icon

Dávajú uplakaným bábätkam v pôrodnici niečo na ukľudnenie?

15. máj 2023

Ahojte, tak ma dneska napadlo pri preplakaných (bábätko) dňoch, že či bábätkám v pôrodnici nedávajú niečo na ukludnenie alebo neviem čo. Lebo môj sa narodil predčasne a mesiac bol v nemocnici a koľko krát sme tam boli neplakal, potom som tam aj bola ubytovaná s ním a nezaplakal nikdy. Doniesla som ho domov a odvtedy plače každý deň ( má 3 mesiace). Nieje to nejaký strašný plač ale niekedy plače aj hodinu a tak ma napadlo že mne doma prečo plače a na novorodeneckom ani raz.

barbora18
17. máj 2023

Tak lampu rovno do oci...nic, cumel...

mazulka
17. máj 2023

My sme mali malu tiez hospitalizovanu na Kramaroch a bola som svedkom toho, ako dali nasej malej na upokojenie glukozovu vodu 🤷🏼‍♀️ ale chapem, ze toho maju vela a musia sa uchylovat aj k takymto veciam..

ivangeline
17. máj 2023

Mini deti vela spia,predcasne narodene este viac. Davaju tak mlieko v pravidelnych intervaloch a pri velmi urevanych cumel. Ozaj take deti vela spia...Postupne su viac bdele a viac "rozpravaju". ;)

angel993
17. máj 2023

Môj dostal dithiaden. Ja som ho nemohla zobudiť na dojčenie, tak mu potom šupli aj UM. Dozvedela som sa to až zo správy. Sestrička ktorej som sa pýtala nevedela prečo mu to dali. Nemal žiadne problémy kvôli ktorým by to potreboval, teda aspoň v správe nič také nemal zapísané.

jana_eyre_2
17. máj 2023

Ak dávajú, môjmu najmladšiemu to nepomohlo 😅 ale myslím že bábätká sa proste menia každým dňom..

ivushka14
17. máj 2023

Osobne si myslím že áno … keď som mala prvú dcéru boli sme v nemocnici niekoľko krát lebo mala extrémne koliky a žalúdočné ťažkosti a keď mi nespala xy hodín a chodila a prechádzala som sa po chodbe na rukach s ňou už ako matoha nech neplače aspoň koly ostatným na izbách , sestričky vyšli a vzali mi ju na 3-4 hod a vrátili mi ju a vyzerala ako po welnesse .. kludná tichá až nezvyčajne .. tiež som myslela že buď glukóza ale nepriznali mi sestričky keď som sa ich nato opýtala lebo predne som si to všimla .. alebo potom neskôr ako rástla sme mali ešte jednu vec na pohotovosti ohľadne toho že plakala nedala sa vyšetriť bola ako divá a mala aj ale horúčku nevedeli sme ju upokojiť a viem že jej dali diazepan krém do ritky .. takze isto sú nejaké manévre na takéto situácie .. nieje to ale myslím stále a vsade ale deje sa to ..

luccija
17. máj 2023

Skôr by som pátrala prečo place aj hodinu.Tichy reflux, intolerancie, koliky?či je celkovo nepokojný, nevie zaspat preunaveny?
Mojej dávali glukózu, keď som nemala mlieko plus silná žltačka práveže ju chodili pozerať, že prečo je taká kľudná zase iný extrém a ja som ju pozorovala prečo všetky deti pozerajú, plaču a moja len spí🙂
Ak Ti plače k večeru to býva už z únavy, premotivovania u nás bol cirkus večer po kúpaní asi 2 t a neviem čo to bolo aj 2 hodiny kolíky nevyzerala, že by mala.

davidofff
17. máj 2023

Ako čo by im mali dať ???😃😃😃veď predsa deti sa menia .to čo bolo pred týždňom.nemusi byť dnes.a áno dávajú bábätkám .maximálne chmeľ.😃a to aj takým deťom .ktoré ich mami nesúhlasia aby mali cumel

dominikamacakova
17. máj 2023

Lebo zistilo, že jeho plač má konečne nejakú odozvu

lulicka92
17. máj 2023

Ano dávali, mojej dcerke dali nejakú chémiu už presne neviem názov a jedna sestrička sa mi aj priznala. Do očí mi to povedala. Ze to dávajú keď moc plaču. Čistý hnus.

scorpionflower1
17. máj 2023

Ak áno, mojej teda nič nedali tá revala odušu už v pôrodnici :D a vydržalo jej to ešte dlho po tom ako sme išli domov.

