. epizóda. Prvý ster v čase šarlachu mal pozit. Potom 2x negat. Crp v poriadku. Mandle má maličké, zvonka nič nevidno. Pediatrička chce pokračovať dlhodobo v Ospene, krčný zase že mandle von. Tretí lekár (obvodák pre dospelých) sa zase neprikláňa ani k jednému riešeniu. Na kardiolog. bolo v poriadku. Teraz začiatkom februára ideme znova na kardio, imunologiu, za dva týždne na nefrologiu a ešte ho objednám na reumatologiu. Chorý byť nevyzerá. Tak neviem ani za svet čo mám robiť a na koho dať.

tslobik
autor
12. jan 2019

@pininka veď práve, rôzne názory sú na to a teraz si vyber, ktorý je ten správny.....Keby išlo o mňa, ale zodpovednosť za dieťa.....to je o inom. Boli sme aj s mužom na steroch a ok.

tslobik
autor
12. jan 2019

@h_petra a čo ti pomohlo?

tslobik
autor
12. jan 2019

Čiže to mi nejde do hlavy.....všade sa píše že aslo je vysoké pri opakovaných chronických angínach, alebo nedostatočne preliečených. Ale on mal liečbu hneď na druhý deň a tri mesiace. Tak neviem už kde sa stala chyba.

tslobik
autor
12. jan 2019

A navyše mu pri atb liečbe stúpalo.

tslobik
autor
12. jan 2019

Veľmi sa bojím tých následkov možných....ale zase brať rok antibiotiká, alebo vybrať mandle....neviem.

tslobik
autor
12. jan 2019

@janinah so mnou sa krčný aj odmietol skoro baviť, keď som si dovolila pochybovať....

h_petra
12. jan 2019

@tslobik trištrvte roka na penicilíne a homeopatiká

kathhii
12. jan 2019

Ja som mala neustále angínu ako dieťa.
V dospelosti som bola Ok, ale v robote som mala ťažký rok, neustále ma škrabalo v krku. Preliečila som si to, ale potom som bola chronicky unavená, boleli ma kĺby a nevedela som sa s toho dostať. Nakoniec som tak ochorela, že ani po 3 ATB som sa nevedela spamatať a stále ma boleli uši a hrdlo. Boleli ma aj kĺby a stále som mala hnis na manliach. Na krčom mi zistili, že jednu mandľu mám taku zjazvenú až strach a aj keď mi bolo dobre, tak hnisu kopec mi vždy vytlačili. nakoniec som si mandel musela dať vybrať a zrazu mi únava prešla, ani kĺby nebolia.
Len som bola eśte asi pol roka stále chorá, kým si telo zvyklo. A brala som imunoglukán.

lucka12399
12. jan 2019

@tslobik ja som bola ako dieťa a veľmi mi to pomohlo 🙂 celkovo.

janinah
12. jan 2019

@tslobik konečné rozhodnutie je na rodičovi pacienta,hlavne ak sa dr. neunúval poriadne vysvetliť prečo operácia,je možné,že sú tie mandle-tkanivo zdevastované,ale toto sa stáva po častých zápaloch a ak je výter ok,tak dosť dobre nerozumiem,prečo operovať

@kathhii teba na mandliach sídlil bacil,ktorý prechádza na klby a poškodzuje ich,toto sa dá zistiť výterom,operácia bola dobré rozhodnutie

tslobik
autor
12. jan 2019

@janinah On iba povedal, že to aslo je veľmi vysoké a kvôli tomu, že prekonal šarlach. To bolo celé.

tslobik
autor
12. jan 2019

@h_petra a to si ich brala vkuse či s prestávkami?

tslobik
autor
12. jan 2019

A chorý až do toho šarlachu nebýval, oveľa menej ako iné deti.

havia
12. jan 2019

@tslobik tak sarlach je napor na telo. Ak sa aslo nezníži, existuje ATB, cefalosporin5.generacie.kategoria cefalosporiny a ine penémy. Je to ATB, od ktorého nic novsue neexistuje. Je len na objednavku s podlozenym receptom.nakupna cena pre lekarne okolo520e, tak konecna cena okolo 560-580e je to asi 5 alebo 10 ampuliek. Podava sa intravenózne pod dohladom lekára. Toto ATB zlikviduje aj MRSA-multirezidentneho zlateho st.aureus.lenze ponivoci aj dobre baktérie ako kazde ATB. Predpisujú len v zavaznych a odovoditelnych prípadoch, kde uz ine ATB nezabralo. Nechcu to davat, lebo ak sa stanu bakterie rezidentne aj na toto atb, uz novsie nie je. Názov je Zinforo

h_petra
12. jan 2019

@tslobik pol roka vkuse kazdych osem hodin Penclen a nasledne 5 injekcii Pendeponu. Ale niekto mi tu raz pisal, ze ten Pendepon sa uz nepouziva.

tslobik
autor
12. jan 2019

@havia len dohadovať sa s lekármi....každý si melie to svoje. A nemajú radi ak sa človek vôbec pýta na niečo, nedajbože si dovolí pochybovať o ich liečbe. Tak som dopadla aj na krčnom....proste žiadna diskusia, hľadanie najoptimálnejšieho riešenia.

tslobik
autor
12. jan 2019

Je mi to ľúto, pretože ako škôlkar to bolo úplne zdravé dieťa. Môžno mal chvíľu oslabenia a šarlach zaútočil😢

domichrumi
12. jan 2019

@tslobik ahoj mojmu bratovi dali rodicia v 9r vybrat mandle a odvtedy uz nie je tak casto chory max 2x do roka a predtym bol nonstop.

havia
12. jan 2019

@tslobik mate pravdu madam. este vas vysmeju, ze oni(lekari) maju skoly a studovai. lenzepoistovne im davaju limity, preto su tí lekari nervóznejší. ale verim, ze to zvladnete. ak sa ASL0 pomaly zniuje, bude dobre.

kathhii
13. jan 2019

Skúste potom nasadiť imunoglukánovú kúru.
Ak má mandle veľmi zjazvené, tak ssa budú musieť vybrať, lebo bacili tam budú stále.
Treba ísť za nejakým mladšim pokrokovejśim doktorom lebo starí doktori už z dverí poślu pacienta na vybratie mandlí.
Bráško bol neustále chorý a vybratie mandlí mu pomohlo.
Ja som mandle mala do 30 ky a potom som ich musela dať vybrať lebo stále v nich bol hnis hoci ma hrdlo nebolelo... Mala som s toho chronickú únavu.

tslobik
autor
13. jan 2019

@kathhii a ten hnis bolo vidno pri vyšetrení? Lebo jemu pozerali traja lekári. Jeden povedal, že ma mandle nepoškodené, maličké. Druhý nič nepovedal a tretí, že má ich mierne rozbrázdené. Objednala som mu cordyceps - to sú vlastne betaglukány.

tslobik
autor
13. jan 2019

@kathhii Môj syn chorý nebýva, máva len sople veľmi často. Pýtala som sa, že skôr vybrať nosné mandle a na to mi nepovedal nič, že netreba. To má po tom šarlachu rozbrázd. asi. Keďže dovtedy chorý na mandle nikdy nebol.

tslobik
autor
13. jan 2019

On býval chorý možno 2x do roka, aj to antib. väčš. nebral. Iné deti v škôlke bývali veru častejšie choré. A toto sa nám muselo stať práve teraz, keď je prvák. Už ani neriešim školu ale len jeho zdravie až mi z toho šibe.