malamimi6
17. máj 2023

Ja si myslím, že doma zistil, že na jeho plač niekto reaguje. Tak preto sa doma ozýva. Predsalen v nemocnici sestričky nemajú toľko času na každé dieťatko koľko by potrebovalo tak rezignuje. Doma má pozornosť a inak ako plačom sa ohlásiť nevie

gita17
17. máj 2023

Predcasniatka zacnu mat traviace tazkosti ako koliky a refluxi az po termine porodu. Mne to vysvetlovala nasa pediatricka, ked som sa divila ako to ked bol nezrelsi,tak neplakal. Taktiez su kludnejsie, pekne spinkaju dovtedy. Ja som mala maleho na izbe uz po 3 dnoch, odchadzali sme po 2 tyzdnoch a tiez zacal plakavat az po povodnom termine porodu

rivini
17. máj 2023

Davaju im glukozu. Na cumel, alebo cez striekacku. Maju na to svoje triky😊

petrahl
17. máj 2023

Ano, glukózu

petrahl
17. máj 2023

@lulicka92 glukózu, ty chémia 😆

autor
17. máj 2023

@babyjune a ty si myslíš že ja ho nechám plakať? Že sa len prizerám?

3petka
17. máj 2023

Určite nedávajú nič ale majú aj rôzne páky ako dieťa upokojiť. Ja som bola tiež mesiac s malim na pôrodnici a plakal len pri kontrole. Doma neplače tiež nejak extra už má dva mesiace. Plakal len keď ho boli bruško a to ho viem upokojiť a jednu noc mal takú že v náruči ok a akonáhle som ho položila neskutočný rev. Inak krásne dieťa, nedávam mu dôvod na plač a to ho ani nemusím nejak na rukách čičíkal.

a_da99
17. máj 2023

Skor si myslím že je to tým že v nemocnici si zvykol že keď aj place, nikto ho nerieši. Tým pádom možno po pár dňoch prestal lebo však “aj tak nikto nepríde”. Doma potom zistil že ma niekoho kto sa o neho zaujíma….Podľa mna je dobre že place, oni s nami tak komunikujú ❤️ určite babatkam v nemocnici nedávajú žiadne sedatíva aby boli ticho 😉
Jedine tu glukozu na cumel ako už baby vyššie spomínali, to je bežná prax keď im dieťa nechce vziať cumel.

groana
17. máj 2023

Áno dávajú glukózu na cumel alebo do striekačky. Aj pred vyšetrením napr keď robia sono. Glukopur sa rozmiesa vo vode namoci sa cumel a deti sa zvyknú hneď ukľudniť 🙂

belasy_motylik
17. máj 2023

Náš bol na oddelení novorodencov s nízkou pôrodnou hmotnosťou, takže tam neboli len predčasniatka a v inkubátore žiadne, bolo ich tam poriadne veľa, chodili sme tam v akejkoľvek hodine a chodili sme denne a mesiac, ktorý tam bol, som nepočula zaplakať ani jediné dieťa, ani jediný raz, už sú to roky a doteraz mi to príde neskutočne strašidelné a to som sama zdravotník. Inak, po prepustení sme od prvého dňa preplakali tri mesiace.

mira0611
17. máj 2023

Ahoj, aj moj sa narodil predcasne a tyzden len spal, tak som ho musela budit, aby papal.
To, ze tam neplakal bolo len kvoli tomu, ze je predcasny.
Mojmu pomohlo, ze som ho dala na hrud, aby citil moj tlkot srdca.

ikuska27
17. máj 2023

Nie nedávajú...robila som na novorodeneckom...boli rozdelené dve izby...v jednej boli normálne babatká..v druhej boli deti Rómov, matiek ktoré pili, fajčili a drogovali...no a to bol rozdiel..zatiaľ čo v jednej izbe sme babatká krásne nakŕmili, odrgli a uložili spinkať, v druhej izbe stále plakali..mali zavedené žalúdočné sondy, lebo papať nevedeli alebo odmietali..ale ani takým babatkám sa nič na ukľudnenie nedávalo..👍

ouwecka
17. máj 2023

V nemocnici je iny rezim, plus ich zakryvali nalr na spánok zvlast keď sa jedna o predcasne babatko

juliaailuj1
17. máj 2023

Áno bohužiaľ dávali aj mojmu predčasniatku a všetkúlým tam glukózu na Neonatologickom oddelení, čisté svinstvo

elisabethka
17. máj 2023

A ta glukoza je nejak skodliva pre babo? Zaujima ma to,lebo zachvilku rodim 😉

babyjune
17. máj 2023

autorka nie, nemyslim si, ze sa len prizeras. Ako pise lucijja vyssie, tiez by som patrala po pricine, preco place aj hodinu v kuse.

lenqua_12325
17. máj 2023

@elisabethka hlavne je to extrémne sladké a vo väčšine prípadov zbytočné.

autor
18. máj 2023

@babyjune lebo je to 3 mesačné bábätko

lulicka92
Autor odpoveď zmazal